Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 3. 2020 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mehevä silakkagratiini

Silakkagratiinit ovat helppotekoisia. Meillä myös lapset syövät mielellään silakkaa juuri tässä muodossa, koska ruodot hautuvat uunissa pehmeiksi. Kokeile myös Aura-tillitäytettä, siitäkin lapset pitävät, koska Aura-juuston maku mietonee sopivaksi lämmitettäessä.












silakka-annos-1-of-003

Mehevä silakkagratiini

4 annosta

noin 700 g silakkafileitä
suolaa (Maldonin sitruunasuolaa)
1 purjo

Gratiinikastike

2 1/2 dl ruokakermaa oman maun mukaan
1 dl ranskankermaa
2 rkl tomaattipyreetä
2-3 viipaletta graavatttua kirjolohta kuutioituna
1 dl hakattua tilliä

Jos haluat, leikkaa pisteliäät silakkafileistä selkäevät pois saksilla. Levitä kalat työlaudalle kauppapaperinsa päälle nahkapuoli alaspäin ja ripottele pinnalle hyvää suolaa. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi. Levitä purjorenkaat uunivuoan pohjalle. Rullaa silakkafileet ja asettele purjopedin päälle. Sekoita kaikki gratiinikastikkeen aineet keskenään ja kaada silakoille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Pssst!
Tämänkalltaiset silakkaruoat ovat siitä hyviä, että niitä voi syödä niin lämpimänä, haaleana, kuin kylmänäkin.  Lisäksi hyvää saaristolais- tai näkkileipää.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti