Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 11. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Lindströminkepakot ja -pyörykät

Lindströminpihvien taikinasta voi valmistaa muutakin kuin pihvejä. Paistoin tällä kertaa taikinasta kepakoita ja lihapullia.












Lindströminkepakot ja -lihapullat

700 g vähärasvaista naudanjauhelihaa
1 iso sipuli tai 4 kevätsipulia varsineen
1 purkillinen pieniä kapriksia
3-4 etikkapunajuurta
2 munaa
1 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pane jauheliha kulhoon. Leikkaa sipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuullota pehmeäksi voissa pannulla ja jäähdytä. Valuta sekä kuutioi punajuuret ja valuta myös kaprikset liemestä. Lisää munat, suola ja pippuria. Vaivaa tasaiseksi ja notkeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kepakoita, pyöryköitä tai pihvejä. Paista miedolla lämmöllä öljyssä tai vähässä voissa kypsäksi. Tarjoa kuumina tai kylminä salaatin ja vihanneslisäkkeiden kanssa.

Tarjosin kepakoita ja pyöryköitä salaatin ja kiehautettujen, chili-kastikeella maustettujen kesäkurpitsaviipaleiden kanssa.

Katso myös Mervin lindströminpihvien ohje.

http://umami.fi/ruoka-juoma/mervi/edullista-ruokaa-3/


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Yksi kommentti

  1. Joo, ihana idis,

    Joo, ihana idis, tavataan pienellä joukolla lounasaikaan pick-nick merkeissä. Voisinkin viedä ”pikkupullia” mukanani…kiitos vinkistä!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Katarina

    18. 8. 2010 23.32

Kirjoita kommentti