Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 3. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mehevät pinaattiletut

Pinaattiletut kuuluvat lasten lempiruokien joukkoon. Muistan, kun omat poikanikin lähtivät niinä aamuina kouluun erityisen innokkaana, kun tiesivät lettuja saavansa.

Einesletut ovat periaatteessa ihan kelvollisia, mutta eivät tietenkään täysin vastaa kotona tehtyjä. Kotona raaka-aineissa ei säästellä ja tuoreus on valttia! Näistä letuista tuli erityisen juhlavia myös siksi, että maitoa kotona oli vain vähän. Käytin lisäksi peräti kuohukermaa!

Tattarijauhot tuovat oman säväyksensä taikinaan. Niitä voi käyttää maun mukaan enemmän tai vähemmän. Vahvemmalla tattarin maulla varustettuja lettuja voi tarjota blinien tapaan vaikkapa siianmädin kanssa. Smetanaa/hienonnettua punasipulia/mätiä. Kannattaa muistaa lisäkkkeenä myös suolasienisalaatti!

Mehevät pinaattiletut

1 rasia tuoretta babypinaattia
5 dl kevyt- tai täysmaitoa (tai 3 dl maitoa ja 2 dl kuohukermaa)
2 munaa
2 dl tattarijauhoja
3-4 dl vehnäjauhoja

Lisäksi
Karpalohyytelöä, tai muuta marjahyytelöä
(sokeroituja puolukoita)

Huuhtele ja kiehauta pinaatti pehmeäksi pienessä määrässä vettä. Huuhdo kylmällä vedellä ja leikkaa pienemmäksi. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään ja jätä jauhot turpoamaan vartiksi. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Paista pieniä ohuita lettuja lettupannulla voissa ja pidä lämpimänä, tai lämmitä uunissa ennen tarjoilua. Voit paistaa (samoilla käryillä) litran taikinan ja pakastaa osan letuista toista tarjoilukertaa varten. Tarjoa letut marjahyytelön kanssa. Periaatteessa kaikkien marjahyytelöiden maku sopii kumppanksi. Itselläni oli itsetehtyä karpalohyytelöä. Pihlajanmarja, variksenmarja, tyrnimarja, punaherukka, mustaherukka.. kaikki marjat käyvät hyvin. Perinteisesti pinaattilettuja tarjoillaan makeutettujen puolukoiden kera.

Pinaattiletut voi paistaa pannun kokoisinakin ja täyttää. Sipaise jokaiselle letulle tuorejuustoa ja levitä ruodotonta savukalaa. Kääri rullalle ja lämmitä uunissa ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti