Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 11. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Alko Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lammas-saltimboccaa isälle

Tässä tällä kertaa poiminta isänpäiväksi tasokkaan Viini-lehden sivuilta. Löydät linkistä sivuille ja runsaasti muitakin herkullisia ruokaohjeita viinisuosituksineen. Viinisuositukset on laatinut Antti Rinta-Huumo.

www.viinilehti.fi 

Luonteikas viini liha-aterialle

488837, Alkon tuotesivu

Arvio: Varsin nuorekkaan intensiivinen tuoksu tuo mieleen mustat marjat, kuten karhunvatukan, mustaherukan ja makean mausteisuuden. Tuoksua sävyttää vielä viilentävien yrttien, kuten mintun vivahde. Tummasävytteisen täyteläinen maku toistaa tiiviissä aromikkuudessaan tuoksun vivahteet. Luonteeltaan muheva ja suuntäyttävän mehevä maku saa selkärangan runsaasta, mutta pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää kevyesti suuta kuivattavan, makean mausteisen, kahviin ja suklaaseen, myös pippureihin vivahtavan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviini tummien lihojen – ja aromikkaan riistan seuraksi.
Harmoninen, laadultaan erinomainen
Valmis, mutta kehittyy

Salvia ja parmankinkku tarjoavat muhevan mausteiselle viinille maukkaan kaverin<
Tämän aussipunkun seuraan suosittelen helposti valmistuvaa, aromikkaan maukasta liharuokaa Alex Nurmen reseptillä.

Lammassaltimbocca

4 annosta
15 min + 20 min kypsennykseen
800 g lampaan tai karitsan ulkofilettä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku tuoretta salviaa
12 viipaletta parmankinkkua

Leikkaa lihafileet parin senttimetrin paksuisiksi tasaisiksi, pitkän mallisiksi paloiksi.
Mausta huoneenlämpöiset ulkofileet suolalla ja pippurilla. Asettele salvialehtiä lihojen pinnalle.
Nosta kaksi lihapalaa päällekäin niin, että maustepinnat ovat vastakkain. Kääri kinkkuviipaleet lihojen ympärille.
Paista “lihapaketteihin” kaunis paistopinta kuumalla, kuivalla pannulla.
Nosta lihat uunivuokaan. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes fileiden sisälämpötila on 56-astetta. Käytä apuna lihalämpömittaria.
Leikkaa saltimboccasta viipaleita ja tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.

Pssst! Voit käyttää saltimboccaan myös naudansisäfileetä.

P.S. Tsekkaa myös uusimmat riistareseptit: peurapihvit ja maa-artisokkarisotto tai tomaattinen hirvipata.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti