Umami muualla Facebook

Julkaistu 25. 3. 2015 Teksti Tiia Koskimies 488 kommenttia Ruoka ja juoma

Maalaisjärjen voitto Arvottu

Olen mielenkiinnolla seurannut lehdissä käytäviä monenkirjavia ruokakeskusteluja. Ruoka ei ole enää pelkkää ravintoa, se on myös suurta viihdettä. Uusia ruokatrendejä kehitellään jatkuvasti lehtimyynnin ja mielenkiinnon säilyttämiseksi sekä tietysti tuotemarkkinoinnin edistämiseksi.

Terveys/ laihdutus on aina trendikästä. Kukapa meistä  laihduttajista ei sellaista artikkelia lukisi, jossa luvataan pikaista painon pudotusta mahdollisimman vähin vaivoin toteutettuna.

Ruokasuosituksista riittää myös paljon keskustelun aihetta. Erilaiset uskomukset ja monenlaisten ns. ”luonnollisten” tuotteiden markkinavoimat saavat viralliset terveyssuositukset kuulostamaan liian tylsiltä noudatettaviksi. Ravintoasiantuntijoita ja lääkäreitä pidetään jopa epäpätevinä tehtäviinsä!

Kaikki me haluamme voida hyvin. Keneltäkään ei liene pimennossa tieto, että ylläpitääksemme vireystilaa ja voidaksemme hyvin tarvitsemme päivittäin määrätyn määrän proteiinia, hiilihydraatteja, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, antioksidantteja jne.

Markkinat ovat siis avoimet kaikenlaisille ravintolisille ja vitamiinivalmisteille. Niitä popsitaan varmuuden vuoksi,  tai niillä yritetään paikata huonoa ruokavaliota.

Kaikki vuosien varrella tehdyt ravintotutkimukset puoltavat maalaisjärjen käyttöä. Monipuolisesta suomalaisesta kotiruoasta saa lähes kaiken tarvitsemansa. D-vitamiinia lukuunottamatta. Monipuolinen tarkoittaa, että lautasella on paljon vihanneksia ja salaattia. Niiden kupeessa proteiinia ja lisäkkeenä hyviä hiilihydraatteja. Hyvät hiilihydraatit pitävät nälkää pitkään ja sitovat itseensä nestettä, joten ne sopivat erityisen hyvin liikkujan ruokavalioon ennen ja jälkeen treenien. Ylenmääräinen proteiinin syönti rasittaa munuaisia. Rasvaa, suolaa ja sokeria ruoassa pitää olla vain ripaus makua tuomaan. Tämäntyyppisiä keveitä aterioita tulisi syödä 3-5 kertaa päivässä, jotta aineenvaihdunta pysyy käynnissä. Silloin myös laihtuu. Pitkä paastoaminen ja senjälkeinen voileipien tai pizzan ahmiminen eivät laihduta, vaan tuovat vain tunkkaisen olon.

Suolisto on kropassamme valmiusasemissa 24/7. Siellä asuva parin kilon bakteeriyhteisö tekee kovimman työn ja sen kanssa kannattaa pysyä hyvissä väleissä. Mitä paremmin suolisto voi, sitä paremmin voi ihminen itsekin.

Ns. höttöhiilareillakin on oma paikkansa ihmisten elämässä. Liian kurinalainen elämä ja ruokavalio saattaa muun stressin ohella rasittaa mieltä. Jos mieli tulee hyväksi suklaapatukasta, sen voi  nauttia hyvällä omallatunnolla. Yksi ”karkkipäivä” viikossa on vain hyvästä.

Muotidieetit
Nyt on muodikasta syödä ns. raaka-ruokaa. Siihen sisältyy runsaasti kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä jne. Vihannekset syödään niin ikään raakoina ja päälle kulautetaan vihanneksista puristettua tuoremehua tai juodaan vihersmootheja. Kohtuudella käytettyinä tämä onkin ihan ok. Jatkuvasti ja runsaasti syötynä raakaruoka saattaa kuitenkin olla yhtä huonosti sulavaa kuin roskaruoka. Kaloreita siinä on paljon ja raaka-aineiden hankkiminen käy ajan oloon kovasti kukkarolle.

Pähkinöitä syödessä kannattaa aina tarkastaa niiden tuoreus. Runsaasti rasvaa sisältävinä pähkinät ja siemenet vanhenevat nopeasti ja saattavat härskiintyessään aiheuttaa vatsavaivoja.

Raakojen vihannesten syöminen vaatii myös ”rautaisen” ruoansulatuksen. Kevyt vokkaaminen tai paistaminen pannulla tekee vihanneksista helpommin sulavia. Tämä on tiedetty Aasian keittiöissä jo aikoja sitten.

Voita vai margariinia

Tämä valtataistelu tuskin koskaan loppuu. Itse kuulun siihen koulukuntaan, joka käyttää voita ja hyviä öljyjä ruoanvalmistuksessa. En ymmärrä, miksi lisäaineita sisältävää margariinia pitäisi käyttää, etenkään lääkkeen tavoin kolesterolin alentamiseen? Pähkinöillä ja hyvillä kasvis- ja kalaöljyillä on sama vaikutus. Pari ruokalusikallista laadukasta pähkinäöljyä smoothieen tai aamupuuroon sekoitettuna ajaa saman asian.  Jos leivälle laittaa päällisiä, juustoa, vihanneksia ja makkaraa, ei rasvoja tarvita välttämättä ollenkaan. Rahkasta voi itsekin tehdä levitettä leivälle sekoittamalla joukkoon yrttejä, mausteita ja tilkan öljyä makunsa mukaan. Leivän syönti kannattaa pitää kuitenkin minimissä. Enemmän ja parempia kuituja saa vihanneksista, kuivatuista hedelmistä ja vaikka täysjyväpuurosta.

Oma vatsani ei siedä leipää. Pariin vuoteen en ole syönyt ruisleipää ollenkaan ja olen voinut paljon paremmin. Herkkuhetkiini kuuluu kuitenkin syntiä, voisilmäpulla, joita syön pari kappaletta viikossa kahvin kanssa. Olo on sen jälkeen tunkkainen, mutta suussa se maistuu, hetken verran ah niin hyvältä, että syön kuitenkin. :)

Kannattaa huomioida, että ruokasuosituksia tuottavat usein ne, joilla on kaupallisia intressejä omien tuotteidensa markkinointiin. Tässäkin suhteessa kannattaa olla kriittinen ja ajatella maalaisjärjellä.

Suolat
Suolaa tulisi syödä vähemmän, se on selvä. Piilosuolaa tulee etenkin leivistä, päällisistä ja eineksistä. Mitä enemmän ruokaa valmistaa itse, sen paremmin voi tarkkailla omaa suolankäyttöään. Vuosien varrella olen käyttänyt paljon ranskalaista Camarguen suolaa ja suolankukkaa sekä Maldon suolaa. Tein makutestin ja totesin, että uusi Meiran jodioitu hieno merisuola on yhtä hyvän makuista ja paljon edullisempaa. Vuorisuola, nimeltään ruususuola, on vasta todettu lehdissä kehutuilta ravintoarvoiltaan täysin mitättömäksi! Punertava väri tulee kuulemma ruosteesta! Kaikkien trendien perään ei kannata lähteä tarkistamatta taustoja ensin.

Suomalainen perusruoka on ihan hyvää. Aamulla voi syödä täysjyväpuuroja tai smoothien ja runsaasti kotimaisia marjoja. Niiden hyviä ominaisuuksia ei voi kehua liikaa. Päivällä voi syödä kauden vihanneksilla höystettyä kevyesti valmistettua lihaa, kalaa tai kanaa. Puuro käy myös iltapalaksi, sen voi valmistaa vaikka runsaasti proteiinia sisältävistä ryyneistä, esim. hirssistä tai kvinoasta.

Otetaan maalaisjärki käyttöön, säästetään rahaa ja elimistöä!

Arvonta:
Minkälaisia ravintosuosituksia sinä noudatat? Vastaa huhtikuun loppuun mennessä. Arvomme yhden Suomalaiset smoothiet -kirjan (Minerva kustannus).

Arvonnassa voitti Minnalanna. Lämpimät onnittelut!


Aiheet: , , , ,

488 kommenttia

 1. runsaasti hedelmiä ja

  runsaasti hedelmiä ja kasviksia, ei punaista lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Siru

  25. 3. 2015 14.45

 2. En erityisiä. Syön

  En erityisiä. Syön mitä mieli tekee pitäen kuitenkin terveellisyyden pääosin mielessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ei dieettejä

  25. 3. 2015 15.10

 3. Syön ihan normaalia

  Syön ihan normaalia kotiruokaa. Teen ruuat itse ja suosin paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia. Olen itsekin kokeillut ruokavalion jos toisen, mutta palannut normaalin kotiruuan pariin. Kuutena päivänä viikossa syön siististi ja yhtenä herkuttelen ihan millä vaan. En kiellä itseltäni mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonna

  26. 3. 2015 6.32

 4. Syön monipuolisesti kaikkea.

  Syön monipuolisesti kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stina

  26. 3. 2015 7.56

 5. runsaasti kasviksia

  runsaasti kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  liinail

  26. 3. 2015 8.09

 6. Syön monipuolisesti vähän

  Syön monipuolisesti vähän kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Roo

  26. 3. 2015 8.15

 7. kohtuus kaikessa, yritän

  kohtuus kaikessa, yritän painottaa hedelmiin ja kasviksiin ja marjoihin enemmän…. olen myös siirtynyt enemmän alkutuottteisiin (margariinin sijasta voita, lihan ostan marinoimattomana, jugurtteja en osta ollenkaan, tai ehkä joskus harvoin maustamattomana)..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maarit

  26. 3. 2015 8.19

 8. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kalle

  26. 3. 2015 8.39

 9. Valitettavasti jouduin jokunen

  Valitettavasti jouduin jokunen vuosi sitten tarkastelemaan syömisiäni pahojen vatsavaivojen ja iho-oireiden vuoksi ja pitkällisen prosessin jälkeen olen saanut selville mikä minulle sopii ja mikä ei. Mielestäni jokainen on yksilö eli voidakseen hyvin täytyy vain kokeilla mikä omalle kropalle sopii. On turhaa vetää dieettejä vain muodin tai laihtumisen vuoksi, elämäntapoja muuttamalla pääsee pidemmälle.Itselleni ei sovi gluteeni eikä sokeri, myös paljon tärkkelystä sisältävät ruoat aiheuttavat oireita. Kun vältän näitä, voin hyvin. Joskus suon itselleni jonkun herkun ja sitten kärsin siitä tovin. Muuten olen sekasyöjä. Oma elimistöni osaa kyllä ilmoittaa mitä se kulloinkin tarvitsee, pitää vain kuunnella sen viestejä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  26. 3. 2015 9.38

 10. Kohtuullisesti ja monipuolisesti

  Kohtuullisesti ja monipuolisesti melkein kaikkia ruoka-aineita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  26. 3. 2015 10.56

 11. monipuolisesti syön kaikkea

  monipuolisesti syön kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  i

  26. 3. 2015 11.04

 12. Paljon salaatteja.

  Paljon salaatteja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirpa kiviniemi

  26. 3. 2015 12.05

 13. Vähälihaista, vähäsuolaista, ei

  Vähälihaista, vähäsuolaista, ei sikaa tai kanaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  muu

  26. 3. 2015 12.37

 14. Syön harvoin ja

  Syön harvoin ja kunnolla. Mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Doris

  26. 3. 2015 14.21

 15. Yritän syödä monipuolisesti

  Yritän syödä monipuolisesti ja terveellistä ruokaa. Syön paljon hedelmiä, kasviksia ja marjoja. Vältän sokeria ja rasvaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  asta

  26. 3. 2015 18.15

 16. Laihduta ja syön

  Laihduta ja syön tavallista ruokaa, mutta vähän rasvaa ja paljon kasviksia ja juureksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  päivi

  26. 3. 2015 19.32

 17. Tuoretavaraa ja lisäksi

  Tuoretavaraa ja lisäksi paljon energiaa sisältävää ruokaa alipainoiselle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  26. 3. 2015 19.34

 18. Syömällä monipuolisesti ja

  Syömällä monipuolisesti ja paljon vihanneksia ja kasviksia sekä hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Julia

  26. 3. 2015 19.35

 19. vähintään puoli kiloa

  vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä ja runsaasti hyviä rasvoja:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  loviisa

  26. 3. 2015 19.59

 20. monipuolista ruokaa

  monipuolista ruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkka

  26. 3. 2015 20.25

 21. Pyrin syömään mahdollisimman

  Pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti. Proteiinia yritän syödä edes vähän joka aterialla koska liikun paljon. En syö punaista lihaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sumi

  26. 3. 2015 21.17

 22. Vältän "hötö" leipää

  Vältän ”hötö” leipää eli vaaleaa,syön mielummin tummaa. Käytän mahdollisimman paljon uunia en paistinpannua. Paistaessa käytän vain oliivi-öljyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mallu1

  26. 3. 2015 22.04

 23. Pyrin syömään melko

  Pyrin syömään melko terveellisesti ja monipuolisesti. Kohtuus kaikessa, näin voi herkutellakin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  26. 3. 2015 22.55

 24. Kotiruokaa.

  Kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JK

  26. 3. 2015 23.03

 25. monipuolinen ruokavalio pitää

  monipuolinen ruokavalio pitää olla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MP

  26. 3. 2015 23.09

 26. Syön vain paleoruokavalion

  Syön vain paleoruokavalion mukaisesti!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Cheke

  27. 3. 2015 0.28

 27. Ei varsinaisesti noudateta

  Ei varsinaisesti noudateta mitään, mutta pyritään kevyempään ruokaan, ja täysviljatuotteisiin. Vähemmän eineksiä ja kotiruokaa kokataan enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjucca

  27. 3. 2015 1.56

 28. Ei lihaa, eikä

  Ei lihaa, eikä vehnäjauhoja.
  Tosin nämä ei liity mihinkään suosituksiin vaan etiikkaan ja allergiaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  magda

  27. 3. 2015 2.15

 29. Syön monipuolisesti

  Syön monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aako

  27. 3. 2015 19.02

 30. Syön monipuolisesti, mutta

  Syön monipuolisesti, mutta proteiinien , hiilareiden ja rasvojen tulee olla tasapainossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nirene

  28. 3. 2015 0.07

 31. Salaatti,papuja,kaalia...Kala allergia.Liha,ei välitä.No,kalkkuna

  Salaatti,papuja,kaalia…Kala allergia.Liha,ei välitä.No,kalkkuna hyvä.Puuro hyvää!Leipä(tumma:/)maha kipeä.Lääkäri selitti:”hiiva,paha.Näkkileipä sopii”.Näkkileipä(itse ei voita.Yäk.) ja viipale etikka-punajuuri.Nam!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jep

  28. 3. 2015 11.57

 32. Syön vähä hiilihydraattista

  Syön vähä hiilihydraattista leipää.Olen todennut sen vatsalleni parhaimmaksi.Kasvis voittoista ruokaa.Kalasta pidän myös.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lasmarinas

  28. 3. 2015 19.00

 33. maalaisjärkeä

  maalaisjärkeä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  28. 3. 2015 20.38

 34. Terveellinen ruokavalio, ei

  Terveellinen ruokavalio, ei lisättyä sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pamina

  28. 3. 2015 22.55

 35. Monipuolinen, normaali kotiruoka.

  Monipuolinen, normaali kotiruoka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  29. 3. 2015 5.58

 36. Terveellinen ruokavalio

  Terveellinen ruokavalio

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jogi

  29. 3. 2015 11.29

 37. Noudatan ihan näitä

  Noudatan ihan näitä omia lapsuudessa omaksuttuja suosituksia;marjoja sieniä,kalaa,riistaa mahdollisuuksien mukaan.Täysjyväviljaa ja kotonatehtyä ruokaa ylipäätään.Suomalaisia herkkuja, joita ei voi korvata millään muulla.Kevyttuotteita en katsokaan,esim. kevytlevitteet haisevatkin niin pahalle,että kierrän kaukaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mari

  29. 3. 2015 15.20

 38. Runsaasti kasviksia,vähärasvainen

  Runsaasti kasviksia,vähärasvainen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  OK

  29. 3. 2015 15.20

 39. Kasvis painotteista ruokaa.

  Kasvis painotteista ruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lissukka

  29. 3. 2015 17.40

 40. En noudata mitään!

  En noudata mitään! En ikimaailmassa haluaisi vältellä yhtään mitään ruoka-ainetta. Syön ihan kaikkea, kohtuudella tietysti, ja perusruokavalion haluan olevan terveellinen. Paljon kasviksia siis. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hipsiäinen

  29. 3. 2015 20.08

 41. Terveellistä ja käsittelemätöntä

  Terveellistä ja käsittelemätöntä perusruokaa kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  29. 3. 2015 21.25

 42. Kohtuus ja järjenkäyttö.

  Kohtuus ja järjenkäyttö. Perheessä ei ole syöty lihatuotteita 30 vuoteen, muuten syödään monipuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  30. 3. 2015 5.40

 43. En minkäänlaista :)

  En minkäänlaista :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pikku Myy

  30. 3. 2015 5.43

 44. Kaikkea kohtuudella

  Kaikkea kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Allison

  30. 3. 2015 5.43

 45. taloudellisia

  taloudellisia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  30. 3. 2015 5.46

 46. Olen vegaani

  Olen vegaani

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MABU

  30. 3. 2015 5.52

 47. Kohtuukäyttäjä joka suhteen..

  Kohtuukäyttäjä joka suhteen..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kere

  30. 3. 2015 6.04

 48. kasvisruokavalio pitää kuosissa.

  kasvisruokavalio pitää kuosissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ansku

  30. 3. 2015 6.05

 49. terveellistä ja hyvää

  terveellistä ja hyvää ruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiroini

  30. 3. 2015 6.06

 50. Smoothie päivässä antaa

  Smoothie päivässä antaa vitamiinit kotimaisista marjoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ninni

  30. 3. 2015 6.07

 51. Vältän sokeria ja

  Vältän sokeria ja kovia rasvoja sekä vehnää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yanzu

  30. 3. 2015 6.09

 52. En jaksa juuri

  En jaksa juuri noudattaa ruokavalioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zaruz

  30. 3. 2015 6.10

 53. Monipuolinen, normaali kotiruoka.

  Monipuolinen, normaali kotiruoka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miitu

  30. 3. 2015 6.22

 54. Normaali itse tehty

  Normaali itse tehty kotiruoka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannele

  30. 3. 2015 6.23

 55. Ihan perusruokaa, paljon

  Ihan perusruokaa, paljon vihanneksia, ruisleipää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiinu

  30. 3. 2015 6.29

 56. Sokerin tilalla stevia.

  Sokerin tilalla stevia. Vähärasvaisia ruokia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannes

  30. 3. 2015 6.32

 57. eipä erityistä

  eipä erityistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hpp

  30. 3. 2015 7.09

 58. Ihan perussettiä ja

  Ihan perussettiä ja vihanneksia kevennykseksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arja Norrgård

  30. 3. 2015 7.21

 59. ihanneksiä lisätty, rasvainen

  ihanneksiä lisätty, rasvainen ruoka pois

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  30. 3. 2015 7.23

 60. En mitään erityisesti

  En mitään erityisesti mutta vihanneksia koetan saada joka ruoalle mukaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  West84

  30. 3. 2015 7.26

 61. En syö lihaa

  En syö lihaa enkä kanaa, ei myöskään leivälle mitään levitettä. Kaikki muu maittaa ja eritoten smoothiet.
  Näin olen elänyt jo yli 30 vuotta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tellu

  30. 3. 2015 7.32

 62. maittavan mukavia!

  maittavan mukavia!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  poju

  30. 3. 2015 7.32

 63. Sopivasti kaikkea, myös

  Sopivasti kaikkea, myös makeaa :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anne

  30. 3. 2015 7.34

 64. monipuolista ruokaa ja

  monipuolista ruokaa ja marjoja,vihanneksia tai hedelmiä joka påivä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  angel

  30. 3. 2015 7.40

 65. Ihan omaa hyväksi

  Ihan omaa hyväksi havaittua, yhdistelmä suosituksia huomioiden omat allergiat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  30. 3. 2015 7.44

 66. yritän syödä sokeritonta

  yritän syödä sokeritonta ruokaa, koska minulla on diabetes.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjaana

  30. 3. 2015 7.54

 67. Tavallista kotiruokaa, mielellään

  Tavallista kotiruokaa, mielellään lähiruokaa. Kohtuudella kaikkea, kasviksia paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anselo

  30. 3. 2015 8.10

 68. Kotiruokaa ja mahdollisimman

  Kotiruokaa ja mahdollisimman paljon vältellä valmisaterioita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pekka

  30. 3. 2015 8.12

 69. kaikkea kohtuudella

  kaikkea kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stella

  30. 3. 2015 8.17

 70. Olen ollut lakto-vegaani

  Olen ollut lakto-vegaani jo parisenkymmentä vuotta. Se sopii minulle, mutta muiden annan rauhassa syödä mitä haluaa. Syön päivittäin runsaasti hedelmiä, vihanneksia, liha- ja maitotuotteita sekä erilaisia makeita herkkuja kuten kuivattuja hedelmiä yms. makeaa ja maistuvaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  30. 3. 2015 8.25

 71. syön jonkunasteisesti terveellisesti,

  syön jonkunasteisesti terveellisesti, ihan normi perusruokaa lisättynä kasviksilla ja marjoilla…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tallu

  30. 3. 2015 8.28

 72. Reippaasti hedelmiä ja

  Reippaasti hedelmiä ja kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mum

  30. 3. 2015 8.32

 73. En syö koskaan

  En syö koskaan valkoista viljaa tai sokeria. Ei kevyttuotteita, ei alkoholia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  30. 3. 2015 8.33

 74. pelkkää lihaa

  pelkkää lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eh

  30. 3. 2015 8.38

 75. En sinänsä noudata

  En sinänsä noudata mitään ravintosuosituksia, mutta syön kyllä melko terveellisesti. Toki sokeria ja rasvaa kuluu liikaa, ei kuitenkaan tolkuttoman paljoa. Painoindeksiltäni olen normaalipainoinen, peilikuvaani olen useimmiten tyytyväinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  30. 3. 2015 8.44

 76. En oikeastaan noudata

  En oikeastaan noudata mitään ruokasuosituksia. Asia joka on minulle selvää – pääsääntöisesti käytän ruokaa jonka valmistan alusta asti itse.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pipsa

  30. 3. 2015 8.52

 77. Normaalia, ei liikaa

  Normaalia, ei liikaa suolaa ja rasvaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riitu

  30. 3. 2015 8.54

 78. Luomutuotteet ovat käytössä,

  Luomutuotteet ovat käytössä, samoin täysjyvätuotteet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  omppu

  30. 3. 2015 9.08

 79. yritän syödä kevyehkösti

  yritän syödä kevyehkösti hyvää mutta vähän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sipe

  30. 3. 2015 9.09

 80. Syön monipuolisesti kaikkea,

  Syön monipuolisesti kaikkea, en välttelee mitään tiettyä vaan kohtuus kaikessa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu

  30. 3. 2015 9.11

 81. Enpä juuri piittaa

  Enpä juuri piittaa ravintosuosituksista!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kato

  30. 3. 2015 9.13

 82. Maalaisjärjellä niin, että

  Maalaisjärjellä niin, että mikään ei ole kiellyttyä, mutta terveellisyys ja ravitsevuus ovat pääasioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  30. 3. 2015 9.17

 83. Suolaa ja alkoholia

  Suolaa ja alkoholia kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ap

  30. 3. 2015 9.17

 84. Yritän syödä kevyesti

  Yritän syödä kevyesti ja suht. tervellisesti. Nykyisin vaan ahdistaa valtava tiedon ja ”tiedon” määrä ravintoa koskien. Mitä ja ketä oikein uskoa? Koitan kuitenkin ajatella järkevästi ja syödä kaikkea kohtuudella ettei ruoka olisi ahdistuksen, vaan ilon aihe.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sally

  30. 3. 2015 9.20

 85. Monipuolisesti kaikkea.

  Monipuolisesti kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  30. 3. 2015 9.22

 86. Kaikkea saa syödä

  Kaikkea saa syödä – määrä ja laatu ratkaisevat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  j

  30. 3. 2015 9.22

 87. Kaikki osapuilleen normaalit

  Kaikki osapuilleen normaalit kelpaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  uatu

  30. 3. 2015 9.23

 88. Kohtuullisesti kaikkea.

  Kohtuullisesti kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  30. 3. 2015 9.38

 89. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  make

  30. 3. 2015 9.49

 90. yritän syödä terveellisesti

  yritän syödä terveellisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kalle

  30. 3. 2015 9.49

 91. Kaikkea monipuolisesti

  Kaikkea monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  30. 3. 2015 9.56

 92. suomalaiset marjat ja

  suomalaiset marjat ja vihannekset

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suski

  30. 3. 2015 10.03

 93. Kohtuullisesti kaikkea, runsas

  Kohtuullisesti kaikkea, runsas veden juonti ja syön paljon marjoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hef

  30. 3. 2015 10.11

 94. En syö punaista

  En syö punaista lihaa. Paljon kasviksia ja hedelmiä. Paljon vettä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eija

  30. 3. 2015 10.41

 95. Syön paljon marjoja

  Syön paljon marjoja ja vihanneksia,monipuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ultsi

  30. 3. 2015 10.41

 96. nn

  nn

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pasi

  30. 3. 2015 10.43

 97. Suhteellisen terveellisesti, superfoodeja,

  Suhteellisen terveellisesti, superfoodeja, marjoja, vihanneksia, hedelmiä ja nakit muusilla joskus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Accordion

  30. 3. 2015 10.49

 98. "Ylenmääräinen proteiinin syönti

  ”Ylenmääräinen proteiinin syönti rasittaa munuaisia.”

  Tälle ei edelleenkään ole löydetty tieteellisiä perusteita yhdenkään tutkimuksen kautta :)

  Syän perusterveellisesti, vähän prosessoitua, monipuolisesti. Runsaasti valkuaista maito- liha/kala/kana- kananmuna – heraproteiini -linjalla. Reilusti kasviksia, leipää, riisiä pastaa kulutustarpeen mukaan. Rasvoja ei pihistellä, muttei hukuttauduta voihin myöskään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stolibna

  30. 3. 2015 10.49

 99. ihan perusruokaa waan!

  ihan perusruokaa waan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ssa

  30. 3. 2015 10.50

 100. pERUSRUOKAA

  pERUSRUOKAA

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  30. 3. 2015 10.52

 101. Syön enimmäkseen kasvisruokaa.

  Syön enimmäkseen kasvisruokaa. Käytän myös jutussa mainittua ruususuolaa koska pidän sen mausta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  30. 3. 2015 10.59

 102. Paljon marjoja, hedelmiä

  Paljon marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, ruisleipää ja perusruokaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KAISA

  30. 3. 2015 11.00

 103. runsaasti kasviksia, salaattia.

  runsaasti kasviksia, salaattia. Kalaa ja kanaa sekä hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sonski

  30. 3. 2015 11.12

 104. Kaikki käy ja

  Kaikki käy ja vettä päälle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henkka

  30. 3. 2015 11.12

 105. Pidän ruoka-aine ympyrän

  Pidän ruoka-aine ympyrän mielessäni

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  30. 3. 2015 11.23

 106. Reilusti kasviksia, hedelmiä

  Reilusti kasviksia, hedelmiä ja marjoja, vähän suolaa ja kovaa rasvaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Leijonaemo

  30. 3. 2015 11.23

 107. Syön mahdollisimman monipuolisesti

  Syön mahdollisimman monipuolisesti kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sissi

  30. 3. 2015 11.23

 108. -vihanneksia -hedelmiä -lihaa

  -vihanneksia
  -hedelmiä
  -lihaa
  -kalaa
  -salaatteja
  -juustoja
  -ruisleipää
  -maitorahkaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maarit

  30. 3. 2015 11.24

 109. Pyrin syömään paljon

  Pyrin syömään paljon kasviksia ja suosin pehmeitä rasvoja, lihaa syön vain harvoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hansku

  30. 3. 2015 11.26

 110. Ihan perusruokaa monipuolisesti

  Ihan perusruokaa monipuolisesti ja paljon kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elsukka

  30. 3. 2015 11.32

 111. paljon kasviksia ja

  paljon kasviksia ja hedelmiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jokke

  30. 3. 2015 11.55

 112. Gluteeniton kasvisruoka

  Gluteeniton kasvisruoka

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anastasia

  30. 3. 2015 11.56

 113. Lautasmalli on hyvä.

  Lautasmalli on hyvä. Kaikkea kohtuudella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mormor

  30. 3. 2015 11.58

 114. En syö lihaa.

  En syö lihaa. En ole täysin vegaani, vaan nautin kananmunista ja maitotuotteista esimerkiksi ravintolassa tai juhlapäivinä, mutta muuten ne saavat jäädä kaupan hyllylle. Kahviin ja smoothieen käytän makeuttamatonta soijamaitoa. Olen huomannut vaaleiden jauhojen aiheuttavan minulle vatsanväänteitä, joten mielelläni syön leipäni, pastani ja riisini tummana. Hyviä rasvoja saan pähkinöistä, pellavansiemenrouheesta ja chiasiemenistä. Joskus lorautan kahviin MCT-öljyä. Vastustuskykyäni hoidan vitamiineilla sekä joillain ”superfoodeilla” kuten pakurilla ja ashwagandhalla. En usko niiden tehoon varauksetta, mutta jos niistä jotain hyötyä on niin olkoot. Herkuttelen oluella ja viinillä. Rakastan erilaisia kakkuja ja leivoksia, mutta niitä syön harvoin. Paha tapani on limsan juonti, sallin itselleni tölkin kokista viikossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Illi

  30. 3. 2015 12.00

 115. Vähemmän suolaa ja

  Vähemmän suolaa ja sokeria,paljon marjoja ja kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  fia

  30. 3. 2015 12.11

 116. Perusruokaa, runsaasti kasviksia.

  Perusruokaa, runsaasti kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nika

  30. 3. 2015 12.15

 117. Luonnoantimii

  Luonnoantimii

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oloinre

  30. 3. 2015 12.21

 118. Perus kotiruokaa, salaatin

  Perus kotiruokaa, salaatin kera :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piiloplontih

  30. 3. 2015 12.25

 119. Diabeetikolle tarkoitettuja suosituksia.

  Diabeetikolle tarkoitettuja suosituksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JL

  30. 3. 2015 12.30

 120. vähemmän suolaa ja

  vähemmän suolaa ja paljon hedelmiä ja marjoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Satu

  30. 3. 2015 12.33

 121. Pyrin syömään tarpeeksi

  Pyrin syömään tarpeeksi hedelmiä ja kasviksia. Muuten syön perusruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Legato

  30. 3. 2015 12.35

 122. kaurapuuro, hunaja ja

  kaurapuuro, hunaja ja ruisleipä dieetti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jussi hokkanen

  30. 3. 2015 12.47

 123. syön hedelmiä ja

  syön hedelmiä ja kalaa ja liinun paljon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  30. 3. 2015 12.51

 124. Välttelen punaista lihaa,

  Välttelen punaista lihaa, gluteenia, vehnää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke69

  30. 3. 2015 12.55

 125. Kaikkea kohtuudella

  Kaikkea kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  30. 3. 2015 12.58

 126. Syön normaalia kotiruokaa.

  Syön normaalia kotiruokaa. Runsasta rasvan ja sokerin käyttöä vältän. Vettä kyytipojaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laisa

  30. 3. 2015 13.15

 127. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  esa

  30. 3. 2015 13.26

 128. en noudata varsinaisesti,

  en noudata varsinaisesti, kun sitä ruokavaliota, jota vaimo laittaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sami

  30. 3. 2015 13.43

 129. noudatan terveellistä ruokavaliota

  noudatan terveellistä ruokavaliota

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tina

  30. 3. 2015 13.48

 130. Ruokaympyrää

  Ruokaympyrää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Valentiina

  30. 3. 2015 13.50

 131. Ihan omia, hyväksi

  Ihan omia, hyväksi havaittuja suosituksia noudatan. Se on mahdollisimman gluteeniton, vaikkakin kala-kasvissyöjänä täytyy joskus tyytyä gluteenivaihtoehtoon esim. ruokalassa… Kotona tehdään lähes kaikki alusta asti, yleensä luomutuotteista. Rahaa palaa paljon ruokaan, koska halutaan/on pakko syödä laadukasta ruokaa terveyssyistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sszz

  30. 3. 2015 14.08

 132. tavallista kotiruokaa

  tavallista kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sälli

  30. 3. 2015 14.16

 133. runsaasti hedelmiä ja

  runsaasti hedelmiä ja vihanneksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pirre

  30. 3. 2015 14.18

 134. Monipuolista perusravintoa, lautasmalli

  Monipuolista perusravintoa, lautasmalli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annulii

  30. 3. 2015 14.23

 135. Peruskootiruokaa ja näin

  Peruskootiruokaa ja näin raskaana paljon rautaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arla

  30. 3. 2015 14.26

 136. Normaalia terveellistä perusruokaa.

  Normaalia terveellistä perusruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippostiina

  30. 3. 2015 14.30

 137. Maalaisjärkeä pääasiassa.

  Maalaisjärkeä pääasiassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  OJJ

  30. 3. 2015 14.38

 138. vältän gluteenia ja

  vältän gluteenia ja sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lissukka

  30. 3. 2015 14.45

 139. lautasmalleilua soveltaen, kun

  lautasmalleilua soveltaen, kun rauta-arvot kaipaavat buustia..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ritti

  30. 3. 2015 15.02

 140. Kotiruokaa.

  Kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru.k

  30. 3. 2015 15.24

 141. peruskotio ruokaa...välillä herkutelleen

  peruskotio ruokaa…välillä herkutelleen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  plo

  30. 3. 2015 15.24

 142. maalaisruokaa

  maalaisruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  30. 3. 2015 15.29

 143. Laidasta laitaan kaikenlaista,

  Laidasta laitaan kaikenlaista, tehdään itse, ei eineksiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hese

  30. 3. 2015 15.31

 144. Käytän laktosittomia ruokia

  Käytän laktosittomia ruokia ,margariinia voin sijaan ja en syö usein karkkeja ja grilliruokaa tosi harvoin.Vältän myös rasvaisia ruokia.Muuten aivan perus kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarja

  30. 3. 2015 15.32

 145. Kotiruokaa kohtuudella

  Kotiruokaa kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  30. 3. 2015 15.40

 146. Suosin terveellistä itse

  Suosin terveellistä itse kokattua kotiruokaa, ei mitään eineksiä. Suosin myös luomutuotteita ja itse kasvatan joka kesä kasvimaalla vihanneksia ja marjoja. Täysjyvätuotteita käytän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Asta

  30. 3. 2015 15.43

 147. Ihan mennään perinteisellä

  Ihan mennään perinteisellä ruualla, hyvin syödään. kaikki maistuu :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kookaa

  30. 3. 2015 15.43

 148. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TheZ2K

  30. 3. 2015 15.56

 149. Vältän ruokatrendejä!

  Vältän ruokatrendejä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Krista

  30. 3. 2015 15.59

 150. Kaikkea kohtuudella-vanha neuvo.

  Kaikkea kohtuudella-vanha neuvo.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  petruska

  30. 3. 2015 16.11

 151. Yritän syödä paljon

  Yritän syödä paljon hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi rajoitan hiilihydraattien määrää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mikuli

  30. 3. 2015 16.13

 152. monipuolista ruokaa

  monipuolista ruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  katjuska

  30. 3. 2015 16.20

 153. Kotimaista ja monipuolista

  Kotimaista ja monipuolista kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  DiDi*

  30. 3. 2015 16.21

 154. Yritän syödä monipuolisesti.

  Yritän syödä monipuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kalpa

  30. 3. 2015 16.24

 155. Hhhmmm.... syön terveellisemmin,

  Hhhmmm…. syön terveellisemmin, pienempiä annoskokoja, säännöllisin välein.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maare

  30. 3. 2015 16.32

 156. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tapsa

  30. 3. 2015 16.35

 157. läskisoossi parasta herkkua

  läskisoossi parasta herkkua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupsukka

  30. 3. 2015 16.59

 158. Kohtuullisuuteen kaikessa

  Kohtuullisuuteen kaikessa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emma

  30. 3. 2015 17.12

 159. yritän mut ....

  yritän mut ….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kahi

  30. 3. 2015 17.15

 160. Vihanneksia ja marjoja

  Vihanneksia ja marjoja pyrin nauttimaan 6 dl päivässä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hilmi

  30. 3. 2015 17.17

 161. kohtuus kaikessa. herkutella

  kohtuus kaikessa. herkutella saa silloin tällöin. pääsäntöisesti syön terveellisesti, paljon vihanneksia ja kalaa ja säännöllisesti syön

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jjess

  30. 3. 2015 17.20

 162. Köyhänä en voi

  Köyhänä en voi kaikkia ravintosuosituksia noudattaa, ostan sellaista mihin rahat riittävät.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  solle

  30. 3. 2015 17.22

 163. monipuolisesti kaikkea

  monipuolisesti kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emma@

  30. 3. 2015 17.25

 164. kotiruokia ja että

  kotiruokia ja että myös tulee syötyä salaattia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pussi

  30. 3. 2015 17.28

 165. Yritän välttää kovia

  Yritän välttää kovia rasvoja.Ja noudattaa vanhaa sanontaa ”täytä puolet lautasesta kasviksilla.Aina ei kyllä mene nappiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minttu66

  30. 3. 2015 17.49

 166. No miehän syön

  No miehän syön mitä tarjolla on. Pitäisi kyllä alkaa noudattaa jotakin suosituksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timppa68

  30. 3. 2015 17.50

 167. Syön monipuolisesti

  Syön monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pipa

  30. 3. 2015 18.14

 168. syön normaalia monipuolista

  syön normaalia monipuolista kotiruokaa. Välillä tulee pidettyä sokerittomia jaksoja tietoisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  h123

  30. 3. 2015 18.19

 169. Paljon kasviksia!

  Paljon kasviksia!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mare

  30. 3. 2015 18.31

 170. Paljon kasviksia ja

  Paljon kasviksia ja hedelmiä, hyviä proteiineja, vähemmän leipää ja sokereita, vähemmän maitotuotteita (paitsi juustoa, koska se on niin hyvää), ei natrium-glutamaattia, ei alkoholia, toisinaan tummaa suklaata.
  …MUTTA mahdollisimman vähän stressiä ruoasta! Aina on lupa joustaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nopsukka

  30. 3. 2015 18.35

 171. kohtuudella kaikkia ja

  kohtuudella kaikkia ja marjoja jokapäivä pakkasesta !
  ei alkoholia ja kahvia vain 2 kupillista päivässä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heikki

  30. 3. 2015 19.10

 172. Lähes gluteenitonta ja

  Lähes gluteenitonta ja sokeritonta,koska maha ei kestä viljoja juuri yhtään tai kovin sokerisia tuotteita,leivon leivät itse ja välillä keksit/muut leivonnaiset. Raakaruoista on tullut suosikkejani myös ja viher-smoothie se lemppariksi muodostunut drinkki ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ankku

  30. 3. 2015 19.11

 173. Kasviksia ja hedelmiä,

  Kasviksia ja hedelmiä, yksi lämmin ateria päivässä ja toinen salaattiannos, proteiinipitoinen iltapala ja hyvä ravitseva aamupala.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pike

  30. 3. 2015 19.20

 174. hedelmiä usein

  hedelmiä usein

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  30. 3. 2015 19.23

 175. Kohtuus kaikessa on

  Kohtuus kaikessa on kaiken A ja O. Vihannesten ja marjojen tärkeyttä päivittäisessä ruokavaliossa ei voi vähätellä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Amekki

  30. 3. 2015 19.31

 176. Aina välillä menen

  Aina välillä menen mukaan testaamaan jotain uutta villitystä, mutta aika perinteinen tämä ruokavalio on lopulta. Tomaattia syön paljon monessa muodossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annie

  30. 3. 2015 19.47

 177. Monipuolisesti tavallista kotiruokaa.

  Monipuolisesti tavallista kotiruokaa. Paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  muori

  30. 3. 2015 19.47

 178. Vihanneksia ja hedelmiä

  Vihanneksia ja hedelmiä päivittäin. D-vitamiinia päivittäin.
  Tavallista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minttu

  30. 3. 2015 19.51

 179. paljon kasviksia, mielellään

  paljon kasviksia, mielellään kalaa ja vähän lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kevät

  30. 3. 2015 19.55

 180. raakaruokaa enimmäkseen, riistalihaa,

  raakaruokaa enimmäkseen, riistalihaa, voita, avokadoja, kookosöljyä, oliiviöljyä, paljon vihanneksia, marjoja, villiyrttejä.
  Ei viljaa eikä maitotaloustuotteita (vuohenmaitoa jonkin verran).

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sindy

  30. 3. 2015 20.12

 181. Monipuolisesti tavallista kotiruokaa.

  Monipuolisesti tavallista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jaana

  30. 3. 2015 20.41

 182. Syön kaikkea kohtuudella,

  Syön kaikkea kohtuudella, mutta yritän vältellä turhia sokereita ja gluteenia, koska ilman niitä oloni on parempi. Syön paljon kasviksia ja juon paljon vettä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sussukka

  30. 3. 2015 20.46

 183. Paljon kasviksia ja

  Paljon kasviksia ja hedelmiä, kalaa ja kanaa. Ei punaista lihaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jezebel

  30. 3. 2015 21.02

 184. Pyrin syömään monipuolisesti

  Pyrin syömään monipuolisesti tavallista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RR

  30. 3. 2015 21.04

 185. Monipuolista kotiruokaa.

  Monipuolista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anna

  30. 3. 2015 21.08

 186. Käytän suolaa vähemmän,

  Käytän suolaa vähemmän, syön kalaa kolmesti viikossa, käytän öljyä ja syön kokojyväleipää. Olen vähentänyt punaisen lihan syöntiä. Syön kotimaisia marjoja, en ulkomaisia hedelmiä. Ostan mieluimmin lähellä tuotettua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hytsi

  30. 3. 2015 21.10

 187. Monipuolisesti kaikkea.

  Monipuolisesti kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maria

  30. 3. 2015 21.19

 188. Oman maun mukaan.

  Oman maun mukaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jk

  30. 3. 2015 21.23

 189. Suuhun menee mitä

  Suuhun menee mitä vaan oli se sitten terveellistä tai ei niin terveellistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ramses

  30. 3. 2015 21.30

 190. Syön kasvispainotteisesti, ja

  Syön kasvispainotteisesti, ja 3 kertaa viikossa kalaa tai äyriäisiä. Kiinnitän huomiota ravintoarvoihin, kun valitsen ruokaa. Olen vähentänyt hiilihydraatteja ravinnostani jonkin verran. Käytän kohtuudella myös ravintolisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lara

  30. 3. 2015 21.31

 191. Olen semivegetaristi, en

  Olen semivegetaristi, en syö punaista lihaa. Syön paljon kasviksia enkä käytä lähes lainkaan sokeria.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riitu

  30. 3. 2015 21.39

 192. Diabeetikon ravintosuosituksia.

  Diabeetikon ravintosuosituksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elkka

  30. 3. 2015 22.10

 193. Suosin luomua, etenkin

  Suosin luomua, etenkin eläinperäisissä tuotteissa. Olen vähentänyt hiilihydraatteja ravinnostani. Kiinnitän huomiota myös mm. rasvan ja suolan määrään. Otan D-vitamiinilisää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aino

  30. 3. 2015 22.17

 194. Syön tarpeen mukaan.

  Syön tarpeen mukaan. En enempää, en vähempää. Enkä näin ollen ole säälittävä läski.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  svantte

  30. 3. 2015 22.35

 195. Taitaa olla tuo

  Taitaa olla tuo karppaus parasta mitä löytyy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Santtu

  30. 3. 2015 23.14

 196. Suosin luomua. Oman

  Suosin luomua. Oman maun mukaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  katju

  30. 3. 2015 23.15

 197. Monipuolista ruokaa ja

  Monipuolista ruokaa ja paljon kasviksia. Kalaa vähintään kerran viikossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mizyka

  30. 3. 2015 23.42

 198. Olen viimeaikoina suosinut

  Olen viimeaikoina suosinut sovellettua raakaruokavaliota. Pari kertaa viikossa syön myös keitettyjä / höyrytettyjä vihanneksia ja maitotuotteita (maustamatonta jugurttia ja rahkaa). Raakaruoka ei kuitenkaan tunnu sopivan ruuansulatukselleni kovin hyvin, on turvotusta ja ilmavaivoja. En ole tottunut pähkinöihin ja siemeniin ja nyt, kun pistelen niitä jopa yli suositusmäärien, ei mahani oikein sulata niitä. Joten kannattaisi varmaan palata entiseen :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elli

  30. 3. 2015 23.42

 199. Paljon vihanneksiä ja

  Paljon vihanneksiä ja hedelmiä. Kanaa ja kalaa. Ei punaista lihaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aksu

  30. 3. 2015 23.57

 200. Yritän noudattaa kaikkein

  Yritän noudattaa kaikkein yleisimpiä ja tavallisimpia ravintosuosituksia – paljon kasviksia, ei liikaa lihaa, syö hedelmiä ja marjoja jne. En jaksa paneutua jokaiseen uuteen vouhotukseen siitä, mitä milloinkin pitäisi syödä tai välttää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ale-x

  31. 3. 2015 1.07

 201. Yritän seurata lehdistä

  Yritän seurata lehdistä ravintosuosituksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mappe

  31. 3. 2015 1.57

 202. Suosin hedelmiä ja

  Suosin hedelmiä ja kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eki

  31. 3. 2015 1.59

 203. Kultaista keskitietä

  Kultaista keskitietä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  31. 3. 2015 2.00

 204. Noudatan kasvisruokavaliota.

  Noudatan kasvisruokavaliota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkävijä

  31. 3. 2015 2.03

 205. paljon kasviksia ja

  paljon kasviksia ja hedelmiä, vähärasvaista tai rasvatonta maitoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  31. 3. 2015 5.35

 206. Monipuolisesti syö kaikkea

  Monipuolisesti syö kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marme

  31. 3. 2015 5.54

 207. monipuolisesti yritän syödä

  monipuolisesti yritän syödä kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  31. 3. 2015 6.01

 208. Kotimaisia kasviksia paljon

  Kotimaisia kasviksia paljon ja punaista lihaa todella vähän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TanjaP

  31. 3. 2015 6.09

 209. monipuolisesti kaikkea, kaksi

  monipuolisesti kaikkea, kaksi kertaa viikossa kalaa, runsaasti kasviksia ja hedelmiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti46

  31. 3. 2015 7.19

 210. Yritän pitää makeat

  Yritän pitää makeat pois ruokavaliostani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lj61

  31. 3. 2015 7.38

 211. Puhdas, tuore ja

  Puhdas, tuore ja lihaton ruoka!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  milla

  31. 3. 2015 7.41

 212. kaikkea monipuolisesti

  kaikkea monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  31. 3. 2015 8.08

 213. syömällä monipuolisesti

  syömällä monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  masa

  31. 3. 2015 8.09

 214. syön monipuolisesti, mm.

  syön monipuolisesti, mm. paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hmph

  31. 3. 2015 8.28

 215. monipuolista ja kauden

  monipuolista ja kauden kasviksia hyödyntävää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kassu

  31. 3. 2015 8.42

 216. puhdas ruoka

  puhdas ruoka

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mai

  31. 3. 2015 8.51

 217. säännöllisyyttä

  säännöllisyyttä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rotta

  31. 3. 2015 9.00

 218. En mitään

  En mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KK

  31. 3. 2015 9.06

 219. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jari.s

  31. 3. 2015 9.47

 220. Säännöllisyyttä sekä kohtuutta.

  Säännöllisyyttä sekä kohtuutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Korey

  31. 3. 2015 9.49

 221. ookoo

  ookoo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iski

  31. 3. 2015 9.56

 222. Luomua ja superfoodia

  Luomua ja superfoodia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Karpo

  31. 3. 2015 10.02

 223. En oikeastaan mitään.

  En oikeastaan mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pallervo

  31. 3. 2015 10.19

 224. Mahdollisimman luonnonmukaista kasvisruokaa.

  Mahdollisimman luonnonmukaista kasvisruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nuunuu

  31. 3. 2015 10.46

 225. Smoothitkin voivat olla

  Smoothitkin voivat olla terveellisiä. Itse olen sekasyöjä, melkein kaikki menee alas.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Raili

  31. 3. 2015 10.55

 226. En noudata erityisesti

  En noudata erityisesti mitään ravintosuosituksia. Pyrin syömään monipuolisesti ja puhtaita aineksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maria

  31. 3. 2015 11.20

 227. Enimmäkseen kasvisruokaa

  Enimmäkseen kasvisruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emm

  31. 3. 2015 11.24

 228. En mitään! Normaali

  En mitään! Normaali kotiruoka on parasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu

  31. 3. 2015 11.26

 229. En mitään.

  En mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timppa

  31. 3. 2015 11.27

 230. Joissakin asioissa,mutta kotiruokaa

  Joissakin asioissa,mutta kotiruokaa teen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  amyde

  31. 3. 2015 11.46

 231. Syön terveellisesti ja

  Syön terveellisesti ja monipuolisesti kaikkea sekä koitan syödä runsaasti vihanneksia :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ansku

  31. 3. 2015 12.39

 232. Kaikkea kohtuudella, paitsi

  Kaikkea kohtuudella, paitsi elamaniloa, jota ihan huoletta yliannostellusti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olavainen

  31. 3. 2015 12.52

 233. monipuolinen ruokavalio, ei

  monipuolinen ruokavalio, ei tarvitse lisäravinteita :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  macce

  31. 3. 2015 12.56

 234. Paljon vihanneksia ja

  Paljon vihanneksia ja marjoja ja kanaa ja kalaa, harvoin lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aallotar

  31. 3. 2015 13.06

 235. Syön kasvisruokaa, johon

  Syön kasvisruokaa, johon sisältyy kanamunat ja kala. Ruokavalioni on gluteiiniton, hiivaton ja maidoton.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  goodfood

  31. 3. 2015 13.21

 236. en mittää

  en mittää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ramona

  31. 3. 2015 13.45

 237. Tavallista kotiruokaa syön.

  Tavallista kotiruokaa syön.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  klaara

  31. 3. 2015 14.05

 238. Ainoa perusperiaate on

  Ainoa perusperiaate on se, että yritän syödä monipuolisesti. Välillä tulee kausia, jolloin on vähän rasvaisempaa tai sokerisempaa ruokaa, mutta uskon, että terveys pysyy ruoan puolesta kasassa, jos kuitenkin syön pääsääntöisesti vaihtelevasti ja monipuolisesti. Mitään erityisruokavaliota en noudata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elina

  31. 3. 2015 14.12

 239. Lautasmalli on ok

  Lautasmalli on ok

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ruma tai malli samaa ruokaa se on

  31. 3. 2015 14.21

 240. Syön normaalia kotiruokaa

  Syön normaalia kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ako

  31. 3. 2015 14.35

 241. En noudata mitään

  En noudata mitään erityisiä ravintosuosituksia, vaan pyrin syömään mahdollisimman monipuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  31. 3. 2015 14.35

 242. Gluteenitonta sekä vältän

  Gluteenitonta sekä vältän punaista lihaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tua

  31. 3. 2015 14.38

 243. En mitään erityistä.

  En mitään erityistä. Riittää mulle kun syön terveellisesti ja monipuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skeppo

  31. 3. 2015 14.54

 244. pyramidi on hallussa

  pyramidi on hallussa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  XY

  31. 3. 2015 15.03

 245. Hedelmiä ja vihanneksia+marjoja.

  Hedelmiä ja vihanneksia+marjoja. Ruileipää, kaurapuuroa, kananmunia, rasvatonta maitorahkaa yms.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  31. 3. 2015 15.15

 246. ns. virallisterveellistä ruokavaliota

  ns. virallisterveellistä ruokavaliota noudatan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJ

  31. 3. 2015 15.38

 247. Olen vegaani, tosin

  Olen vegaani, tosin en terveydellisistä syistä. Muuten yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti, enkä lähde muotidieetteihin mukaan. Lihan jätin pois 18 vuotta sitten, loput eläinkunnan tuotteet n. 10 vuotta sitten.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jn

  31. 3. 2015 15.41

 248. Tavallista kotiruokaa.

  Tavallista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heidi

  31. 3. 2015 17.16

 249. Olen lakto-ovo-vegetaristi.

  Olen lakto-ovo-vegetaristi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Raija Hynynen

  31. 3. 2015 17.25

 250. syön normaalia kotiruokaa

  syön normaalia kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vannu

  31. 3. 2015 17.38

 251. Syön mitä mieli

  Syön mitä mieli tekee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  habatsu

  31. 3. 2015 17.44

 252. Pyrin syömään monipuolisesti

  Pyrin syömään monipuolisesti kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sus

  31. 3. 2015 17.45

 253. Yritän syödä monipuolisesti

  Yritän syödä monipuolisesti ja terveellisesti, mutta toisinaan herkuttelen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  31. 3. 2015 18.12

 254. Kasvisruokaa, ei lihaa

  Kasvisruokaa, ei lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tytyt

  31. 3. 2015 18.35

 255. Noudatan pääasiallisesti ruokavaliota

  Noudatan pääasiallisesti ruokavaliota johon kuuluu monipuolinen kotiruoka ja viikottainen herkkupäivä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katrim

  31. 3. 2015 19.06

 256. yritän syödä pähkinöitä

  yritän syödä pähkinöitä ym. terveellistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miisu

  31. 3. 2015 19.33

 257. Paljon marjoja, kasviksia,

  Paljon marjoja, kasviksia, hedelmiä, kalaa, lihaa ja vähän hiilihydraatteja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  km

  31. 3. 2015 19.44

 258. Puuttui kommentista sähköpostiosoite.

  Puuttui kommentista sähköpostiosoite.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  km

  31. 3. 2015 19.44

 259. syön smoothieita

  syön smoothieita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  juusteli

  31. 3. 2015 19.48

 260. Monipuolinen ruoka.

  Monipuolinen ruoka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  brynolf1

  31. 3. 2015 20.17

 261. Kasviksia ruokavalioon!

  Kasviksia ruokavalioon!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  31. 3. 2015 20.47

 262. paljon kasviksia ja

  paljon kasviksia ja hedelmiä lautaselle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mie88

  31. 3. 2015 21.02

 263. Kasviksia

  Kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Andrea

  31. 3. 2015 21.05

 264. Syön kaikenlaista tasapuolisesti.

  Syön kaikenlaista tasapuolisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PKi

  31. 3. 2015 21.36

 265. Panostan kasviksiin ja

  Panostan kasviksiin ja hedelmiin. Pyrin noudattamaan virallisia suosituksia, mutta vähennän hieman leipää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  31. 3. 2015 21.36

 266. Syö vähemmän kuin

  Syö vähemmän kuin kulutat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanna

  31. 3. 2015 21.48

 267. suun mukaisia, eli

  suun mukaisia, eli ruoka olisi hyvää tai edes nieltävää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjo66

  31. 3. 2015 21.48

 268. Yritän syödä monipuolisesti

  Yritän syödä monipuolisesti sekaruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pia

  1. 4. 2015 1.41

 269. Monipuolista ruokaa syön

  Monipuolista ruokaa syön

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jansu

  1. 4. 2015 5.38

 270. Lautasmallin mukaista

  Lautasmallin mukaista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiinakk

  1. 4. 2015 7.34

 271. Syön puoli kiloa

  Syön puoli kiloa kasviksia päivittäin, 200g marjoja, vitamiineja monipuolisesti, kalaa viikottain ja riistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  1. 4. 2015 7.48

 272. Yritän syödä monipuolisesti/terveellisesti!

  Yritän syödä monipuolisesti/terveellisesti!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimmi77

  1. 4. 2015 8.15

 273. Monipuolista kasvis-ja kalaruokaa.

  Monipuolista kasvis-ja kalaruokaa. Tulee syötyä paljon kasviksia, pähkinöitä, soijatuotteita. En syö ollenkaan punaista lihaa tai kanaa. Sokerit minimissä, leivonnaisia harvoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Gabbie

  1. 4. 2015 8.33

 274. Syön paljon kasviksia,

  Syön paljon kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Säännöllisestä ateriarytmistä on välillä vaikea pitää kiinni, mutta yritän sitä silti noudattaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansku

  1. 4. 2015 8.41

 275. Pyrin noudattamaan lautasmallia

  Pyrin noudattamaan lautasmallia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  1. 4. 2015 8.47

 276. Lautasmallia.

  Lautasmallia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ankvisti

  1. 4. 2015 9.37

 277. Pyrin syömään joka

  Pyrin syömään joka päivä hedelmiä ja pitämään kiinni säännöllisestä ateriarytmistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jussard

  1. 4. 2015 9.52

 278. en mitään....

  en mitään….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mamma

  1. 4. 2015 10.01

 279. En mitään eikä

  En mitään eikä tämä ole APRILLIPILA :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Allison

  1. 4. 2015 10.10

 280. En mitään.

  En mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Opa

  1. 4. 2015 11.05

 281. En syö eineksiä

  En syö eineksiä lähes ollenkaan, suosin kotiruokaa ja omien eväiden ottamista töihin. Lisäksi paljon kasviksia ja kuituja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mari

  1. 4. 2015 12.10

 282. Pyrin syömään terveellisesti

  Pyrin syömään terveellisesti ja paljon kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maikki

  1. 4. 2015 13.13

 283. Samanlaista kuin mitä

  Samanlaista kuin mitä lapsuuden kodissa. Eineksiä kiireisinä päivinä, kauden herkkuja kuten uusia perunoita ja mansikoita kesällä, kotona tehtyä perusruokaa. Paheena liiallinen makean syöminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suklis

  1. 4. 2015 14.09

 284. vältän "höttöjä" eli

  vältän ”höttöjä” eli pizzoja ja hampurilasia, limsoja ja energiajuomia. Yritän pitää myös karkinhimoni kurissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ottto

  1. 4. 2015 14.28

 285. Pyrin syömään paljon

  Pyrin syömään paljon kasviksia, täysjyvätuotteita ja pähkinöitä joka päivä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjis

  1. 4. 2015 15.43

 286. tähtäin on vhh-ruokavaliossa

  tähtäin on vhh-ruokavaliossa niin että rasvaa hyljin, koska en ole rasvaisen ystävä. Sokeri-ja kolesteroliarvot ovat pysyneet normaaleina, joten ruokavalioni lienee passeli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vaikiki

  1. 4. 2015 15.53

 287. Syön ihan normaalia

  Syön ihan normaalia kotiruokaa, mutta melko vähähiilihydraattisesti. En siis yleensä syö juurikaan pastaa / riisiä / perunaa päivällisellä, vaan minulle riittää lihan tai kalan kanssa salaatti tai uunijuurekset. En kuitenkaan ole ehdoton. Jos tekee mieli lasagnea, syön sitä ihan kunnon annoksen. Leipää menee ainoastaan harvakseltaan. Mielummin syön rahkoja, turkkijugua tms. marjojen ja pähkinöiden kera. Herkkuhampaan kolotukselle annan periksi kuitenkin pari kertaa viikossa, tällöin sitten irtokarkkeja :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mini

  1. 4. 2015 16.11

 288. ei mitään ihmedieettejä.

  ei mitään ihmedieettejä. peruskotiruokaa, pyrin tietty syömään suht terveellisesti, salaatteja, vihanneksia, kalaa, täysjyvätuotteita. pulla on herkkuani, sitä sitten pyrin rajoittelemaan spesiaalihetkiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Myy

  1. 4. 2015 16.12

 289. Melko vhh-tyylisesti syön,

  Melko vhh-tyylisesti syön, en kuitenkaan ole ehdoton. tällä tavoin paino pysyy kivasti kurissa ja voin sitten hyvällä omatunnolla herkutellakin pari kertaa viikossa suklaalla / irtokarkeilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SAMP

  1. 4. 2015 16.12

 290. perus kotiruokaa

  perus kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna

  1. 4. 2015 16.13

 291. ihan tavallista kotiruokaa

  ihan tavallista kotiruokaa syön. lounaalla suosin kevyempää kuten salaatteja tai keittoja. marjoja meillä syödään paljon, samoin ruisleipää ja puuroja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  1. 4. 2015 16.14

 292. En juurikaan perusta

  En juurikaan perusta riisistä, pastasta tai perunasta, vaan pidän ruokaisista (eli juustoisista) salaateista, sushista ja kunnon lihasta tai kalasta. Paljon vihanneksia ja juureksia, päivittäiseen herkkuhetkeen kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia cashewpähkinöillä ja vadelmilla ja sitten muutoin herkuttelen salmiakilla ja suklaalla. Siinä pitää kuitenkin itseä toppuutella, jotta pysyy kurissa. Kerta tai pari viikossa riittää :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sini

  1. 4. 2015 16.16

 293. Paljon salaatteja ja

  Paljon salaatteja ja juureksia, sekä kalaa. Leipä on heikkouteni, sitä menee turhan paljon :) Herkuttelen sanan varsinaisessa merkityksessä harvoin, mutta pulla (tuore korvapuusti) on paheeni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lena

  1. 4. 2015 16.17

 294. hedelmiä ja kasviksia

  hedelmiä ja kasviksia paljon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuula

  1. 4. 2015 18.19

 295. Perus kotiruokaa.

  Perus kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juulia

  1. 4. 2015 18.20

 296. Paljon salaatteja. Vähän

  Paljon salaatteja. Vähän lihaa ja perunaa. Paljon kalaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  laura

  1. 4. 2015 18.57

 297. En noudata mitään

  En noudata mitään sen kummempia suosituksia, mutta koetan syödä joka päivä kasviksia ja tasapuolisesti erilaisia ruokia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eräskin

  1. 4. 2015 21.12

 298. vähänhiiihydraatteja

  vähänhiiihydraatteja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pola

  1. 4. 2015 21.46

 299. superfoodei

  superfoodei

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oloinre

  2. 4. 2015 0.33

 300. Vähän suolaa, runsaasti

  Vähän suolaa, runsaasti kuituja, rasva rypsiöljynä ja leivän päälle 60 % margariinia, kanaa, kalaa, kananmunia. Noudatan lautasmallia ja olen vähentänyt valkoisen sokerin minimiin samoin valkoiset vehnäjauhot…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarja

  2. 4. 2015 1.37

 301. en yhtään mitään

  en yhtään mitään vaan mitä mieli tekee minäkin päivänä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saari

  2. 4. 2015 5.36

 302. Syön monipuolisesti kaikkea

  Syön monipuolisesti kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vallu

  2. 4. 2015 5.47

 303. Ihan perinteistä suomalaista

  Ihan perinteistä suomalaista kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mollamaija

  2. 4. 2015 7.02

 304. sairauteni takia joudun

  sairauteni takia joudun syömöön vähäsuolaisia ja suolattomia ruokia, samoin liikaa makeaa täytyy vältellä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tarja

  2. 4. 2015 7.22

 305. Yritän syödä mahd.

  Yritän syödä mahd. paljon marjoja, vihanneksia ja hedelmiä. Ei muuta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zazz

  2. 4. 2015 9.06

 306. Lautasmallin mukaan

  Lautasmallin mukaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ööö

  2. 4. 2015 9.13

 307. Suht terveellinen ruokavalio,

  Suht terveellinen ruokavalio, vihanneksia ja hedelmiä päivittäin, vältän sokeria ja kovia rasvoja. Tosin joskus herkuttelen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahi

  2. 4. 2015 9.20

 308. Noudatan ns. "normaalia"

  Noudatan ns. ”normaalia” ruokavaliota, eli syön mahdollisimman monipuolisesti kaikkea.
  Yritän tosin syödä hedelmiä ja kasviksia päivittäin, teen mahdollisimman usein ruokaa itse ja vähennän reseptien sokerin+rasvan määrää aina kun se on mahdollista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jokunen

  2. 4. 2015 10.18

 309. Kasvis

  Kasvis

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Roope

  2. 4. 2015 11.31

 310. Yritän opetella kasvisvoittoisempaA

  Yritän opetella kasvisvoittoisempaA ruokavaliota

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Muffe

  2. 4. 2015 11.32

 311. Monipuolista

  Monipuolista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  susku

  2. 4. 2015 11.44

 312. ylimääräinen sokeri ja

  ylimääräinen sokeri ja kova rasva pois-yritys menossa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  wiipi

  2. 4. 2015 12.24

 313. Vanhat ruokapyramidi ja

  Vanhat ruokapyramidi ja -ympyrä ovat edelleen käypää valuuttaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paavo 65v.

  2. 4. 2015 13.05

 314. tavallista kotiruokaa syön.

  tavallista kotiruokaa syön.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ellis

  2. 4. 2015 13.20

 315. Olen vähentänyt punaisen

  Olen vähentänyt punaisen lihan syöntiä ja lisännyt ruokavaliooni kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Martsu

  2. 4. 2015 13.38

 316. Lääkärin suosittelemia(diabetes)

  Lääkärin suosittelemia(diabetes)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ripa

  2. 4. 2015 15.09

 317. syön usein, vähän

  syön usein, vähän ja terveellisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HLL

  2. 4. 2015 17.24

 318. Aloitin juuri maidottoman

  Aloitin juuri maidottoman ruokavalion mikä on toiminut vatsalleni aivan mahtavasti. Olen myös hurahtanut superfoodeihin sekä teen erilaisia smoothieita, ideat alkavat jo loppumaan kesken joten smoothiekirja tulisi hyvään tarkoitukseen!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hennikki

  2. 4. 2015 18.36

 319. olen vähentänyt kaiken

  olen vähentänyt kaiken ruoan syöntiä ja hyvin toimii!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  2. 4. 2015 21.11

 320. Allergian taikia olen

  Allergian taikia olen maidottomalla, vehnättömällä ja kalattomalla ruokavaliolla. Jos saisin valita söisin kaikkea tasapainoisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  2. 4. 2015 21.36

 321. Syön pääsääntöisesti kasviksruokaa

  Syön pääsääntöisesti kasviksruokaa sekä kalaa ja kanaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rica

  3. 4. 2015 7.44

 322. Tavallista kotiruokaa

  Tavallista kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  3. 4. 2015 10.04

 323. Monipuolisesti piilosokeria, lisäaineita

  Monipuolisesti piilosokeria, lisäaineita ja valkoisia vehnäjauhoja vältellen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minttu

  3. 4. 2015 11.02

 324. Paljon hedelmiä ja

  Paljon hedelmiä ja kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eekku

  3. 4. 2015 11.42

 325. Juuri synnyttäneenä keskitytään

  Juuri synnyttäneenä keskitytään tavalliseen kotiruokaan. Ehkä hiukan myöhemmin voin taas miettiä muita ruokavalioita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  H3IDI

  3. 4. 2015 12.40

 326. Syön monipuolisesti; kalaa,

  Syön monipuolisesti; kalaa, kanaa, lihaa ja kasviksia. Melko vähän suolaa. Vettä juon litran pari päivässä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vieno

  3. 4. 2015 13.35

 327. Olen vegaani.

  Olen vegaani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jam

  3. 4. 2015 16.18

 328. Syön suomalaista kotiruokaa.

  Syön suomalaista kotiruokaa. Käytän paljon kasviksia ja juureksia, lihaa ja kalaa pari kertaa viikossa, Suolaa ja kovaa rasvaa tarkkailen jo ruoka-aineita ostaessani. Maitotaloustuotteita käytän vain vähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippa

  3. 4. 2015 17.15

 329. Yritän pitää liian

  Yritän pitää liian suolan ja sokerin poissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nn

  3. 4. 2015 18.06

 330. Syön kaikkea!

  Syön kaikkea!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lissu

  3. 4. 2015 21.21

 331. Maalaisjärjen mukaisia

  Maalaisjärjen mukaisia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ilmo

  4. 4. 2015 7.44

 332. Normaalia ruokaa kohtuudella,runsaasti

  Normaalia ruokaa kohtuudella,runsaasti kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ukko

  4. 4. 2015 10.04

 333. hiilarit pannaan, protskut

  hiilarit pannaan, protskut antaa, jaksaa jaksaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  karhuherra

  4. 4. 2015 11.08

 334. Yritän syödä melko

  Yritän syödä melko terveellisesti ns. sekaruokaa enkä noudata mitään erityistä ainakaan pilkun tarkasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  toni

  4. 4. 2015 11.10

 335. Päivittäin marjoja,sekä hedelmiä.

  Päivittäin marjoja,sekä hedelmiä. salaattia joka ruokailussa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Luuhamara

  4. 4. 2015 11.44

 336. Monipuolista ruokaa ja

  Monipuolista ruokaa ja tasaisin väliajoin. Siinä se.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zuzu

  4. 4. 2015 12.51

 337. yritän syödä 3

  yritän syödä 3 tunnin välein. ja terveellisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miia

  4. 4. 2015 13.33

 338. kaikkea kohtuudella

  kaikkea kohtuudella

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nini

  4. 4. 2015 17.15

 339. Monipuolinen ruoka riittää

  Monipuolinen ruoka riittää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuan

  4. 4. 2015 17.27

 340. erilaisia vitamiinien saantisuosituksia.

  erilaisia vitamiinien saantisuosituksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ripe

  4. 4. 2015 17.29

 341. Syön perusterveellisesti, ilman

  Syön perusterveellisesti, ilman hifistelyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tnj

  4. 4. 2015 17.29

 342. rasvat ja hiilarit

  rasvat ja hiilarit minimiin……..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pupus

  4. 4. 2015 19.04

 343. pyrin syömään terveellisesti

  pyrin syömään terveellisesti mutta haluan myös nauttia ruuastani. Joskus voi syödä epäterveellisemmin jos pääsääntöisesti homma menee oikein.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna-mari

  4. 4. 2015 19.21

 344. En syö tuotteita

  En syö tuotteita joihin on LISÄTTY sokeria, en myöskään mitään viljatuotteita (en edes gluteenittomia), ei pastaa, perunaa, bataattia, riisiä. Eli yritän syödä vähähiilarista ja tärkkelyksetöntä ruokaa. Tämä kaikki reumani pitämiseksi kurissa. ja hyvin olen onnistunut, terve olo. Paljon kasviksia, juureksia, maltilla hedelmiä. Kalaa, kanaa ja lihatuotteita ilman rajoitusta. Pähkinöitä, siemeniä, marjoja öljyjä….yms. Joten paljon on vielä erittäin hyvää ja ravitsevaa ruokaa jota voin syödä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Luonteenlujuutta

  4. 4. 2015 19.31

 345. luotan siihen, että

  luotan siihen, että kaikkea voi syödä kohtuudella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kertte

  5. 4. 2015 13.15

 346. Syön kaikkea mutta

  Syön kaikkea mutta kohtuudella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henppa

  5. 4. 2015 13.31

 347. Pyrin syömään monipuolista

  Pyrin syömään monipuolista kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuija

  5. 4. 2015 15.30

 348. yritän syödä monipuolisesti

  yritän syödä monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  5. 4. 2015 16.37

 349. en varsinaisesti noudata

  en varsinaisesti noudata mitään tiettyä, tällä hetkellä syön monivitamiinivalmistetta, joskus kalkkitabletteja. Kalaa pyrin syömään kerran viikossa. Muuten yritän syödä järkevästi :) Kasviksia pitäisi saada enemmän omaan ruokavaliooni

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mmm

  5. 4. 2015 18.02

 350. Pyrin juomaan maitoa

  Pyrin juomaan maitoa litran päivään ja 8 siivua juustoa. Tällä tavalla D-vitamiinia saan riittävästi päivittäin :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anspe

  5. 4. 2015 21.10

 351. Peruskotiruokaa. Yritän lisätä

  Peruskotiruokaa. Yritän lisätä paljon kasviksia, marjoja ym.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Loli81

  6. 4. 2015 5.49

 352. En syö punaista

  En syö punaista lihaa. Pyrin noudattamaan säännöllistä ateriarytmiä ja yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti. Jogurtin/rahkan päälle laitan kuitulisää (kaurakuitua & pellavansiemenrouhetta) ja aamulla nappaan monivitamiinin, muutoin pärjäilen ihan perusruualla. Välttelen keinotekoisia makeutusainetta sisältäviä tuotteita. Olen luonnostaan hoikka, joten en myöskään suosi rasvattomia vaihtoehtoja. Jostain syystä en juo maitoa, en vain erityisemmin välitä siitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sumi

  6. 4. 2015 8.40

 353. Paljon vihanneksia ja

  Paljon vihanneksia ja hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LM

  6. 4. 2015 9.28

 354. Pyrin syömään luonnonmukaista

  Pyrin syömään luonnonmukaista ruokaa ja runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  6. 4. 2015 12.50

 355. Pyrin syömään luonnonmukaista

  Pyrin syömään luonnonmukaista ruokaa ja runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Eineksiä välttelen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  6. 4. 2015 12.50

 356. Noudatan Hyvän Maun

  Noudatan Hyvän Maun dieettiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ET

  6. 4. 2015 14.19

 357. Aika sekalaiset ruokailutottumukset..

  Aika sekalaiset ruokailutottumukset..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  BrandonClare

  6. 4. 2015 14.55

 358. ns. rusinat pullasta

  ns. rusinat pullasta otan vaarin ohjeista jotka minua miellyttävät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jari

  6. 4. 2015 15.55

 359. mitä milloinkin

  mitä milloinkin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lea

  6. 4. 2015 19.19

 360. mitä kaapista löytyy

  mitä kaapista löytyy

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anniina

  6. 4. 2015 23.06

 361. en käytä kovia

  en käytä kovia rasvoja oikeastaan ollenkaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eva

  7. 4. 2015 4.55

 362. kalaa ja kasviksia

  kalaa ja kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  magda

  7. 4. 2015 4.55

 363. Lihaa ja Kalaa

  Lihaa ja Kalaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  joup

  7. 4. 2015 11.06

 364. mitä mies tekee,

  mitä mies tekee, sitä syödään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  seija.u

  7. 4. 2015 13.35

 365. Pyrin syömään kasviksia

  Pyrin syömään kasviksia vaihdellen eri lajeja, maustamatonta jugurttia makeutettujen sijaan. Yritän muistaa myös juoda vettä enemmän kuin jano vaatisi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vinkka

  7. 4. 2015 13.47

 366. Pyrin syömään mahdollisimman

  Pyrin syömään mahdollisimman pitkälti kotiruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mm

  7. 4. 2015 14.13

 367. Syön kalaa pari

  Syön kalaa pari kertaa viikossa ja tavallisia suomalaisia ruokia teen itse.harvoin tulee ostettua eineksiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tumali

  7. 4. 2015 14.22

 368. Olen sekaravinnon syöjä

  Olen sekaravinnon syöjä ja syön kaikkea kohtuudella. Pyrin syömään kasviksia, marjoja sekä kalaa kaksi kertaa viikossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  7. 4. 2015 17.47

 369. Minulla on herkän

  Minulla on herkän vatsani ja ihottumani vuoksi erityisruokavalio, joka on vähägluteeninen, sokeriton, hiivaton ja antibiootiton (munat, kanat, viljellyt kalat). Elämä hymyilee ja tulee kyllä syötyä paljon monipuolisemmin kuin aiemmin (koska kaikki pitää oikeastaan tehdä itse). Ihan kivaa :D!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elisa

  7. 4. 2015 20.34

 370. Mahdollisimman kotimaista ja

  Mahdollisimman kotimaista ja luomua. Itse syön lähinnä kasvisruokaa mutta perheelle kokkaan peruskotiruokaa. Lihaa saan usein suoraan Lapista, poroa ja hirveä. Oikeaa voita, ei mitään miljoonia lisäaineita sisältäviä rasvoja…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minnalanna

  7. 4. 2015 21.58

 371. kohtuullisesti kaikkea. olen

  kohtuullisesti kaikkea. olen vähentänyt makean ja suolaisen syömistä, ääripäistä….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  otto

  8. 4. 2015 11.38

 372. Yritän syödä monipuolisesti

  Yritän syödä monipuolisesti ja tarpeeksi kasviksia. En usko muotidieetteihin, enkä tiettyjen ruoka-aineiden kieltämiseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Veera

  8. 4. 2015 11.44

 373. En noudata mitään

  En noudata mitään trendejä, yritän syödä monipuolisesti ja terveellisesti. Vaikka ei se aina onnistu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  moppe

  8. 4. 2015 16.44

 374. Hedelmiä ja marjoja

  Hedelmiä ja marjoja runsaasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giglio

  8. 4. 2015 17.45

 375. paljon kalaa.

  paljon kalaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  skine

  9. 4. 2015 8.06

 376. Syön terveellisesti, kuten

  Syön terveellisesti, kuten paljon marjoja ja kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisair

  9. 4. 2015 9.44

 377. Hedelmiä ja marjoja.

  Hedelmiä ja marjoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joope

  9. 4. 2015 12.54

 378. itse valmistettua,paljon kasviksia,hedelmiä,ruisleipää

  itse valmistettua,paljon kasviksia,hedelmiä,ruisleipää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  :)s

  9. 4. 2015 13.00

 379. Olen kasvissyöjä eettisistä

  Olen kasvissyöjä eettisistä syistä, mutta siinä sivutuotteena minulla on myös erinomaiset laboratoorioarvot ja sairastelen tosi harvoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kurkku

  9. 4. 2015 16.55

 380. Yritän syödä punaista

  Yritän syödä punaista lihaa vähemmän korvaamalla sen osittain tai välillä kokonaan soijalla. Syön marjoja joka päivä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  announa

  10. 4. 2015 3.18

 381. En käytä kotimaisia

  En käytä kotimaisia viljoja, perunaa enkä hiivaa sisältäviä tuotteita, koska elimistöni ei niitä siedä.
  Sen mukaan valmistan sitten perheelle ruokaa.
  Viljoista käytän eniten spelttiä.
  Toki muut perheenjäsenet syövät ihan normaalia ruokaakin. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  10. 4. 2015 8.30

 382. Itse valmistettua kotiruokaa,

  Itse valmistettua kotiruokaa, paljon marjoja, kasviksia ja hedelmiä. Myös viljatuotteet kuten puurot ja leipä kuuluvat jokapäivään. Pirtelöitä teen paljon rahkasta ja marjoista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pyry

  10. 4. 2015 13.36

 383. Syön paljon vihanneksia

  Syön paljon vihanneksia ja hedelmiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanne

  10. 4. 2015 20.25

 384. Hedelmät kuuluvat joka

  Hedelmät kuuluvat joka päiväiseen ruokailuun, samoin marjat ja yleensä kotitekoinen terveellinen ruoka.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ulla

  10. 4. 2015 20.27

 385. Valmistan itse ruuan

  Valmistan itse ruuan kotona. Lautasella on paljon vihanneksia ja välipalana hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tapio

  10. 4. 2015 20.28

 386. syön terveellisesti kaikkien

  syön terveellisesti kaikkien ohjeitten ja sääntöjen mukaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Timo

  10. 4. 2015 20.29

 387. Vihannekset ja hedelmät

  Vihannekset ja hedelmät kuuluvat joka päivään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannu

  10. 4. 2015 20.30

 388. Yritän suosia itsetehtyä

  Yritän suosia itsetehtyä kotiruokaa, kasviksia ja hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nelliina

  10. 4. 2015 20.39

 389. minimirasvat ja hiilarit,

  minimirasvat ja hiilarit, pelkkää lihaa ja kasviksia. makeisia tms ei ikinä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nu

  11. 4. 2015 4.05

 390. Itsetehty ruoka vältän

  Itsetehty ruoka vältän lisäaineita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaisu

  11. 4. 2015 9.17

 391. Vihannekset ja hedelmät

  Vihannekset ja hedelmät

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoo

  11. 4. 2015 10.22

 392. Syön ihan tavallista

  Syön ihan tavallista perusruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tinde66

  11. 4. 2015 12.09

 393. en oikein mitään

  en oikein mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu

  11. 4. 2015 14.02

 394. En syö lihaa,kanaa

  En syö lihaa,kanaa ja välttelen sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tainav

  11. 4. 2015 15.32

 395. Syön paljon kasviksia.

  Syön paljon kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minnihiiri

  12. 4. 2015 8.02

 396. Monipuolista ruokaa

  Monipuolista ruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sa

  12. 4. 2015 13.22

 397. käytän paljon marjoja

  käytän paljon marjoja ja hedelmiä ruokavaliosssani

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marita

  12. 4. 2015 14.40

 398. Syön vihanneksia ja

  Syön vihanneksia ja kasviksia mahdollisimman paljon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeri

  12. 4. 2015 16.03

 399. Yritän syödä hedelmiä

  Yritän syödä hedelmiä ja marjoja riittävästi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lena

  12. 4. 2015 17.44

 400. En mitään syön

  En mitään syön niinkuin hyvältä tuntuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lipfert

  12. 4. 2015 17.51

 401. Syön monipuolisesti lähes

  Syön monipuolisesti lähes kaikkea, mutta en kovin mausteisia ruokia kuitenkaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oupe

  13. 4. 2015 13.49

 402. En mitään

  En mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  13. 4. 2015 16.34

 403. Vältän punaisenlihan käyttöä,

  Vältän punaisenlihan käyttöä, perunan ja riisin, suosin vaaleaa lihaa ja kalaa sekä vihanneksia ja juureksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  keijukainen

  13. 4. 2015 18.49

 404. Vältän sokeria

  Vältän sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  13. 4. 2015 20.21

 405. En mitään erikoista

  En mitään erikoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jokke

  13. 4. 2015 20.22

 406. Kasvisruokavaliota

  Kasvisruokavaliota

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  13. 4. 2015 20.22

 407. syön paljon hedelmiä

  syön paljon hedelmiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sannni

  13. 4. 2015 20.28

 408. Juon vettä vähintään

  Juon vettä vähintään 3 litraa päivässä, usein enemmänkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  perdes

  14. 4. 2015 1.25

 409. Syön mahdollisimman puhdasta

  Syön mahdollisimman puhdasta ruokaa ja valmistan perheen ruoan alusta asti itse. Paljon kasviksia, marjoja ja juureksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jouskala

  14. 4. 2015 9.12

 410. pääsääntöisesti yritän vältellä

  pääsääntöisesti yritän vältellä turhia hiilareita..j

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tessu

  14. 4. 2015 18.55

 411. Pyrin syömään kalaa

  Pyrin syömään kalaa jossain muodossa viikoittain. Käytän maitotuotteita (piimä, juusto) päivittäin. Hedelmät on jääneet vähemmälle, mutta salaatteja syön silloin tällöin. Makaronin, riisin, perunan ja vaalean leivän olen jättänyt lähes kokonaan pois.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  petruska

  14. 4. 2015 23.10

 412. Vähän makiaa

  Vähän makiaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  15. 4. 2015 11.57

 413. Pyrin syömään terveellisesti,

  Pyrin syömään terveellisesti, kuitua ja maitotuotteita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkku

  15. 4. 2015 12.54

 414. Terveellisesti ja monipuolisesti.

  Terveellisesti ja monipuolisesti. Kasviksia ja vihanneksia tosin pitäisi lisätä ruokavalioon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laura

  15. 4. 2015 12.55

 415. Pyrin syömään vitamiini

  Pyrin syömään vitamiini ja ravinne rikkaita puhtaita raaka-aineita. Kasviksia paljon ja vähentämään lisäainepitoisia ruokia. Punaista lihaa vähemmän ja kalaa enemmän. Super foodit myös kiinnostavat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miksutin

  15. 4. 2015 15.35

 416. En hirveen tarkkaan

  En hirveen tarkkaan seuraa kyllä mitään ravintosuosituksia..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  merita

  15. 4. 2015 19.09

 417. Syön vihanneksia melkeinpä

  Syön vihanneksia melkeinpä päivittäin. Välillä hedelmiäkin. Vesikannu jääkaapissa vedenjuontia varten.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pauhaha

  15. 4. 2015 19.17

 418. Meidän perheen kiistakapula:

  Meidän perheen kiistakapula: miehen mielestä pitäisi syödä vähän hiilareita, mutta minun mielestäni tarvitaan myös pastaa, leipää ja hedelmiä.

  Rasvoista sentään ollaan samaa mieltä: voi on parempi kuin margariini.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MinnaT

  16. 4. 2015 10.17

 419. Olen kasvissyöjä ja

  Olen kasvissyöjä ja vältän hiilareita sekä lehmänmaitotuotteita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ilona

  16. 4. 2015 10.55

 420. Vähähiilihydraattista ruokavaliota pyrin

  Vähähiilihydraattista ruokavaliota pyrin noudattamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  satuli

  16. 4. 2015 11.48

 421. Olen vegaani.

  Olen vegaani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  -

  17. 4. 2015 14.06

 422. Syön monipuolisesti, kaikkea

  Syön monipuolisesti, kaikkea vähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Siniaalto

  17. 4. 2015 23.01

 423. Noudatan Paleo-ruokavaliota, sen

  Noudatan Paleo-ruokavaliota,
  sen avulla olen tullut terveemmäksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  makima

  19. 4. 2015 10.21

 424. kaikki sallittu kunhan

  kaikki sallittu kunhan syö monipuolisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tahvo

  19. 4. 2015 12.50

 425. Vältän viljoja ja

  Vältän viljoja ja sokereita, eivät sovi elimistölleni ja voin paljon paremmin ilman näitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninah

  19. 4. 2015 15.15

 426. syön vihanneksia ja

  syön vihanneksia ja mansikoita ja muuta hyvää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hekzu8

  19. 4. 2015 15.20

 427. Koitan noudattaa lautasmallia

  Koitan noudattaa lautasmallia ja vähärasvaista ruokavaliota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  fish

  20. 4. 2015 8.25

 428. Erittäin paljon kasviksia

  Erittäin paljon kasviksia ja hedelmiä. Pari kertaa viikossa kalaa ja kanaa. N. 2 kertaa kk punaista lihaa. Hyviä rasvoja, pähkinöitä ja palkoviljaa. Vain viikonloppuisin leipää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KISUNA

  20. 4. 2015 12.54

 429. Normaalia kotiruokaa, rasvaisia

  Normaalia kotiruokaa, rasvaisia maitotuotteita, paljon kasviksia, mutta myös lihaa. Pyrin käyttämään luomua ja vältän eineksiä ja varsinkin keinotekoisia makeutusaineita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mrs kelso

  20. 4. 2015 12.56

 430. Pyrin välttämään vaaleita

  Pyrin välttämään vaaleita jauhoja ja sokeria. Lisään ruokavaliooni myös syöpää ehkäiseviä ruoka-aineita (vihreä tee, sipuli, kurkuma jne).

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ärrä

  20. 4. 2015 15.06

 431. En oikeastaan noudata

  En oikeastaan noudata mitään tiettyä, syön vain riittävän monipuolisesti ja käytän tuotteita, joista saa elimistölle yms. tarpeellisia ravintoaineita. Eli siis aina kotitekoista ja itsetehtyä ruokaa, täysjyvä- ja mahd. suuripitoisia kuitutuotteita, hedelmiä/vihanneksia/marjoja ym. tuoretuotteita. Mahdollisuuksien mukaan paljon luomua ja lähellä tuotettuja aineksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Chewy

  21. 4. 2015 10.44

 432. Mahdollisimman monenlaista ruokaa

  Mahdollisimman monenlaista ruokaa syön.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  21. 4. 2015 12.15

 433. Paljon kasviksia ja

  Paljon kasviksia ja tavallista perus ruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ELSUKKA

  22. 4. 2015 11.47

 434. kaikkiruokainen

  kaikkiruokainen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sari

  22. 4. 2015 14.54

 435. Olen jättänyt lihansyönnin

  Olen jättänyt lihansyönnin pois kymmenisen vuotta sitten. Toisinaan teen smoothieita ja käytän erilaisia ravintolisiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bridell

  22. 4. 2015 16.39

 436. Korvaan usein suolan

  Korvaan usein suolan muilla mausteilla. En käytä leivälle mitään levitettä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jaana Saarenpää

  22. 4. 2015 20.28

 437. En lisää sokeria

  En lisää sokeria mihinkään ruokaan tai juomaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tohveli

  22. 4. 2015 20.37

 438. mahdollisimman vähän suolaa

  mahdollisimman vähän suolaa ja punaista lihaa :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marsu

  22. 4. 2015 22.35

 439. Kotimaista, mahd. Luonnolista

  Kotimaista, mahd. Luonnolista ja edullista, kauden kasviksia ja tuotteita. Veriruokia menkkojen aikaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  J

  23. 4. 2015 6.11

 440. en syö lihaa

  en syö lihaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  23. 4. 2015 14.58

 441. en mitään

  en mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oonuska

  23. 4. 2015 16.18

 442. olen pikkuhiljaa siirtynyt

  olen pikkuhiljaa siirtynyt vähä hiilihydraattiseen ruokavalioon. leipää en syö ollenkaan, maha voi paljon paremmin. viljojen pois jäänti on myös vienyt mukanaan turvotuksen. Lisäksi olen lisännyt ruokavaliooni proteiinia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mava

  24. 4. 2015 11.09

 443. Hedelmiä', kauden vihanneksia,

  Hedelmiä’, kauden vihanneksia, superfoodeja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tonttu-akka

  25. 4. 2015 1.25

 444. En mitään

  En mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eva

  25. 4. 2015 10.03

 445. En mitään ihmeellistä

  En mitään ihmeellistä ruokavaliota, vaan pyrin syömään terveellisesti.Vältän liikaa rasvaa ja sokeria ja syön vihanneksia ja hedelmiä mahdollisimman paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  angry birds

  25. 4. 2015 15.28

 446. aika huikeeta menoa

  aika huikeeta menoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janne Silvennoinen

  26. 4. 2015 0.23

 447. Tavallista perusruokaa.

  Tavallista perusruokaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vera

  26. 4. 2015 7.31

 448. Syön perinteistä ruokaa.

  Syön perinteistä ruokaa. Lautasmallina toimii se, että kasviksia on vähintään puolet lautasesta, mieluummin vähän enemmänkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkku

  26. 4. 2015 10.13

 449. Tavallista perusruokaa, paljon

  Tavallista perusruokaa, paljon hedelmiä ja salaattia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ilona

  26. 4. 2015 12.02

 450. ihan tavallista,yritän salaatteja

  ihan tavallista,yritän salaatteja käyttää enemmän ja enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hissu

  26. 4. 2015 17.03

 451. Runsaasti kasviksia ja

  Runsaasti kasviksia ja proteiinia, säännöllinen ateriarytmi ja riittävästi vettä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sanna

  26. 4. 2015 19.06

 452. En mitään. Normaali

  En mitään. Normaali kotiruoka riittää :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonna

  26. 4. 2015 19.15

 453. Kaikkiruokainen olen. Jokainen

  Kaikkiruokainen olen. Jokainen aamu alkaa kaurapuurolla marjojen kera. Tasapaino ja kohtuus on se, mitä yritän noudattaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mellu

  26. 4. 2015 20.07

 454. Yritän välttää punaista

  Yritän välttää punaista lihaa, vehnää ja sokeria. En syö myöskään lainkaan perunaa, kun se ei vaan sula kunnolla. Puoli kiloa kasviksia päivässä menee kevyesti. Nyt yritän lisätä vedenjuontia. Turhat hiilarit pitäisi vielä karsia pois, ne menevät minulla suoraan vääriin paikkoihin, vaikka liikun kyllä ihan ahkerasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viu

  26. 4. 2015 21.25

 455. Paljon väriä! Vihanneksia,

  Paljon väriä! Vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Vehnässä suosin täysjyvää ja ruista. Kalaa ja lihaa fiiliksen mukaan. Kohtuudella kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aya

  27. 4. 2015 6.23

 456. Koitan noudattaa ajattelumallia,

  Koitan noudattaa ajattelumallia, kaikkea saa syödä, kunhan syö kohtuudella :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Muru

  27. 4. 2015 10.04

 457. Yritän syödä mahdollisimman

  Yritän syödä mahdollisimman monipuolisesti, mutta välttää kaikenlaista vehnämättöä ja sokeripommeja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  haaskalintu

  27. 4. 2015 13.04

 458. normaalia ruokaa ja

  normaalia ruokaa ja paljon vihanneksia,hedelmiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  north

  27. 4. 2015 16.02

 459. Normaalia itse tehtyä

  Normaalia itse tehtyä ruokaa ja yritän syödä paljon kasviksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piitu

  27. 4. 2015 18.48

 460. :)

  :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sanna

  27. 4. 2015 19.58

 461. Lihaa, kalaa, kanaa.

  Lihaa, kalaa, kanaa. Paljon proteiinia sisältäviä ruokia, salaatteja yms. Viljatuotteitteita, riisiä, pastaa, perunaa hyvin vähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katja Paananen

  27. 4. 2015 20.59

 462. en minkäänlaisia paitsi

  en minkäänlaisia paitsi että vältän valmisruokia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiu

  27. 4. 2015 20.59

 463. Syön monipuolisesti en

  Syön monipuolisesti en jätä mitään ruokaa pois

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PLNT

  27. 4. 2015 21.54

 464. Liikaa valmisruokia ja

  Liikaa valmisruokia ja sokeria, itseasiassa aivan liikaa melkein kaikkea, paitsi liian vähän kasviksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sona

  28. 4. 2015 12.35

 465. yritän karpata

  yritän karpata

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu88

  28. 4. 2015 19.52

 466. en mitään erityisiä,

  en mitään erityisiä, yritän syödä terveellisesti ja välttää sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarita

  28. 4. 2015 20.04

 467. Mahdollisimman vähän sokeria,

  Mahdollisimman vähän sokeria, ehkä kerran viikossa ja juhlissa. Yritän syödä monipuolisesti ja juuri smootiet ovat aikomuslistallla joita pitäisi tehdä sekä itselle että lapsille.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko2

  28. 4. 2015 20.05

 468. perus kotiruokaa

  perus kotiruokaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mikko

  28. 4. 2015 20.57

 469. Ei sokeria

  Ei sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rene66

  29. 4. 2015 7.49

 470. Liikaa sokeria

  Liikaa sokeria

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iryna

  29. 4. 2015 9.22

 471. ns kotiruokatyyppisellä ruoalla

  ns kotiruokatyyppisellä ruoalla ovat terveysarvot pysyneet hyvinä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jameva

  29. 4. 2015 9.25

 472. Yritän pysyä kohtuudessa:

  Yritän pysyä kohtuudessa: syön kaikkea, mutta järkevissä määrin. Yritän välttää suolaa, punaista lihaa ja sokeria, mutta selkäranka ei aina riitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hemluurius

  29. 4. 2015 15.14

 473. Monipuolisesti yritän syödä.

  Monipuolisesti yritän syödä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  OJ85

  29. 4. 2015 15.32

 474. monipuolisesti ja niin

  monipuolisesti ja niin että jaksaa harrastaa liikuntaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sepi

  29. 4. 2015 16.15

 475. karppaan

  karppaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tapsa

  29. 4. 2015 16.24

 476. Vähän kaikkia

  Vähän kaikkia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kari Laurila

  29. 4. 2015 17.33

 477. Ihan tavallista kotiruokaa

  Ihan tavallista kotiruokaa kotimaisista luomutuotteista. Paljon itse kasvatettuja vihanneksia ja juureksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipitii

  29. 4. 2015 18.40

 478. vhh

  vhh

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  29. 4. 2015 20.19

 479. Terveyden ja hyvinvoinnin

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaista ruokavaliota

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emily

  29. 4. 2015 21.29

 480. En mitään.

  En mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  30. 4. 2015 7.02

 481. olen pyrkinyt siirtymään

  olen pyrkinyt siirtymään enempi kasvispainotteiseen ruokavalioon. Jo muutama erittäin hyvä resepti löytynyt jota toistaa ja toistaa – ja maistuu!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  janskuli

  30. 4. 2015 8.54

 482. Syön monipuolisesti kaikkea

  Syön monipuolisesti kaikkea hyvää :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suba

  30. 4. 2015 13.18

 483. Pyrin syömään kasviksia

  Pyrin syömään kasviksia varsinkin kesällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suvi

  30. 4. 2015 16.59

 484. syön kotimaisia kasviksia

  syön kotimaisia kasviksia ja marjoja sekä kokojyväviljatuotteita ja valitsen ostaessani ruokaa terveellisimmän vaihtoehdon

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  30. 4. 2015 21.12

 485. Syön kohtuudella sitä,

  Syön kohtuudella sitä, miltä itsestä tuntuu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Madde

  30. 4. 2015 21.51

 486. Yleisiä ravitsemussuosituksia. Lisäksi

  Yleisiä ravitsemussuosituksia. Lisäksi käytän runsaasti kotimaista rypsiöljyä, jolla korvaan oliiviöljyn ja muut öljyt ruuanlaitossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  30. 4. 2015 22.23

 487. Kuuntele itseäsi keho

  Kuuntele itseäsi keho kertoo,mitä tarvtsee!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eliel

  30. 4. 2015 22.44

Kirjoita kommentti