Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 10. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Meenan Thai-curry

Hyvä ystäväni Meena Paleekhan on kotoisin Thaimaan Pattayalta. Ihana ihminen ja todella aikaansaapa. Meena on opiskellut insinööriksi, mutta intohimo ruoanlaittoon ja hyvien makujen tuottamiseen on vienyt hänet mennessään.

Muutettuaan miehensä kanssa Suomeen kesällä jo kymmenen vuotta sitten hänellä ei vielä ollut työpaikkaa, mutta silti hän ei jäänyt toimettomaksi. Meena ilmoittautui Varkauteen hernepelloille kerääjäksi ja  myöhemmin keräsi mansikoita.

Meena on sekä opettanut, että opiskellut myös suomalaista ruoanlaittoa. Uuni oli aluksi eksoottinen, koska sitä ei Thaimaassa tarvita!

Oheisen ohjeen Meena laati erityisesti Umamin lukijoillle. Helsingin Hakaniemessä on runsaasti etnisiä ruokakauppoja, joista voi käydä ostamassa aitoja  mausteita. Hänen ruokiaan kannattaa käydä maistamassa https://www.facebook.com/Talmaski/

Meenasta nyt:
Meena muutti Suomeen 2011 opiskeltuaan keittämistä Variassa, Vantaan ammattiopistossa vuoden verran.

Sen jälkeen hän jälleen palasi Thaimaahan vuoden 2015 puolivälissä miehensä tehdessä siellä töitä.

Meena palasi Suomeen ja anoi Porvoossa ravintolalleen lupaa. Prosessi kesti yli vuoden, mutta Thai Restaurant Porvoo avasi ovensa 14.5.2016.

Siitä tuli hyvin menestyvä ja suosittu. Meena suunnitteli ravintolan menut omien konseptiensa mukaan ja vastasi niistä.

Myöhemmin saman konseptin mukaan avattiin ravintolat Helsingissä, Tampereella ja myöhemmin Jyväskylässä.

Meena matkustaa kouluttamassa jokaisen ravintolan henkiökuntaa jatkuvasti, jotta tulos olisi hyvä.

Sitten hän huomasi, että perheen sovittaminen hektiseen työelämään oli vaikeata. Hän huomasi keittävänsä ruokaa kaikille muille paitsi omalle perheelleen.

Tehtyään työtä keittiöpäällikkönä parin vuoden ajan hän päätti lopettaa viran ja opiskella lisää keittämistä Variassa. Sieltä hän valmistui kokiksi toukokuussa 2019, puolisen vuotta aikaisemmin kuin tavoite aika oli.

Opiskeluaikanaan viime talvena hän otti osa-aika, ja viikonlopputyön Talma Ski centerissä Sipoossa, jossa hän valmistaa aitoa Thai ruokaa siitä pitäville.

Kokeilkaa Meenan ohjetta:

Meenan vihreä Thai-curry

250 g entrecote-lihaa 250 g
1 rkl (25-30 g) Green curry tahnaa
2 1/2 dl kookosmaitoa
1 rkl palmusokeria
1-2 rkl kalakastiketta
Kaffirin lehtiä 4-6 kpl
n. 50 g minikokoisia munakoisoja
1 pyöreä thaimaalainen munakoiso (100 g)
n, 50 g punaista chiliä
Thaimaalaista makeaa basilikaa

Lisäke
Jasimiiniriisiä tai riisivermiselliä

Keitä 1 dl kookosmaitoa ja vihreää currypastaa miedolla tulella kunnes liemi sakenee. Lisää viipaloitu liha ja keitä hyvin. Kun liha alkaa olla kypsää lisää kaffirin lehdet. Lisää palmusokeri, kalakastike ja loput kookosmaidosta. Kun liha on täysin kypsää lisää munakoisot ja viipaloitu chili. Kun munakoisot ovat kypsyneet, lisää thaibasilika ja siirrä pata pois levyltä. Keitä lisäksi jasmiiniriisiä tai vermiselliä.
Lisää annoksen oheen halutessasi tuoreita vihanneksia sellaisenaan, salaatinlehti, kurkkua, porkkanaa..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Come to Ski, Say hi to Meena and try her Thai Food in Sipoo
https://www.facebook.com/Talmaski/


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti