Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 7. 2015 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Pro Kala Ry Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohi-kasvisnyytit grilliin!

Kalanyytit voisivat olla vaikka viikonlopun mökkievästä. Kääräise jo kotona folionyyttiin esikypsennetyt vihannekset, pane kalapala päälle ja lisää kostukkeeksi viiniä, kalalientä, kermaa tai vaikka tuorejuustoa. Nyytti pannaan mökillä grilliin ja valmista tuli.


Lohi-kasvisnyytit

1 lohiperhonen/ruokailija
1 kesäkurpitsa
1 pieni bataatti
1 parsakaali
1 sipuli
ruohosipulia
1 purkki valkosipulin makuista tuorejuustoa
noin 1/2 purkkia ranskankermaa tai Alpro soijakermaa
1 sitruunan mehu
suolaa, pippuria

Leikkaa kasvikset ohuiksi lohkoiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä kovan kypsiksi. Valuta ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Jaa kasvikset nyytteihin. Aseta päälle lohiperhonen ja ripottele pinnalle suolaa. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma pehmeäksi kastikkeeksi, mausta sitruunamehulla. Jaa seos nyytteihin ja sulje. Pane nyytit grilliin ja kypsennä 15-20 minuuttia.

Tietoa kaloista, kalan käsittelystä ja ruokaohjeista:www.prokala.fi


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti