Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 7. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Prokala ry Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kylmäsavulohi-pasta

Pastaruoat sopivat hyvin alkuviikon ruoaksi. Tomaattikastike on kevyt, soijakermalla voi kastikkeeseen lisätä täyteläisyyttä ilman turhia kaloreita.

Pastaruokien peruskastikkeeseen voi käyttää tomaattia tuoreena tai tölkistä, tuore kala, savukala tai äyriäiset loihtivat ruoasta helposti ruokaisan makunautinnon. Kalaruoat valmistuvat näppärästi, niitä kannattaa syödä vähintään pari kertaa viikossa.








Kylmäsavulohi-pasta

250 g täysjyväpastaa

Kastike

noin 200 g kylmäsavukirjolohta
(voit käyttää lisäksi myös tuoretta kalaa, esim. ruodotonta lohta, kuhaa tai ahventa)
öljyä
pätkä purjon valkoista osaa
puolet kesäkurpitsasta
2 dl kalalientä (fondista)
2 dl kevyt soijakermaa (Alpro)
3 ison tomaatin lihat
mustapippuria
tuoretta basilikaa tai persiljaa
pinjansiemeniä koristeluun

Pane pastan keitinvesi kiehumaan ja valmista sillä välin kastike. Leikkaa tomaateista kuoret ja poista siemenet. Voit kuoria tomaatit myös kalttaamalla. Tee kuoreen terävällä veitsellä ohut ristiviilto ja kasta ne sen jälkeen 30 sekunniksi kiehuvaan veteen. Jäähdytä heti kylmällä vedellä, kuori lähtee vetämällä. Suikaloi tai kuutioi lihaosa. Suikaloi kirjolohi. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja kuullota nopeasti öljyssä. Kuutioi kesäkurpitsa. Lisää joukkoon kalaliemi ja soijakerma. Kiehauta kastike sakeaksi ja lisää joukkoon hetkeksi kuumenemaan tomaattien lihat, suikaloitu lohi ja basilika. Jos käytät tuoretta kalaa lisää se kerman kansa yhtä aikaa. Suikaleet kypsyvät parissa minuuttissa.  Mausta pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kääntele kastike valutetun pastan joukkoon. Koristele pinjansiemenillä.

Pssst! Voit lisätä kastikkeeseen muitakin vihanneksia kuin tomaattia. Esim. pieneksi kuutioitu tai suikaloitu kesäkurpitsa kypsyy kastikkeessa muutamassa minuuttissa ja lisää ruokaisuutta.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti