Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 2. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kuuden euron lihapata

Suomessa on paljon väkeä, jotka elävät varsin niukalla budjetilla. On paljon niitä, joiden on vaikea noudattaa ruokasuosituksia ja syödä runsaasti vaihdellen erilaisia vihanneksia ja hedelmiä.

Juurekset, kaalit ja sipulit ovat ympäri vuoden edullisia ja ravintorikkaita. Tarjouksista kannattaa etsiä niiden lisäksi edullisia pitkään haudutettavia lihoja. Aikaa valmistamiseen löytyy. Pata pannaan illalla uuniin, jolloin saa herätä herkullisen valmiin liharuoan tuoksuun.

Matias löysi Lidlin tarjouksesta karjalanpaistilihat alle kuudella eurolla ja valmisti niistä mehevän padan. Tomaatin intensiivinen maku ja siirapin makeus toivat pataan syvyyttä ja luonnetta.

 

Matiaksen tuunattu karjalanpaisti

700g lihaa (300g nautaa ja 400g possua)
kaksi isoa sipulia
kolme porkkanaa
tomaattipyreetä (2rkl)
siirappia (2rkl)
vettä
suolaa

Ruskista lihat ensin valurautapadassa. Lisää sitten hienonnetut sipulit, porkkanat ja tomaattipyree. Vettä niin paljon, että lihat juuri peittyvät. Suolaa ja siirappia maun mukaan. Pata 100 asteiseen uuniin noin 12 tunniksi. Kuvan pata oli uunissa sen 12 tuntia, mutta sitä voi kypsentää kuumemmassakin 175 asteessa pari tuntia. Pitkässä haudutuksessa tulee takuuhyvää. Lähes hajonneet lihat ovat mureita ja tomaatin ja siirapin maku tiivistyy pitkässä haudutuksessa.

Ohje ja kuva Matias Koskimies

Matias on kirjoittanut Minerva-kustannukselle Tulilla kirjan, jossa on nimensä mukaisesti ulkona valmistettua ruokaa.

http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1355


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti