Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 11. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kuohuvaa Valkia glögiä

Kuohuva glögi on suomalainen keksintö, Glöet niittää mainetta jo ulkomaillakin. Markkinoille on nopeasti tullut myös muita vaihtoehtoja, kuten tämä Pernod Ricardin tuottama Valkia.

Aluksi suhtauduin hieman epäilevästi koko asiaan. Glögihän on perinteisesti vahvasti mausteinen, kuuma juoma, jota nautitaan rusinoiden ja manteleiden kera. Kaikki eivät kuitenkaan lämpimistä juomista välitä. Kuohuviinipohjainen kylmänä tarjottava glögi on mainio vaihtoehto. Yllättävän hyvin kuplajuomaan sopivat jouluiset mausteet. Loistava aperitiivi jouluvierraille ja uuteen vuoteen!

Valmistaja kertoo:

Hienostunut Valkia Kuohuva Glögi on täydellinen valinta pikkujouluihin sekä muihin loppuvuoden maljahetkiin. Se tarjoaa mukavaa vaihtelua lämpimille glögeille ja onkin parhaimmillaan hyvin viilennettynä alkumaljana kuohuviinilasista nautittuna. Pienet sormisyötävät sopivat mainiosti kumppaniksi.

Kotimainen Valkia kunnioittaa perinteitä ja suomalaista osaamista ajanmukaisella tavalla ja juhlistaa 100-vuotiasta Suomea glögimaustein viimeistellyllä kotimaisella kuohuvalla. Valkia Kuohuva Glögi sisältää kotimaisia valkoherukoita, jotka ovat viininvalmistuksessa ainutlaatuinen raaka-aine. Seurakseen valkoherukat ovat saaneet joulunajan rakastetuimmat mausteet, mm. kardemumman, neilikan ja kanelin. Valkia valmistetaan Turussa perinteisellä kuohuviininvalmistusmenetelmällä, jossa kuplat muodustuvat tuotteeseen toisen käymisen myötä. Turussa on valmistettu kuohuviiniä koko itsenäisen Suomen taipaleen ajan.

Löydät Valkia Kuohuva Glögin Alkon tilausvalikoimasta ja loihdit siitä helposti myös säväyttävän drinkin.

Kuohuva kulta
2 cl Lapponia Lakka likööri
6 cl tuorepuristettu appelsiinimehu 6-8 cl Valkia Kuohuva Glögi

Mittaa korkeaan lasiin (highball) Lapponia Lakka ja appelsiinimehu. Täytä lasi jäillä ja kaada Valkia Kuohuva Glögi päälle. Sekoita kevyesti ja koristele appelsiinilla. Nauti juomasta ja ystäviesi hymyilevästä seurasta.

Hinta 11-12 €

Väri
Valkoherukkainen

Tuoksu
Valkoherukkainen, glögimausteinen

Maku
Valkoherukkainen, kevyen glögimausteinen, hennon kardemummainen, makea, raikas, keskihapokas
12 %

Tuottaja: Pernod Ricard Finland Oy


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti