Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 5. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat oetker Ei kommentteja Ajankohtaista Ruoka ja juoma

Kuin itse leivottua

Paistovalmiit leivonnaiset tuovat helpotusta leivontaan. Mikäs niitä on käyttäessä, jos ne maistuvatkin kotona leivotuilta.

Leivo kakku tai muffinit vähällä vaivalla paistovalmiista vaaleasta- tai suklaisesta Dr. Oetker -taikinasta vaikka valmistujaisjuhliin.

Dr. Oetkerin paistovalmiista kakkutaikinasta kotileipuri kuin kotileipuri loihtii mehevän vaalean tai suklaakakun, kakkupohjan tai muffinit käden käänteessä. Kakkutaikina kaadetaan sellaisenaan kakkuvuokaan tai leivosvuokiin ja paistetaan uunissa kypsäksi.

Dr. Oetkerin paistovalmis kakkutaikina tekee leipomisesta mahdollisimman helppoa. Valmiiksi sekoitettu taikina kaadetaan kätevästä pakkauksestaan suoraan leivitettyyn kakkuvuokaan tai leivosvuokiin ja laitetaan uuniin kypsymään. Kakku kypsyy uunin alatasolla 175 asteen lämmössä noin 30 minuutissa. Mehevät muffinit tai muut leivokset paistuvat puolestaan 200-asteisessa uunissa noin 15 minuutissa.

Paistovalmis kakkutaikina valmistetaan korkealuokkaisista, säilöntäaineettomista raaka-aineista. Taikinan raaka-aineet, kuten maito, voi ja kananmunat ovat tuoreita.

Helpoin herkku saadaan tarjoilemalla paistovalmiista kakkutaikinasta paistettu kakku Dr. Oetkerin Aidon Vaniljakastikkeen kera. Valmiista kakusta kotileipuri loihtii helposti myös vaikkapa kesäisen mansikkakakun tai herkullisen Sacherkakun.

Dr. Oetkerin paistovalmiita kakkutaikinoita myydään päivittäistavarakauppojen kylmähyllyiltä kautta maan.

Hinta noin 4,50 euroa.

Ravintosisällöt/100 g:

Dr Oetker paistovalmis vaalea kakkutaikina

Energiaa 1737 kJ / 415 kcal

Proteiinia5,5 g

Hiilihydraatteja 48 g

Rasvaa 22.5 g

paistovalm_suklaak

Dr. Oetker paistovalmis suklaakakkutaikina

Energiaa 1934 kJ/463 kcal

Proteiinia 5,4 g

Hiilihydraatteja 46 g

Rasvaa 29 g

PS. Taikinaan voi lisätä myös esimerkiksi vadelmia, mustikoita, Dr. Oetkerin manteli- ja pähkinärouheita, kandeerattuja hedelmäpaloja tai kookoshiutaleita

Jäätelökakku

1 ps Dr.Oetker Paistovalmis suklaakakkutaikinaa
1/2 l minttujäätelöä
1/2 l vaniljajäätelöä
12 Jungle viidakko koristekuvioita
Jungle mix koristekuvioita

Paista suklaakakkutaikinaa 200 asteisessa uunissa uunipellillä, leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia. Puolita jäähtynyt kakkupohja keskeltä siten, että saat kaksi samankokoista levyä. Pakasta kakkulevyjä vähintään tunti. Leikkaa minttujäätelöstä yhtä paksuja viipaleita ja asettele ne kakkulevyjen väliin. Kuorruta kakku vaniljajäätelöllä jätteän reunat kuorruttamatta. Pakasta kakkua vähintään tunti. Tasoita kakun reunat tai leikkaa kakku neliön muotoisiksi paloiksi. Koristele kakku tai neliöt strösselillä ja eläinkoristeilla. Tarjoile heti.

Lisätietoja
www.oetker.fi


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti