Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Oletko syönyt suklaablinejä?

Silja Linen laivoilla on tarjolla koko helmikuun ajan venäläisen keittiön herkkuruokaa, blinejä. Bliniviikkoja vietetään 1.2.–28.2.2010 kaikilla Silja Linen neljällä aluksella: Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Silja Europalla ja Silja Galaxylla.

Teemaviikkojen aikana itse tehtyjä tattari-blinejä lisukkeineen on tarjolla Helsingin-laivojen Happy Lobster -ravintoloissa, Silja Europan Russian à la carte ja Maxim à la carte -ravintoloissa sekä Silja Galaxyn Russian à la carte Aleksander -ravintolassa. Blinejä voi nauttia alkuruoaksi tai tilata 3–6 lisukkeen valikoiman, jonka kanssa tarjoillaan niin monta bliniä kuin jaksaa syödä. Club One -kanta-asiakkaat saavat ”All you can eat” -bliniannoksesta 10 prosentin alennuksen.

Suklaablinejäkin on tarjolla!

Tämän vuoden bliniviikkojen erikoisuus löytyy jälkiruokalistalta; nyt aterian voi täydentää suklaablineillä, joita tarjoillaan valkosuklaamoussen ja vadelmahillon kanssa.

Tiian kommentti: Tämä on juttu joka pitää ehdottomasti kokeilla, en ole ikinä tullut aiemmin ajatelleeksi, mutta uskon, että toimii!! Nam!

– Blinit ovat osoittaneet suosionsa suomalaisten keskuudessa. Siljan laivoilla haluamme tuoda sesonkiherkun saataville mahdollisimman moneen ravintolaan. Löytöretki gastronomian maailmaan piristää matkaa ja yhdistää eri kansallisuuksia – myös yli ruokakulttuurirajojen, sanoo Tallink Siljan ruoka- ja ravintolapalvelujen päällikkö Tomi Söderström.

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bistro Maximéssa on saatavilla muitakin venäläisiä herkkuja, muun muassa pelmenejä sienikastikkeella. Lisäksi Buffet-ravintoloissa on tarjolla helmikuun ajan muiden herkkujen ohella mini-blinejä sekä friteerattuja pelmenejä.

Mitä blinit ovat?

Blinit ovat pyöreitä ja paksuja, usein tattarijauhoista paistettuja pannukakkuja. Ne paistetaan pienessä paistinpannussa tai ohukaispannussa aina runsaassa voissa ja tarjoillaan kuumina suoraan pannulta erilaisten lisukkeiden, kuten mädin, sipulin sekä smetanan kera. Siljan laivoilla blinien kanssa on tarjolla myös muun muassa kylmäsavuporotartaria ja metsäsienisalaattia. Blinien seurana voi nautiskella esimerkiksi erilaisia huurteisia snapseja, valkoviinejä tai samppanjaa.

Tiian kommentti: Blinitakina saa käydä, joten siihen mudostuu hieman hapan maku. Kun blinit paistetaan kirkastetussa voissa, niiden pinnasta tulee hyvin rapea. Maku on sellaisenaan melko neutraali, joten niiden makuun sopivat monenmoiset täytteet.

Blinit liittyvät venäläiseen maslenitsa-juhlaan, jonka alkuperä on esikristillisissä ajoissa. Maslenitsaa vietetään seitsemännellä viikolla ennen pääsiäistä, juuri ennen kristittyjen suurta paastoa, ja se vastaa siten Suomen laskiaista. Blinit ovat keskeinen osa maslenitsan viettoa, ja niiden muodon katsotaan symboloivan aurinkoa. Niiden valmistukseen käytetään mm. voita, munia ja maitoa, jotka ovat paaston aikana kiellettyjä ruokia.

Silja Linen laivojen lisäksi bliniviikkoja vietetään Tallinkin Baltic Princessillä niin ikään helmikuun loppuun asti.

www.tallinksilja.fi

Lisätiedot:Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on Itämeren alueen johtava matkustajaliikennevarustamo. Tallink Silja Oy liikennöi Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Saksaan sekä Silja Line -brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Suomessa viidellä paikkakunnalla, Espoossa, Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Mikkelissä ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä.


Aiheet: , , , ,

2 kommenttia

 1. Eipä ole tullut

  Eipä ole tullut suklaablinejä maistelluksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  T. I. Ira

  1. 2. 2010 11.04

 2. Ihan loistava idea!

  Ihan loistava idea! Tätä täytyy kokeilla kun seuraavan kerran pidämme blinikestejä! Loistavan kuulloinen jälkiruoka ylipäänsä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pippa

  6. 2. 2010 12.41

Kirjoita kommentti