Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 1. 2020 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lämmittävä kanapata

Olen suomalaisen kotiruoan ystävä, mutta välillä alkaa tehdä mieli jotain mausteisempaa. Tämä kanapata ei kuitenkaan ole liian tulinen, mausteisuutta voi säätää chilin määrällä. Pata valmistui nopeasti ja maistui hyvältä tuoksuvan jasmiiniriisin kanssa.

Ostin tällä kertaa broilerinlihan alustapakattuina fileeleikkeinä. Suomalainen broileri on hyvin turvallista syötävää. Silti sen käsittelyssä on hyvä noudattaa muutamia tiettyjä rutiineja. Broilerin leikkuulauta ja veitsi tulee pestä heti käytön jälkeen hyvin kuumalla vedellä. Broileri tulee kypsentää läpikypsäksi. Se on monesti taitolaji. Liian kypsä broileri on helposti kuivakkaa. Tässä padassa tipu on päässyt uimaan maukkaaseen liemeen, josta se saa mukavasti makua.

Broilerin voi tässä padassa korvata katkaravuilla. Sulata ja valuta ne. Anna patapohjan pöhistä 30 minuuttia ja lisää katkaravut joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Lämmittävä kanapata

2-3 annosta

2-3 maustamatonta kananrintapalaa tai leikkeitä
suolaa, paprikajauhetta, pippuria
1 keltainen paprika (voi olla minkävärinen vaan)
1 banaanishalottisipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni punainen chilipalko hienonnettuna
2 tl currya tai kurkumaa
öljyä paistamiseen (seesami)
1 tölkki kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
2 dl kookosmaitoa
1/2 dl kanalientä fondista tai 1/2 kanaliemikuutio
soijaloraus
koristeluun tuoretta korianteria

Lisäke
jasmiiniriisiä

Huuhtele broilerinliha kylmällä vedellä pakkauksesta ottamisen jälkeen ja valuta. Leikkaa suikaleiksi. Aloita padan valmistus kuullottamalla sipuleita ja chiliä öljyssä. Lisää ripaus suolaa, että maut alkavat kehittyä. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja jatka kuullottamista. Lisää sitten kanapalat ja paista pinnat kiinni. Lisää joukkoon tomaatit ja kookosmaito sekä kanaliemi. Anna padan porista miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi joukkoon runsaasti tuoretta hakattua korianteria. ( Jos et pidä siitä, muutkin yrtit käyvät). Keitä lisäkkeeksi hyväntuoksuista jasmiiniriisiä.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti