Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 8. 2015 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Marinoidut kantarellit

Onni oli saada iso kopallinen pieniä kantarelleja kotiin toimitettuna. En raaskinut tehdä niistä kastiketta, vaan ajattelin jättää kokonaisen pienen sienen suloisen muodon vielä talvellakin ihasteltavaksi.

Marinoidut kantarellit

1l pieniä ehjiä kantarelleja

Ryöppäykseen
3 l vettä
1 rkl merisuolaa

Mausteliemeen
5 dl hunaja-omenaviinietikkaa
2 dl hillosokeria
1 rkl suolaa
10 valkopippuria
10 mausteneilikkaa
1 pieni kanelitanko ja 1/2 vaniljatankoa

Puhdista sienet huoellisesti. Keitä ryöppäysvesi ja mausta suolalla. Kaada joukkoon sienet ja anna veden muutaman kerran kuohahtaa. Kaada sienet lävikköön ja huuhtele heti kylmällä vedellä ja valuta. Lado valutetut sienet huolella pestyihin tölkkeihin. Mieluusti jopa kuumenna niitä 100 asteisessa uunissa 20 minuuttia, jotta pöpöt kuolevat ja herkut eivät mene hukkaan. Kaada mausteliemen aineet kattilaan keitä 10 minuuttia. Poista vanilja- ja kanelitanko. Lado sienet tölkkeihin ja kaada kuuma liemi päälle. Sulje tölkit huolella ja jäähdytä. Säilytä kylmässä. Sienet säilyvät avaamattomissa purkeissa pitkään ja ovat valmiita maisteltavaksi parin kolmen viikon päästä.

Tämän ohjeen olen saanut kauan sitten kokkikaveriltani Jaakko Sepältä. Samalla ohjeella voit valmistaa suppilovahveroita.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti