Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 6. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Mansikkatartaletit juhlistavat kesätarjoilut

Mansikkaleivonnaiset ja -jälkiruoat ovat nyt ajankohtaisia!

Mansikkatartaletit eivät ole vaikeita valmistaa, mutta työvaiheita on muutama, joten aikaa niiden valmistamiseen jonkin verran menee. Vanhan ajan tartalettien täytteenä oli oikeata ”voikräämiä”, mutta kevyemmät aineet käyvät hyvin. Voit panna täytteeseen tuorejuustoa, tai vaahdottaa vanilja- tai sitruunarahkaa. Sitruunarahka on sellaisenaankin aivan ihanaa syötävää! Leivosten täyte ja koristelu kannattaa kuitenkin tehdä aivan viimeisessä vaiheessa, etteivät pohjat pääse kostumaan ja pehmenemään liikaa.

Muistathan, että leivoksille ja tortuille katetaan mieluummin leivoshaarukka, kuin lusikka!

Kesäisen päivällisen päätteeksi voit tarjota tartaletteja myös jälkiruokana. Aseta lautaselle yksi tartaletti ja pyöräytä ympärille mansikkamelbaa ja vaikka raita valmista suklaakastiketta.

tartalettivati

Tartaletit

20 kpl

150 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 vehnäjauhoja

Täyte

2 dl sitruunarahkaa
1 dl hyytelösokeria
1  1/2 dl vettä
tuoreita mansikoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja jatka vaahdottamista. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Leikkaa taikina kahteen palaan ja pyörittele kevyesti jauhotetulla pöydällä pötkylöiksi. Leikkaa 20 palaan. Painele taikina jauhotetuilla käsillä voideltujen tartalettivuokien pohjalle. Paista pohjia 200 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä. Jäähdytä ja irrota vuoasta. Vaahdota rahkaa ja levitä tartalettien pohjalle. Viipaloi mansikat ja asettele pinnalle. Sulata hyytelösokeri kiehuvaan veteen ja jäähdytä hieman. Lusikoi marjojen päälle ensin ohuelti ja sitten hieman paksummin. Anna leivosten hyytyä kylmässä 1/2 t- 1 t ennen tarjoilua.

Pssst!Mansikoiden sijaan voit käyttää muitakin marjoja ihan samalla reseptillä. Kokeile samaa mustikoilla tai koristele puolet tartaleteista niillä.

Herkullisia kesäisiä kahvihetkiä!


Aiheet: , , , , , , ,

Yksi kommentti

 1. itse en oikein

  itse en oikein kaikista voikräämeitä ole pitänyt, mutta creme fraîchea voi lisätä rahkaan, jos ei halua niin ’rasvattoman terveellistä’…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katarina

  7. 7. 2009 0.36

Kirjoita kommentti