Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 6. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Luomuviiniä grillikutsuille

Grillattasiinko tänään possua, lammasta vai kanaa? Tee lihoista potpourri ja pujota vartaaseen vaikka joka sorttia.

Jos haluat pujottaa samaan vartaaseen useampia lihoja, valitse mieluiten fileetä ja leikkaa palat samankokoisiksi, jotta ne kypsyvät yhtä aikaa. Jos ostat vaikka tarjouksesta edullisempia paloja, paistia jne. suosittelen, että pujotat lihat silloin omiin vartaisiinsa ja kypsennät jokaisen erikseen. Kypsät lihat voi irrottaa vartaasta tarjoiluvadille ja tuoda pöytään. Vihanneksilla on myös oma kypsymisaikansa, joten niiden kanssa kannattaa menetellä samoin.

Muista, että halsteri on myös hyvä apuväline grillauksessa, etenkin jos grillaa pieniä paloja. Hyvä vinkki on käyttää kahta varrastikkua rinnakkain, silloin palat eivät pääse pyörimään vartaassa. Tämä kannattaa muistaa etenkin äyriäisiä grillatessa.

Lihat on hyvä marinoida muutama tunti etukäteen. Kuivaa marinadi pois ennen grillausta, ettei se valu hiilille ja syty palamaan. Lihojen tulee olla huoneenlämpöisiä. Käytä mieluiten metallisia vartaita, tai liota puiset hyvin.

Vinkki hiiligrillin käyttäjälle. Pieni pallogrilli on aivan riittävä apuväline useimmissa talouksissa! Kaada hiiliä toiseen puoleen ja jätä toinen ilman. Voit siirtää kypsät tuotteet sitten hiilettömälle puolelle tekeytymään sitä mukaa kun ne kypsyvät. Voitele lisää marinadia pinnalle kun kaadat lihat tarjoiluvadille. Vihannekset marinoidaan heti grillistä ottamisen jälkeen. Lämpimänä ne imevät itseensä parhaiten makuja. Muista käyttää malttia! Anna hiilien palaa lähes harmaiksi ennenkuin  ryhdyt grillaamaan. Hiiliä voi lisätä grillauksen edetessä!

 

 

Tarapaca_Plus_Organic_Red_Blend-1

Viiniehdotus tulee Chilestä.

Luomurypäleistä valmistettu täyteläinen ja moniulotteinen Tarapaca +Plus Organic Red Blend on parhaimmillaan grilliruokien kanssa. Se sopii myös pastalle ja koville juustoille.

Tuoksussa on karhunvatukkaa, kirsikkaa jopa minttusuklaan aromeja! Mausteinen viini.
Maku on täyteläinen ja moniulotteinen, luumua, mustaherukkaa, yrttejä ja kuivattuja marjoja. Pitkä jälkimaku.

Alko 420157
Hinta: 15,99

Alkoissa 2.6.14 alkaen

Lisätietoja www.viinimaa.fi


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti