Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 8. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mehevä salaattileipä

Kaupan valmiit salaatit sopivat hyvin leipien tai vaikkapa voileipäkakkujen täytteeksi. Niitä voi halutessaan myös ”tuunata” mieleisekseen.

Tähän leipään käytin Forssan valmista punajuurisalaattia. Se on mielestäni ihan hyvää sellaisenaankin. Tarjoan sitä usein lisäkkeenä varsinkin kalaruoille. Maut sopivat hyvin yhteen halstaratun, savustetun ja paistetun vaalean kalan kanssa. Siika, silakka ja ahven käyvät oikein hyvin. Jos tarjoat salaattia kalan kanssa lisää mausteeksi ja raikastukseksi hieman sitruunamehua.

Tällä kertaa tuoreutin ja tervävöitin salaatin pehmeää perusmakua hieman venäläisellä suolakurkulla, sipulilla sekä lehtipersiljalla. Leivän päälle sopii erinomaisesti palvikinkku, jonka savun maku antaa makealle punajuurisalaatille hieman parempaa vastusta kuin kuvassa oleva kalkkunafilee. Jos pidät voileipäkakuista, käytä täytteeseen samaa täytettä ja suikaloi joukkoon vielä reilusti palvikinkkua.

Mehevä salaattileipä

2 annosta

2 viipaletta ruisvuokaleipää
voita
salaatinlehtiä

Täyte
4 dl punajuurisalaattia
1 suolakurkku
1 pieni sipuli
valkopippuria
tuoretta lehtipersijaa

Pinnalle
1 iso viipale hyvää saunapalvikinkkua
( tai muita lihaleikkeleitä)
tomaattia

Voitele leipä reunoja myöten. Aseta päälle salaatinlehtiä. Kuutioi suolakurkku ja sipuli ja sekoita punajuurisalaatin joukkoon. Rouhi hieman tuoretta valkopippuria ja sekoita joukkoon myös silputtu lehtipersilja. Lusikoi täytettä reilusti leivälle ja kruunaa se hyvällä palvikinkkuviipaleella.

Hyvä ruoka ei ole vaikeata valmistaa!


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti