Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 3. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Marinoituja katkarapuja ja kuivaa valkoviiniä

Pidän pakastimessa aina varalla pari pussia kuorittuja katkaravunpyrstöjä. Niistä saa nopeasti valmistettua monenlaista herkullista syötävää.

Nopeita katkarapuruokia ovat tietysti munakkaat (= hyvä lounas ja pikapala) sekä klassinen katkarapuleipä. Katkaravut ovat miedon makuisia ja kaipaavat mielestäni lisää ”potkua”, etenkin jos niitä käyttää salaateissa tai lisäkkeenä kuten tällä kertaa paistetun vihreän parsan kanssa.

Voit valmistaa marinoituja katkarapuja myös brunssille ja keväisiin noutopöytiin.

Kulhollinen marinoituja katkarapuja sopii myös tapas-pöydissä tarjottavaksi ja paistetun kalan lisäkkeeksi. Katkaravut ovat todella monipuolinen lisäke.

Marinoidut katkaravut vihreälle parsalle

1/2 punaisesta chilistä(tai maun mukaan)
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl hyvää oliiviöljyä
1 limetin mehu (tai 1/2 sitruunan mehu)
mustapippuria ja ripaus suolaa
reilusti tuoretta korianteria hienonnettuna

Sulata ja valuta katkaravut siivilässä ja kaada kulhoon. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kääntele joukkoon. Anna maustua noin puolen tunnin verran. Sitruunan mehu pehmentää (kypsentää) rapuja, joten niitä ei kannata marinoida turhan aikaisin. Lisäpotkua kaipaavat voivat halutessaan lisätä marinadiin vielä teelusikallisen raastettua tuoretta inkivääriä.

Paista parsat voissa pannulla al dente- kypsiksi ja tarjoa marinoitujen rapujen kanssa.

(mikäli haluat, tarjoa kastikkeena valkosipulilla ja sitruunamehulla maustettua ranskankermaa)

Dry Muscat ei ole perinteinen parsaviini, mutta sopii hyvin kokonaisuuteen sekä tervetulojuomaksi.

viini

Brown Brothers Dry Muscat– australialainen viini on varsin mielenkiintoinen tuttavuus. Se on saanut raikkaan arominsa yön viileydessä poimituista rypäleistä. Maku on kuiva, runsaan hedelmäinen ja raikkaan hapokas. Tämä on hyvä seurusteluviini, joka sopii maustettujen ruokien kumppaniksi.

Alkon numero 580207
Hinta 9,98 €

Lisätietoja: www.viinimaa.fi


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti