Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 3. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Nukkumatin iltatuorepuuro

Puuroa voi syödä illallakin! Oletko syönyt? Illalla ei ehkä enää kannata syödä mitään kovin huonosti sulavaa ja etenkään turvottavaa.

Itselläni tulee usein nälkä vielä juuri ennen nukkumaanmenoa. Helppo tapa on tehdä pino paksulti täytettyjä voileipiä ja keittää kupeeseen kuppi teetä. Nälkä kyllä lähtee, mutta vatsaparalla on leipäsatsissa öiseen aikaan paljon sulattamista. Nälkä tulee etenkin silloin, kun varsinaisesta ateriasta on ehtinyt kulua jo aikaa.

Leipä on toki kätevä, mutta sitä tulee helposti syötyä liikaa. Etenkin valkoisista jauhoista leivotut leivät turvottavat ja erilaisten päällisten muodossa tulee syötyä paljon energiaa.

Kokeilepa iltaruoaksi tuorepuuroa!

Puurot mielletään aamiaisruoaksi, mutta ne sopivat mihin vuorokauden aikaan tahansa nautittavaksi. Tietysti myäs evääksi,retkelle ja työpaikalle!

Iltapuuro kannattaa ottaa tavaksi, sillä se rauhoittaa ja auttaa unentuloa niin lapsilla kuin aikuisillakin.
Lempeä mantelipuuro vie nälän, sulaa hyvin yön aikana ja tuo unen. Manteleissa on paljon hivenaineita ja hyviä rasvoja. Ne ovat emäksisiä, joten niistä on apua myös niille, jotka kärsivät yöllisestä närästyksestä.

Tarkista ostaessasi, että mantelit ovat tuoreita. Niissä on paljon rasvaa, joten ne pilaantuvat ylipitkässä säilytyksesksä.


Nukkumatin iltatuorepuuro

2 dl manteleita (liotettuina, mielellään vaikka kuoripäällisiä)
3 dl mantelimaitoa (makeutettuna, jos niin haluaa)
1 banaani
1 tl vaniljasokeria
mustikoita maun mukaan

Mantelit voi jauhaa sellaisenaan, tai käyttää liotettuina. Pane ne aamulla likoon kylmään veteen ja valuta ennen käyttöä. Jauha kaikki aineet sitten tasaiseksi puuroksi, sekoita joukkoon mustikoita halutessasi ja nauti!

Ohje on Suomalainen puurokirja– kirjastani.
Minerva.

Kuppi Stockmannin Pip-mallistoa.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti