Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 3. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Makkaraa lounaaksi

Makkarat ovat mitä mainiointa lounasruokaa. Ne valmistuvat nopeasti ja ovat syyttä suotta ”huonon” ruoan maineessa. Makkaravalikoimat ovat huimasti lisääntyneet Suomessa vuosien varrella. Erilaisia vaihtoehtoja on lähes joka lähtöön eikä lihaakaan enää valmistuksessa säästellä.

Pakkauksista kannattaa kuitenkin lukea mitä makkarat sisältävät. Hyvälaatuista makkaraa saa harvoin kovin halvalla. Lihapitoisuuteen sekä fosfaattien ja lisäaineiden määrään on syytä kiinnittää huomiota. Olen huomannut, että paras paistotulos nuotiolla tai grillissä syntyy makkaroista, joissa ei ole säästelty rasvaa. Tikun nokkaan pujotan kesällä usein ihan perus ”kämppäriä”.

Kaupunkilounaalle valitsin tällä kertaa Nürnbergiläiset Bratwurstit tyypillisine saksalaisine tykötarpeineen. Ostin makkarat Hakaniemen hallista Roinisten liikkeestä, jotka tuovat itse maahan italialaisia ja saksalaisia elintarvikkeita. Roiniset suosittelivat makkaroiden lisäkkeeksi hapankaalia ja makean karkeaa sinappia. Huom! Vastaavia tuotteita löytää nykyisin marketeista kautta maan.

Ruoka maistui mainiolta ja oli sopivan täyttävää. Sinapin maku sopi hyvin. Taidanpahan ottaa ainakin yhden makkarapäivän viikossa tavaksi… miksei useammankin. Paistetut bratwurstinpalat sopisivat hyvin sattumiksi vaikka saunaillan salaattiin. Ja jos vieraita on tulossa, grillaisin uunissa kokonaisen vadillisen eri tavoin maustettuja nakkeja ja muita makkaroita. Myös laadukkaiden tuoremakkaroiden valikoimat ovat nykyisin tosi laajat, ne kannattaa muistaa kun on kyse paremmista makkarajuhlista.

Lounasmakkarat

kahdelle

1 paketti Nürnbergin Bratwurst-makkaroita
750 g:n pakastepussillinen uunivalmista kukkakaali-parsakaaligratiinia (Apetit)
hapankaalia maun mukaan
makeaa sinappia

Kaada kaaligratiinin ainekset uunivuokaan ja paista 225 asteisessa uunissa 25-35 minuuttia välillä sekoitellen. Huuhtele ja valuta makkarat pakkauksesta ja paista pannulla pienessä voinokareessa kunnolla kypsiksi. Tarjoa gratiinin, sinapin ja hapankaalin kera.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti