Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 4. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kaikkiin juhliin ylellistä kuplivaa

G.H. Mumm Cordon Rouge -samppanja sopii Suomen 100-vuotisjuhlien samppanjaksi. Magnum kokoisen pullon voi hankkia ystävien kanssa yhdessä ja juhlistaa kevään kaikkia juhlia laadukkaasti.

Pernod-Ricard Finland tiedottaa:

Punaisen nauhan samppanjatalon lippulaiva, G.H. Mumm Cordon Rouge sopii tietysti kaikkiin juhlatilanteisiin, mutta täyteläisyytensä ja hedelmäisyytensä vuoksi ruokajuomaksi erityisen hyvin mäti- ja kalaruoille. Samppanjan kuplivuus tuo uudenlaisen elementin ruoan ja juoman yhdistävään makunautintoon.

Tiia: Tämän laadukkaan samppanjan raikkaus ja pikkuriikkiset kuplat sopivat hyvin yhteen vaikka äyriäisruokien kanssa. Ranskassa aperitiiviksi tarjotaan usein pieniä lämpimiä voitaikinaleivonnaisia.

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjassa yhdistävät laadukkaiden samppanjarypäleiden eri elementit, kuten Pinot Noirin tuoma täyteläisyys, Chardonnayn raikkaus ja mineraalisuus sekä Pinot Meunierin hedelmäisyys ja pyöreys.

Samppanja toimii melkein minkä tahansa kalaruoan kanssa, sillä siinä on riittävästi hapokkuutta taittamaan kalan ‒ kuten lohen ‒rasvaisuutta.

‒ Nyt vain rohkeasti kokeilemaan samppanjaa muutenkin ruokajuomana viinin sijasta, sillä juuri kuplivuus tuo uudenlaisen elementin makunautintoon, Tiina Heusala kannustaa.

 

‒ Samppanja toimii kaikkien sellaisten ruokien kanssa, joiden rasva, suola, mausteet tai savun maku ei mene äärimmäisyyksiin. Monipuolinen juoma viihtyy esimerkiksi puhtaisiin makuihin perustuvien ruokien, kuten sushin kanssa. Lisäksi erilaiset äyriäisruoat ja linturuoat saavat samppanjasta hyvän seuralaisen. Täyteläinen samppanja, kuten G.H.Mumm Cordon Rouge sopii myös juustoille, kuten brielle ja vuohenjuustolle, hän jatkaa!

‒ Ruokapöydässä samppanjan voi nauttia suurikokoisesta laadukkaasta viinilasista, jolloin sen kuplat ja maku pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. Samppanja jäähdytetään jääkaapissa noin 2-3 tuntia 8-10 asteeseen, ja se kannattaa avata vasta tarjoiluhetkenä.

Tiia: Nopein tapa jäähdyttää samppanja on upottaa pullo vesikulhoon, jossa on paljon jäitä. Jääpalakuutiot sopivat hyvin, mutta nopeaa viininjäähdytystä varten kannattaa pakastaa jäätä isompinakin paloina, ne eivät sula niin nopeasti.

Helppo lahja, joka enteilee juhlaa.

Kauniissa lahjapakkauksessa oleva samppanja on aina erinomainen lahja ja tuliainen. Illanviettoihin voi viedä vaihteeksi puulaatikkoon pakatun magnum-kokoisen Mumm Cordon Rouge Magnum -samppanjan, joka toimii juhlavana ja riittoisana juomana suuremmallekin seurueelle.

Tiia: Samppanjatalot suosivat magnum-kokoisia pulloja. Niissä samppanjan maku on valmistajan mielestä parhaimmillaan. Isommissa juhlissa magnum-pullo saa osakseen ihailevaa huomiota, kun siitä kaadetaan täydennystä tervetuliaismaljaan. Magnum-kokoisen pullon voi ostaa juhlajuomaksi vaikka kimpassa. Mumm-samppanjan pirteiden, pienten sekä tasakokoisten kuplien ihailu on osa nautintoa.

G.H. Mumm Cordon Rouge -samppanjan tyylikäs hopeanvärinen lahjapakkaus on suunniteltu yhteistyössä maineikkaan Porsche Design Studion kanssa. G.H. Mumm Cordon Rouge Brut magnum-koko on taas saatavilla upeassa puisessa lahjapakkauksessa Alkosta ympäri vuoden samppanjapullon hinnalla.

G.H. Mumm Cordon Rouge
Koko 0,75 l, hinta 39,90 €,
Alkon tuotenumero 008741

Mumm Cordon RougeMagnum Champagne Brut
Koko 1,5 l, hinta 113,00 €
Alkon tilausvalikoiman tuotenumero 903898


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti