Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Nerokas Lippa-sämpylä

Myllyn Paras Oy on tehnyt merkittävän elintarvikeinnovaation. Ennennäkemättömälle tavalle valmistaa sämpylöitä on haettu Euroopan laajuista patenttia. Keksinnön myötä yhtiö lisää panostuksiaan HoReCa-sektorille ja tuo markkinoille maailman ensimmäisen taittopaistetun sämpylän.

Tuote on nimeltään Lippa ja sen keksi leipuri-kondiittorimestari Iiro Heinonen.

Aiemmin VK-tuotteistaan parhaiten tunnettu Myllyn Paras Oy uskoo vahvasti tekevänsä uuden keksinnön avulla läpimurron HoReCa-sektorilla ja siellä suosiotaan kasvattavissa kypsissä leivonnaispakasteissa.
Lippa_moniviljasampyla_Lippatomaattimozzarella

Taittopaistomenetelmän on kehittänyt leipuri-kondiittorimestari Iiro Heinosen. Hän on avainhenkilö Myllyn Paras Oy:n tuotekehityksessä, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille uudenlaisia, entistä kevyempiä, helpompia ja terveellisempiä tuotteita. Matkustaessaan lentokoneessa ja siivotessaan muruja sylistään Heinonen keksi ajatuksen uudenlaisesta sämpylästä. Sämpylästä, joka pysyisi avattunakin tuoreena eikä kuivuisi. Ja sen voisi vielä avata ilman veistäkin! Myllyn Paras Oy vei asiaa niin pitkälle, että valmistustavalle on haettu EU-tason patenttia.
Lippa_moniviljasampyla_Lippalohi

Hyvinkäällä toimiva Myllyn Paras on näin osoittamassa, että ennakkoluuloton ajattelu ja lähestyminen voi synnyttää uutta myös kahviloiden vitriineihin. Nerokkaan valmistustapansa johdosta tuotteet saadaan pysymään avattunakin maukkaana ja tuoreena pitkään. Uuden innovaation ensimmäisenä lanseerattavana tuotteena Lippa-sämpyläsarja vastaa näin myös suomalaisten korkeisiin laatuvaatimuksiin ja makutottumuksiin.

Lippa_moniviljasampyla_Lippakinkkujuusto

Lippa maalla ja ilmassa

Lipalla yhtiö vastaa meneillään olevaan ruokailutottumusten muutokseen, joka osoittaa ns. sämpyläruokailun lisääntyvän maassamme merkittävästi.

Lippa on herättänyt laajaa kaupallista kiinnostusta jo ennen sen varsinaista lanseerausta. Juna-asemilla Lippaa aletaan tarjota keväästä lähtien. Myös Finnair testaa uutuustuotetta tarjottavaksi lennoillaan. Kansainväliset lentoyhtiöt ovatkin uudelle tuotteelle oiva kohderyhmä. Sämpylä, jonka avaamiseen ei tarvita veistä, sopii monella tavalla matkustamoon. Maankamaralla matkatessaan täytettyjä Lippa-sämpylöitä voi kätevimmin ostaa huoltoasemien vitriineistä.

”Panostaminen kypsiin pakasteisiin ja uuteen tuoteinnovaatioon on edellyttänyt myös merkittäviä laiteinvestointeja ja satsausta markkinointiin. Lippaa kolmessa eri koossa valmistavat laitteet saadaan hyvään tuotantovauhtiin alkuvuoden aikana”, toimitusjohtaja Pekka Savela kertoo.

www.myllynparas.fi

Kuluttajan pääsevät maistelemaan Lippa sämpylöitä kahviloissa.

Myllyn Paras pähkinänkuoressa

Myllyn Paras Oy jalostaa vuosittain noin 75 miljoonaa kiloa viljaa. Yritys valmistaa ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, pastoja, pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä ja yritys työllistää n. 120 henkilöä. Myllyn Paras on Suomessa selvä markkinajohtaja pastoissa ja pakastetaikinoissa. Lisäksi yritys valmistaa tuotteitaan vientiin pääasiassa Venäjälle ja Baltian maihin. Leivonnaispakasteet ovat olleet viime vuosina nopeimmin kasvava tuoteryhmä, johon yritys on tehnyt mittavia investointeja ja laajentanut merkittävästi tuotevalikoimaansa. Myllyn Paras Oy on vuonna 1928 perustettu perheyhtiö. Yhtiön pääomistaja on toimitusjohtaja Pekka Savela.

Uutisen ja kuvat välitti Deski.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti