Omatekoinen margariini Arvottu
Rasvakeskustelu on taas käynyt kuumana. Mitä rasvaa pitäisi syödä ja miten paljon? Mikä on terveellistä ja mikä ei ole. Kaikki mitä suuhumme panemme, vaikuttaa tavalla tai toisella terveyteemme, joten voidaan todellakin sanoa, ruoan olevan lääkettä. Margariini ei mielestäni kuitenkaan ole lääkettä, se on margariinia.
Voileipä
Suomalaiset syövät paljon leipää välipalana. Se on nopeaa hiilihydraattia, joka täyttää vatsaa mukavasti ja nostaa nopeasti verensokeria. Leipä korvaa hyvin usein aterian, se valmistuu niin nopeasti. Päällystetty leipä on kuin kokonainen ateria, varsinkin kun sen päälle ladotaan runsaasti vihanneksia ja leikkekeitä. Samapa tuo, ovatko ainekset lautasella erikseen vain leivän päälle ladottuna.
Mitä rasvaa leivän päälle?
Olemme tottuneet siihen, että leivälle levitetään aina ensin jotain rasvaa. Se kosteuttaa leipää, korostaa viljan makua ja lisää myös leivän maistuvuutta. Rasva on maun tuoja. Rasva toimii myös ”liimana” ja pitää päälliset hyvin paikoillaan. Vaihtoehtoja leipäpalan kostutukseen on satoja vaikka margariinihyllyllä ei kävisikään. Levitteitä on helppo itse tehdä. Tee savukala- ja kinkku- vihannestahnoja ja yrttirahkasekoituksia. Muista oliivitahna. Muista italialainen brushetta, kuutioi tomaattia ja basilikaa oliiviöljyyn. Espanjalaisessa tomaattileivässä paahdetun leivän päälle hierotaan valkosipulia, tuoretta tomaattia ja sivellään oliiviöljyä. Muista hummus, valmista itämaista levitettä tölkitetyistä kik-herneistä tai pavuista. Muista, että myös leivän laatu ratkaisee. Älä syö pussitettua pullaleipää, joka ei maistu miltään! Osta juureen valmistettua täysjyväleipää, mieluiten spelttileipää. Kun leipä maistuu tarpeeksi hyvältä, se ei kaipaa paljon päällisiä.
Pelkkä oliiviöljykin riittää kostukkeeksi
Kaada lautaselle mahdollisimman hyvälaatuista öljyjä ja kasta siihen juureen leivottua maalaisleipää.
Voileipä
Herkkuhetkiin sopii hyvä suomalainen ruisleipä, joka päällä on sopivan kokoinen sipaisu ihan oikeata kirnuvoita. Nauti tästä perinneherkusta silloin tällöin ihan hyvällä omallatunnolla.
Mihin margariinia tarvitaan?
Hyvistä ja huonoista rasvoista käydään aina keskustelua, kun on kyse laihduttamisesta ja terveellisestä ruokavaliosta. Rasvaprosenttia tuijotetaan ja samalla unohdetaan maku ja muut margariinin sisältämät lisäaineet. Täytyy muistaa, että margariini on keinotekoisesti tuotettua leipärasvaa, mitä kevyempää se on, sitä keinotekoisempaa se on. Tarvitaan paljon erilaisia maku- emulgointi- ja väriaineita, jotta margariiniin saatasiin makua, väriä ja rakennetta. Jotta öljy saataisiin kovetettua levitettäväksi, tarvitaan monta työvaihetta. Herää kysymys, miksi margariinia sitten ylipäätään pitäisi syödä? Margariinin kotivalmistuksessa ei tarvita monimutkaisia prosesseja.
Kotitekoinen margariini
Parasta mahdollista kirnuvoita
Hyvää ruokaöljyä maun mukaan
Pehmennä voi huoneenlämpöiseksi ja sekoita haarukalla joukkoon öljyä makusi mukaan. Pane rasvasekoitus astiaan ja koveta uudelleen jääkaapissa. Kotitekoinen ja lisäaineeton rasvaseos on valmis. Voit halutessasi maustaa sen makusi mukaan yrteillä, valkosipulilla, sitruunamehulla jne. Kotilevite säilyy jääkaapissa reilun viikon verran. Tee vain pieni annos kerrallaan.
Kaikki kylmäpuristetut öljyt sisältävät hyviä rasvoja. Monet vitamiineista ovat rasvaliukoisia, joten elimistömme tarvitsee joka päivä pienen annoksen rasvaa. Jos haluaa varmistaa hyvien rasvahappojen päivittäisen saannin, kannattaa nauttia pieni öljytilkka jo aamulla, vaikka appelsiini- tai muuhun tuoremehuun sekoitettuna. Pähkinät alentavat kolesterolia, niin myös pähkinäöljy. Nauti ruokalusikallinen pähkinäöljyä mehuun sekoitettuna. Suomalainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy on oliiviöljyn rinnalla myös hyvä tuote. Muista kuitenkin öljyjen kohdalla, että niitä tulee säilyttää viileässä heti korkin avaamisen jälkeen ja käyttää melko nopeasti.
Jokainen tekee omalla kohdallaan ravintopäätökset, sillä meillä jokaisella on yksilölliset tarpeet. Varsinkin naiset syövät suurimman osan päivän ateriasta hiilihydraatteina, mutta tarvitsemme kuitenkin proteiineja siinä missä miehetkin. Jos olo on tunkkainen ja pms-oireet vaivaavat kannattaisi kokeilla vähähiilihydraattista dieettiä. Paljon kasviksia, kalaa ja hyviä lihoja. Rahkassa ja raejuustossa on proteiineja. Soijapavuissa on myös paljon kasvisproteiineja. Jo aamiaiseen kannattaa satsata. Pelkkä puurolautasellinen ja mehukeitto, eivät anna energiaa lounaaseen asti. Lisää proteiineja myös aamiaispöytään. Rahkapohjainen tai soijamaitoon sekoitettu marja-hedelmäsmoothie on jo täyttävämpi vaihtoehto. Kanamunia voi nykysuositusten mukaan syödä täysin vapaasti kolesterolin siitä nousematta. Kananmunissa, erityisesti keltuaisessa on paljon vitamiineja ja proteiinia.
Huom. vaikka jättäisitkin perusviljat ja leivät vähäksi aikaa ei puuroa tarvitse unohtaa, hirssi, tattari ja qinoa sopivat mainiosti viljojen vaihtoehdoiksi. Itse päätin noudattaa näitä ohjeitani nyt kaksi viikkoa. En syö kotimaisia viljoja lainkaan ja lisään aamiaiselle proteiineja. Kerron sitten kuinka kävi.
Arvonta:
Ota osaa rasvakeskusteluun. Arvomme mielipiteensä lähettäneiden kesken keittokirjan lokakuun puolessa välissä.
Arvonta suoritettu:
Kiitos runsaista kommenteistanne. Valtaosa teistä on varmasti oivaltanut asian oikein. Kaikkea kohtuudella ja omien tuntemuksien mukaan. Voi on mahtavan makuista ruoanvalmistuksessa, leivälle voi panna muutakin. Jos paino-ongelmia on, voisi kokeilla leivän vähentämistä ruokavaliossa. Ne täyttävät vatsaa kyllä mukavasti, mutta tuppaavat kuljettamaan suuhun samalla yhtä sun toista muutakin. Ongelmana monella onkin liika hiilihydraattien syönti. Proteiini ja kasvikset pitävät nälkää pitempään.
Onni suosi arvonnassa nimimerkkiä MiNi. Hänelle lähtee Gummeruksen julkaisema Hyvän mielen ravintoa-keittokirja.
kannattaa käyttää korkearasvaisia,mutta
kannattaa käyttää korkearasvaisia,mutta kasviöljypitoisia rasvoja,ne terveellisimpiä uusimman tutkimuksen mukaan
ippe
27. 9. 2009 16.43
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
Käytän ruokaoljyä paistamiseen ja Beselliä leivän päälle.
ramarja
27. 9. 2009 21.37
Leivälle laitan Oivariinia,
Leivälle laitan Oivariinia, ruoanlaittoon erilaisia öljyjä.
mirre
30. 9. 2009 9.44
leivonnassa suosin öljyjä,
leivonnassa suosin öljyjä, joitain paistamisia varten voi on paras, yleisesti käytän margariineja, en paljon Florasta vaihda
Hellu63
2. 10. 2009 17.18
Leivontaan sopii öljy
Leivontaan sopii öljy tosi hyvin, kunhan sitä laittaa hieman vähemmän, kuin ohjeessa sanotaa. Ei maistu ”öljyltä”.
Piia
2. 10. 2009 19.27
Voi tekee ruoan.
Voi tekee ruoan. Margariini sopii leivälle.
NN71
28. 9. 2009 13.12
Rypsiöljyä, kotimaista, ruoanlaittoon
Rypsiöljyä, kotimaista, ruoanlaittoon ja leivälle Oivariinia… kotimaista.
kpmi
30. 9. 2009 0.30
voita +rypsiöljyä .ei
voita +rypsiöljyä .ei ole kolestrolia,eikä painoa,kun40kg.ikää70+punaista maitoa jaaitoa kermaa,miksi en liho?
heta
29. 9. 2010 14.53
käytän kolesterolia alentavaa
käytän kolesterolia alentavaa Keiju-margariinia
marjaana
30. 9. 2009 5.58
Öljyä käytän paistamiseen,
Öljyä käytän paistamiseen, mutta kalaan voita.
Jukka
2. 10. 2009 19.26
öljypohjaisia rasvoja kannatta
öljypohjaisia rasvoja kannatta käyttää
hanna
6. 10. 2009 16.56
Oivariinia ja rypsiöljyä..
Oivariinia ja rypsiöljyä..
Sivusta seurannut
10. 10. 2009 12.28
käytän vain aitoa
käytän vain aitoa voita.
neena
15. 10. 2009 8.54
Ruokaöljyä käytän ruoanlaittoon,
Ruokaöljyä käytän ruoanlaittoon, leivälle jotain 60% rasvaa. Lapsille ei alempaa saisi antaakkaan.
pirre
15. 10. 2009 11.03
Minä käytän voita
Minä käytän voita leivonnassa ja paistamisessa,mutta leivän päälle laitan kevytlevitettä.Niin käytettiin ennenkin kirnuvoita mutta tämä nykypäivän hössötykset vaatii,että pitäisi käyttää tiettyä muottia,johon kansa sullotaan.
Safira
27. 9. 2009 16.47
leivän päällä ei
leivän päällä ei tarviat mitään levitettä; ei voita eikä mRGARIINIA: IHAN PIENI SALAATTIVIIPALE RIITTÄ, TAI KINKKU TAI JUUSTO. JOA LEIPÄ ON JUURI OTETTU UUNISTA JA ONB LÄMMIN, NIIN SILLOIN SIPAISU VOITA KRUUNAA MAKUNAUTINNON.
jussukka
27. 9. 2009 18.19
Voi on aina
Voi on aina voita
sirkkuli
27. 9. 2009 16.51
voita ruuan laittoon
voita ruuan laittoon ja voileviä leivälle
sälli
27. 9. 2009 16.53
Itse käytän mielelläni
Itse käytän mielelläni leivällä kevytlevitteitä, vaikka onkin totta, että niissä on paljon ”ylimääräisiä” aineita. Itsetekoiset rahkalevitteet ja muut vastaavat ovat kyllä hyvä idea, pitääpä taas tehdä! Myös paputahnat ovat todella terveellinen vaihtoehto, ja maustaa voi niin monella tapaa… Yksi hyvä leivänpäällislevite on myös omatekoinen munajuusto.
Kapu
27. 9. 2009 16.57
voi on hyvää
voi on hyvää
hp
27. 9. 2009 17.05
leitettä leivälle voita
leitettä leivälle voita ruoanlaittoon ja leivonnaisiin
sirkka
27. 9. 2009 17.22
voita ruuan laittoon
voita ruuan laittoon
sm
27. 9. 2009 17.26
itse käytän
itse käytän
aj
27. 9. 2009 17.26
voita
voita
jj
27. 9. 2009 17.27
voita ruuan laittoon
voita ruuan laittoon
t
27. 9. 2009 17.27
köyhillä ei ole
köyhillä ei ole varaa miettiä moisia
ylähuuli
27. 9. 2009 17.34
voi on luonnollinen
voi on luonnollinen vaihtoehto
leena
27. 9. 2009 17.40
voita käytän ruoanlaittoon,
voita käytän ruoanlaittoon,
skibi
27. 9. 2009 17.57
oliivi- tai rypsiöljyä
oliivi- tai rypsiöljyä ruokaan, benecolia leivälle
Tutu
27. 9. 2009 17.59
Artikkelissa oli hyvä
Artikkelissa oli hyvä pointti, että ei kannata tuijottaa rasvaprosentteja vaan katsoa mitä ainesosia joku tuote sisältää. Vaikka erilaisissa kevyttuotteissa on yleensä tavallista vähemmän kaloreita, eli tuotteet ovat sinänsä hyviä terveydelle, keveys on saatu aikaan erilaisilla keinotekoisilla lisäaineilla.
Mari
27. 9. 2009 18.05
Oma kotivoi kuuluu
Oma kotivoi
kuuluu välillä ohjelmaani. Voin ja öljyn sekaan valkosipulia tai muita mausteita
Tuuli
27. 9. 2009 18.16
Oliivi, rypsi ym
Oliivi, rypsi ym sopivat hyvin ruoanalittoon, tärkeintä on rasvan laatu, ei rasvaprosentti.
mary
27. 9. 2009 18.17
Hyvä idea tuo
Hyvä idea tuo itsetehty margariini ja muut itsetehdyt levitteet.
Olen käyttänyt leivontamargariinia,voita, rypsi-ja oliiviöljyjä sekä leivän päälle keijua
sirre
27. 9. 2009 18.28
Ehdottomasti voita ruoanlaittoon,
Ehdottomasti voita ruoanlaittoon, leivän päälle margariinia (60%)
a
27. 9. 2009 18.33
Voi on aina
Voi on aina
voita
mervi
27. 9. 2009 18.34
Voi on aina
Voi on aina
voita
Mari M.
27. 9. 2009 18.35
Välillä voita ruuanlaittoon,
Välillä voita ruuanlaittoon, useimmiten kyllä öljyä tai margariinia. Leivälle tuorejuustoa tai margariinia.
MiaS
27. 9. 2009 18.37
Ruokiin täytyy joskus
Ruokiin täytyy joskus laittaa voita. Leivän päälle yleensä margariinia, ei aina sitäkään.
voivoi
27. 9. 2009 18.47
Leivän päälle voita
Leivän päälle voita tai juustoa, riippuen kuinka tuoretta leipää on tarjolla… Margariineihin en koske, koska ovat yleensä täynnä lisäaineita. Käytössä lähinnä vaan voi ja rypsiöljy. Ja rasvaiset kalat.
Szz
27. 9. 2009 18.47
Oliiviöljyä ja voita
Oliiviöljyä ja voita
repa
27. 9. 2009 18.57
Käytän voita leivonnassa,mutta
Käytän voita leivonnassa,mutta muuten käytän kevy tlevitteitä.
kity
27. 9. 2009 19.01
Kaikkea saa ottaa
Kaikkea saa ottaa kohtuudella!
SM
27. 9. 2009 19.14
juu leivälle voi
juu leivälle voi ja ruuanlaittoon öljy,thats it.muistakaapa että voi ei sisällä niinpaljon lisäaineita kuin margariini,voihan on maidon jäämätuote.oottakaas kun kaikki voi meneekin kiinaan tai venäjälle,ni sitkö pitäisi herätä.
tiina
27. 9. 2009 19.20
Kannattaa siirtyä jo
Kannattaa siirtyä jo aikaisessa vaiheessa oliiviöljyyn!
Kelju
27. 9. 2009 19.21
beceliä leivälle,mutta parasta
beceliä leivälle,mutta parasta leivonnaista tai ruokaa saa aidolla voille,siitä ei tingitä.
sarituulikki
27. 9. 2009 19.28
Oivariinia ja ruoan
Oivariinia ja ruoan laittoon voita
siru64
27. 9. 2009 19.39
leivän päälle margariinia
leivän päälle margariinia
kirsikka
27. 9. 2009 19.43
Laihduin 15 kiloa
Laihduin 15 kiloa käyttämällä puoli vuotta tuore- tai raejuustoa leivän päällä. Mutta tuota… tauon jälkeen kyllä se Oivariini sitten maistui hyvältä. Että kyllä siinä sitten mausta tinkii jos rasvat jättää…
Roona
27. 9. 2009 19.43
itse käytän kohduulla
itse käytän kohduulla kevyt margariinia, sisältää tärkeitä rasvoja eikä siksi ole järkeä jättää kokonaan pois
Riikka
27. 9. 2009 19.51
Voi on parasta
Voi on parasta ruuan laitossa ja leivonnassa.
karpalo
27. 9. 2009 20.16
'opin syömään voita
’opin syömään voita vasta miehini tavattua. Ja ruuanlaitossa käytetään voita/öljyä. Leivän päällä käytetään tuorejuustoja, mutta omien uunituoreidenleipien päällä voita.
heidi
27. 9. 2009 20.18
Käytän kohtuudella sekä
Käytän kohtuudella sekä voita, että margariinia. Rasvan laadulla ei ole mielestäni suurta merkitystä jos sitä ei syö paljoa. Transrasvoja kartan, onneksi grillimoska ja sipsit ei maistu…
Kahvijänö
27. 9. 2009 20.33
Margariinia isolla rasvapitoisuudella.
Margariinia isolla rasvapitoisuudella. Laitetaan sitten pienempi sipaisu. Joulun kunniaksi sitten voita.
Nina
27. 9. 2009 20.58
Minä käytän voita
Minä käytän voita
leivonnassa ja paistamisessa,mutta leivän päälle laitan kevytlevitettä.
Heli
27. 9. 2009 21.02
Kylmäpuristetut öljyt ja
Kylmäpuristetut öljyt ja aito voi, ne ovat parhaita terveyden kannalta. Mieluiten luomuna.
Dora
27. 9. 2009 21.15
voita sienten ja
voita sienten ja kalan paistamiseen, rypsiöljyä muuten ruoanlaittoon. ruisleivälle oivariinia.
pulla
27. 9. 2009 21.27
En käytä koskaan
En käytä koskaan voita
Sofia
27. 9. 2009 21.32
vähän margariinia leivän
vähän margariinia leivän päälle..ruoanlaitossa öljyä ja voita
pekk rauma pläkä
27. 9. 2009 21.36
voita
voita
Henna
27. 9. 2009 21.44
Eihän sitä oikein
Eihän sitä oikein tiiä mitä rasvaa uskaltaa suuhunsa pistää nykypäivänä. Käytin tosi kevyitä margariineja leivällä ja rypsiöljyä ruuanlaitossa. Joku aika sitten luin jostain tutkimuksesta että rasvan pitääkin olla 60-80%:sta jotta aivot saavat tarpeeksi rasvahappoja. Nyt sitten on kaikkea mahdollista jääkaapissa…28% Minilättaa, kirnuvoita, juoksevaa margariinia, 60% leipä/ruuanlaittomargariinia. Tuntuu jo että ois helpompaa ostaa aina voipaketti eikä monenlaisia rasioita ja pulloja :)
Merja
27. 9. 2009 22.47
pidä vaan voita
pidä vaan voita kaapissa se vanha viisaus 70+mummo
heta
29. 9. 2010 14.56
itse käytän oivariinia.
itse käytän oivariinia.
ella
27. 9. 2009 23.06
Eipä tulisi mielleenkään
Eipä tulisi mielleenkään tehä itse margariinia, mutta maustevoit voisi olla kivoja
Emppu
27. 9. 2009 23.28
Kyllä kevytlevitteet leivälle
Kyllä kevytlevitteet leivälle kuuluvat.
Jokke
27. 9. 2009 23.29
Kevyet rasvat on
Kevyet rasvat on hyviä ruoan laittoon, mutta sienten kanssa pitää olla aitoa voita.
Mappe
27. 9. 2009 23.31
kaikkea voi syödä
kaikkea voi syödä mutta kohtuus kaikessa.
Ritu
27. 9. 2009 23.43
Käytän Sateenkaaren rasvaa,
Käytän Sateenkaaren rasvaa, joka pärjäsi kuluttajalehden vertailussa parhaiten.
Mappe
27. 9. 2009 23.45
Käytän margariinia hyvän
Käytän margariinia hyvän rasvakoostumuksen vuoksi kaikessa ruoanlaitossa
Eki
27. 9. 2009 23.55
Käytän Beceliä kolesterolin
Käytän Beceliä kolesterolin alentamistarkoituksessa.
Pate
28. 9. 2009 0.03
Tärkeintä lienee rasvan
Tärkeintä lienee rasvan koostumus
Merenkävijä
28. 9. 2009 0.18
PITKÄ KOMMENTTI, toivottavasti
PITKÄ KOMMENTTI, toivottavasti joku jaksaa lukea…ja ottaa kantaa.
Isäni sai hiljattain sydänkohtauksen (72v) ja sen kautta sydänkuntouttajan ”koulutuksessa” mm ruokavaliosta.
Äitini tekee itse margariinia, ts. sekoittaa voita, vettä ja öljyä (muistaakseni rypsiöljyä). Ajatus oli se sama mitä artikkelissa, margariini ”aidoista tuotteista”, vähän voin makua mutta kokonaisuudessaan terveellista kun voita vain pieni osa.
Sydänkuntouttaja kehotti siirtymään kokonaan kevyttuotteisiin ja lopettamaan oman margariinin valmistuksen.
Luettuani yllä mainitun artikkelin ei omatekoisen margariinin valmistus olekaan niin väärin kun asiantuntija antoi ymmärtää.
nimim. ”sekaisin eri ohjeista”
Tii
28. 9. 2009 1.28
Voi on voi
Voi on voi vaikka voissa paistais
kape
28. 9. 2009 2.07
Ruoanlaitossa voi on
Ruoanlaitossa voi on ylivoimaisesti parasta, leivän päälle Flooraa
kepa
28. 9. 2009 8.02
Leivän päälle kannattaa
Leivän päälle kannattaa levittää margariinia, jossa on vähintään 60 prosenttia rasvaa. Kkevytmargariineissa käytetään paljon kovia rasvoja.
Rasvapallero
28. 9. 2009 8.26
paistamiseen käytän oliiviöljyä
paistamiseen käytän oliiviöljyä (harvoin voita) ja leivälle beceliä
tero
28. 9. 2009 9.02
Olen kuullut, että
Olen kuullut, että rypsiöljy on terveellisempää kuin oliiviöljy. Itseltäni kuitenkin löytyy pullo molempia.
Susanna
28. 9. 2009 9.24
meillä käytetään leivälle
meillä käytetään leivälle keiju 70%:sta ja ruoan laittoon kasvisöljyä, seesamöljyä ja oliiviöljyä
heidi
28. 9. 2009 9.33
Itse käytän ihan
Itse käytän ihan rehellistä voita, kohtuudella tietysti.
Liekki
28. 9. 2009 9.38
Eipä tarvitse kuin
Eipä tarvitse kuin käyttää kädessään margariinipaketteja ja lukea tuoteselosteet kun tietää mikä on terveellistä ja mikä ei. Mitä kevyempi tuote sitä pidempi tuoteseloste ja lisäaineita enemmän. Kohtuuden kun muistaa niin voita leivälle ja rypsiöljyä ruuanlaittoon.
outi
28. 9. 2009 10.05
Voita leivälle ja
Voita leivälle ja leivontaan, oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen. Kevytlevitteet ovat myrkkyä lisäaineiden vuoksi.
klaara
28. 9. 2009 10.10
Voita ei mikään
Voita ei mikään voita.
Keppi
28. 9. 2009 10.32
Voita...
Voita…
namneless
28. 9. 2009 10.49
Suosin kaikessa ruuanlaitossa
Suosin kaikessa ruuanlaitossa ja leipomisessa mahdollisimman paljon erilaisia ruokaöljyjä.
Tiikeri
28. 9. 2009 11.17
Käytän vain kasvisrasvoja.
Käytän vain kasvisrasvoja.
Kiivi
28. 9. 2009 11.19
käytän kevytlevitettä tai
käytän kevytlevitettä tai tuorejuustoa leivälle, jäi kouluajoista kammo oikeata voita kohtaan, sekun oli joko ihan sulanutta tai sitten niin kovaa, ettei levittynyt leivälle.
Sari
28. 9. 2009 11.55
Becel
Becel
FIIDU
28. 9. 2009 11.55
kyllä oikeaa voita
kyllä oikeaa voita pitää olla kun paistetaan kalaa tai sieniä, muihin käytän oliiviöljyä. Leivälle suosin terveellistä kevyttä margariinia.
antsu
28. 9. 2009 11.56
rainbow 60% käytän:)
rainbow 60% käytän:)
iduska
28. 9. 2009 12.09
Eiköhän se ole
Eiköhän se ole loppupeleissä se ja sama mitä rasvaa sitä käyttää jos sitä käyttää liikaa ja muutenkin syö miten sattuu. Itse käytän leivällä sitä mitä tarjolla sattuu olemaan, kotona on sekä voita, margariinia että öljyjä erilaisiin tarkoituksiin.
Olga
28. 9. 2009 12.17
Meillä käytetään leivän
Meillä käytetään leivän päälle minilättaa ja paistamiseen oikeaa voita
Irmeliina
28. 9. 2009 12.20
Minä suosin paistamisessa
Minä suosin paistamisessa kyllä voita
Skeppo
28. 9. 2009 12.20
meillä ei voita
meillä ei voita juuri näy muutakuin sienestyskaudella, muuten kelpaa margariinit ja öljyt.
tuomo
28. 9. 2009 12.31
kasviöljyä ruuanlaittoon,kevytlevitettä leivälle
kasviöljyä ruuanlaittoon,kevytlevitettä leivälle
ok
28. 9. 2009 12.37
kalan paistamiseen.
kalan paistamiseen.
rami
28. 9. 2009 13.16
Itse yritän rasvaa
Itse yritän rasvaa käyttää todella vähän.
kippo
28. 9. 2009 13.30
Itse olen elellyt
Itse olen elellyt Aasiassa, jossa etenkin elainrasvan rooli on pienempi, ja sen johdosta suomalaisen ruoan rasvaisuus karsastuttaa nykyisin.
th
28. 9. 2009 13.42
rasvaa tarvitaan kyllä,
rasvaa tarvitaan kyllä, mutta kasviöljypohjaiset ovat terveellisimmästä päästä.
Mark4
28. 9. 2009 15.06
Ohuelti suolaista voita
Ohuelti suolaista voita
dolly
28. 9. 2009 15.33
Kylmäpuristettu rypsiöljy on
Kylmäpuristettu rypsiöljy on terveellisintä ruoan laitossa. Leivän päälle olen tyytynyt laittamaan Minilättää, koska sitä saa sopivan pienissä pakkauksissa.
Riikka19
28. 9. 2009 15.42
Kaapista löytyy voita
Kaapista löytyy voita sekä margariinia 60 prosenttista. Joskus teen omaa margariinisekoitusta: kolmasosa voita, kolmasosa vettä ja kolmasosa jotain öljyä.
Taikkeri
28. 9. 2009 15.48
Nythän on ollut
Nythän on ollut juttua että kevytlevitteet olisivat epäterveellisiä… Itse olen kuitenkin kovin mieltynyt Lättan makuun.
heemi
28. 9. 2009 16.21
voi antaa maun
voi antaa maun ruualle
anja
28. 9. 2009 17.07
itse en niin
itse en niin paljon voita/margariiniä käytä. ennen käytin, mutta nytten on vain jotenkin jäänyt väliin pistämättä.
Megabass
28. 9. 2009 18.13
Alipainoni takia käytän
Alipainoni takia käytän 60-kymppistä Floraa ja reilusti.
Lusse
28. 9. 2009 18.30
Rypsiöljy ja voi
Rypsiöljy ja voi kunniaan
sysieläin
28. 9. 2009 18.33
margariini on parempaa
margariini on parempaa kuin voi
MABU
28. 9. 2009 18.36
Valittavat, että kevytlevitteissä
Valittavat, että kevytlevitteissä on niin paljon vettä. Mitäs pahaa vedessä on, jos margariini on muuten hyvää?
illu
28. 9. 2009 18.44
ei kannata käyttää
ei kannata käyttää margariinia, se on keinotekoinen aine. Voita tai mieluummin kasviöljyä
porkkana
28. 9. 2009 19.16
Minä käytän margariinia
Minä käytän margariinia vain leivonnassa. Leivän päälle laitan tuorejuustoa
Seregi
28. 9. 2009 19.33
voita on kyllä
voita on kyllä hankalaa laittaa leivän päälle, kun se on niin kovaa
Tomi
28. 9. 2009 20.00
Itse ei tule
Itse ei tule käytettyä leivänpäälle muuta kuin juustoa… margariinit on pahanmakuisia.
tinttinen
28. 9. 2009 20.18
Ennen käytin voita
Ennen käytin voita mutta vaihdoin kevyempään terveys syistä eli rypsiöljyä ruoanlaitossa.Leivälle oivariinia,nykyisin kyllä yleensä kultarypsi margariinia.Hinta sanelee vaihdon nykyiseen.
iines
28. 9. 2009 20.27
pieni määrä margariinia
pieni määrä margariinia on terveellistä!
puukir
28. 9. 2009 20.36
Syön vähärasvaista Oivariinia
Syön vähärasvaista Oivariinia ja öljynä oliiviöljy
Pappa
28. 9. 2009 21.35
Rasvaa käytän minimaalisesti
Rasvaa käytän minimaalisesti rypsi -ja oliiviöljyä sekä oivariinia sitä vähärasvaista tietysti
Pätti
28. 9. 2009 21.36
Käytän voita silloin
Käytän voita silloin tällöin leivonnassa ja ruuanlaitossa kun haluan herkutella mutta useimmiten käytän terveellisempiä rasvoja kuten kasvimargariinia ja -öljyjä. Leivälle käytän vain kevyitä margariineja.
Silja
28. 9. 2009 22.17
Mielummin oikeata rasvaa
Mielummin oikeata rasvaa kuin kevytpelleilyä. Liika määrä se haitan tekee, jos tekee.
jpv
29. 9. 2009 0.06
Levitettä leivälle, öljyä
Levitettä leivälle, öljyä muuten. Voita korvapuusteihin ja tiettyihin ruokiin.
nina
29. 9. 2009 2.25
käytän voita vain
käytän voita vain paistaessani kesällä muikkuja mökillä..
sarde
29. 9. 2009 10.27
Käytän voita pääsääntöisesti
Käytän voita pääsääntöisesti leivontaa ja ruoan laittoon, sämpylät leivon rypsiöljyllä.
nasuliini
29. 9. 2009 14.08
Käytän yleensä Oivariinia
Käytän yleensä Oivariinia ruoanlaittoon, mutta leivän päälle yleensä vähärasvaista tuorejuustoa.
Tuija
29. 9. 2009 16.14
Oivariini vaan maistuu
Oivariini vaan maistuu hyvältä!
Tinseli
29. 9. 2009 20.53
Käytän vain vähän
Käytän vain vähän rasvaa mutta silloin kun käytän sen pitää olla voita.
Janador
29. 9. 2009 23.17
Ruualla kikkailu ei
Ruualla kikkailu ei ole hyväksi. Suht säänölliset ruoka-ajat ja Beceliä tai omatekoista levitettä leivän päälle: desi kylmäpuristettua rypsiöljyä, desi kylmää vettä ja 100 g voita sekoitetaan, voi maustaa jos haluaa.
annilauri
30. 9. 2009 6.52
leivän päälle margariinia
leivän päälle margariinia ja leivontaan + ruuanlaittoon voita
jackdaw
30. 9. 2009 7.23
Ei kovia eläinrasvoja
Ei kovia eläinrasvoja
hman
30. 9. 2009 7.43
Kaikkeenhan ihminen tottuu
Kaikkeenhan ihminen tottuu halutessaan, mutta minä olen tottunut laittamaan jotain levitetty leivän päälle. Jos se vielä maistuu hyvältä, niin aina parempi. Ruoanlaitossa juoksevat rasvat ovat ihan ok.
osku
30. 9. 2009 8.02
Käytän margariinia leivällä.
Käytän margariinia leivällä.
Polkka
30. 9. 2009 8.03
voita
voita
Ukki
30. 9. 2009 8.05
rypsiöljyä tai margariiniä
rypsiöljyä tai margariiniä
iitu
30. 9. 2009 8.06
harvoin käytän voita
harvoin käytän voita mutta joskus
Mummo
30. 9. 2009 8.06
voi on kyllä
voi on kyllä parasta
Olli
30. 9. 2009 8.07
Margariinia leivän päälle,
Margariinia leivän päälle, voita ruuanlaittoon.
Legato
30. 9. 2009 8.13
Käytän margariinia ja
Käytän margariinia ja voita
tre
30. 9. 2009 8.30
kasvimargariinia leivälle ja
kasvimargariinia leivälle ja oliiviöljyä ruoanlaittoon.
Orvokki
30. 9. 2009 8.35
Ruoanlaittoon voita, mutta
Ruoanlaittoon voita, mutta leivän päälle margariiniä. Rasvoista tarkistan aina ”hyvien” ja ”huonojen” rasvojen suhteen, jonka tulisi olla 2/3 hyviä ja 1/3 huonoja rasvoja.
Karkki
30. 9. 2009 8.35
Leivontaan kuuluu voi
Leivontaan kuuluu voi samoin kalan paistamiseen. Muutoin kasvisrasvat käytössä
Maarit
30. 9. 2009 8.41
Rasvaa voi käyttää
Rasvaa voi käyttää kunhan käyttää kohtuudella ja oikeanlaista rasvaa…
Immortal
30. 9. 2009 8.43
tuore vaalea leipä
tuore vaalea leipä ei tarvitse rasvaa lainkaan päälle…
Nettifretti
30. 9. 2009 8.43
Oivariini toimii mulla
Oivariini toimii mulla
IILE
30. 9. 2009 8.52
en käytä rasvaa
en käytä rasvaa leivänpäällä
mahi
30. 9. 2009 8.54
Rypsiöljyä ruoanlaitossa ja
Rypsiöljyä ruoanlaitossa ja perusmargariinia leivänpäälle.
tepi
30. 9. 2009 9.01
Voita käytän kohtuudella
Voita käytän kohtuudella
marme
30. 9. 2009 9.06
Voita paistamiseen ja
Voita paistamiseen ja leivälle margariiniä
slk
30. 9. 2009 9.10
Rasvaa tulisi olla
Rasvaa tulisi olla päivän ruokavaliosta vähintään 25%, joten se on erittäin tärkeää elimistölle. Mutta tarpeellista on huomata, että kasvipohjaiset ja muut pehmeät rasvat ovat huomattavasti terveellisempiä, kuin kovat rasvat.
takkuinen
30. 9. 2009 9.13
rypsiöljyhän taitaa olla
rypsiöljyhän taitaa olla terveellisempää kuin oliiviöljy..
hemppa
30. 9. 2009 9.15
margariinia leivälle ja
margariinia leivälle ja öljyä ruuanlaittoon
AR
30. 9. 2009 9.23
Tuntuu että ruokavaliossa
Tuntuu että ruokavaliossa on aivan liian paljon teollisia, pitkälle käsiteltyjä tuotteita, kevytmargariinit ovat oiva esimerkki. Kotitekoista margariinia voisi kokeilla, ei vaikuta kovin hankalalta ja maustamalla siihen saisi vaihtelua. Vaikka valkosipuliviikko ystävien iloksi
Rulla
30. 9. 2009 9.28
Voita ennemmin kuin
Voita ennemmin kuin margariinia.
TeemuV
30. 9. 2009 9.33
Voin kanssa ruoasta
Voin kanssa ruoasta saa kaksin verroin parempaa.
kyyria
30. 9. 2009 9.35
käytän mahdollisimman vähän
käytän mahdollisimman vähän rasvaa ruuanlaitossa ja leivälle joskus sipaisu beceliä
maaruska
30. 9. 2009 9.57
Voi luoja tätä
Voi luoja tätä rasvahysteriaa.En syö leipää minkä päälle laittaisin Voita,mutta ruuanlaitossa sitä kuluu suuria määriä.Salaatitkin uitetaan oliiviöljyssä.”Hiukan” epäillen suhtaudun ”uusinpiin tutkimustuloksiin”,kas kun sponsorina tuntuu yleensä oleva tavaraansa markkinoiva isompi firma.
kaya
30. 9. 2009 10.03
ruokaöljyä käytän ruoan
ruokaöljyä käytän ruoan laitossa, leivän päälle beceliä :)
apriqoosi
30. 9. 2009 10.15
Sama mitä syöt
Sama mitä syöt ja leipäsi päälle laitat, kunhat pysyt kohtuudessa.
Peeii
30. 9. 2009 10.16
Leivän päälle ylähuuli.
Leivän päälle ylähuuli.
Moppi
30. 9. 2009 10.24
flooraa kaikkeen
flooraa kaikkeen
heli
30. 9. 2009 10.42
paistan rypsiöljyllä, leivälle
paistan rypsiöljyllä, leivälle floraa tai ei mitään
jemsku
30. 9. 2009 10.45
flooraa kaikkeen
flooraa kaikkeen
ippe
30. 9. 2009 10.52
Rypsiöljyä ja voileviä,
Rypsiöljyä ja voileviä, niillä mennään
Tamias
30. 9. 2009 11.06
Omega 3 pitää
Omega 3 pitää löytyä
aqua
30. 9. 2009 11.08
Ei rypsiöljy ole
Ei rypsiöljy ole autaaksi tekevää, eikä voi kaiken pahan alku ja juuri. Kaikkea kohtuudella.
iamam
30. 9. 2009 11.08
Ruuanlaitossa vältän tavallista
Ruuanlaitossa vältän tavallista voita ja käytän kasviperäisiä rasvoja, mutta leivän päälle laitan sitä mikä maistuu hyvälle.
Eeva
30. 9. 2009 11.10
käytän ainoastaan kasvirasvoja
käytän ainoastaan kasvirasvoja
molla
30. 9. 2009 11.27
Flora tai Keiju
Flora tai Keiju leivälle, paistamiseen rypsiöljy.
Onslow
30. 9. 2009 11.28
Käytän Keiju-margariinia
Käytän Keiju-margariinia
Tuuli
30. 9. 2009 11.47
=)
=)
Ninni28
30. 9. 2009 11.57
Voi on parasta,
Voi on parasta, mutta emme ole käyttäneet sitä enään mieheni saaman sydäninfarktin jälkeen.
heliantus
30. 9. 2009 12.28
Ruoanlaitossa käytetään voita,
Ruoanlaitossa käytetään voita, leivän päälle sitten kevytlevitteitä.
Janelle
30. 9. 2009 13.06
paras, mutta varmasti
paras, mutta varmasti epäterveellinen on oivariini. ja siitä en luovu!!! en ikinä. kuntoilen ja koitan muuten syödä suht. terveellisesti.
Lessu
30. 9. 2009 13.19
ihan vähän Beceliä
ihan vähän Beceliä leivälle, jauheliha ruskistuu omassa rasvassaan.
kati
30. 9. 2009 13.23
Leivälle laitan Oivariinia,
Leivälle laitan Oivariinia, ruoanlaittoon erilaisia öljyjä.
Tiin44
30. 9. 2009 13.32
hitusen leivän päälle,
hitusen leivän päälle, ja leivontaan tietty.
ira
30. 9. 2009 13.41
oliiviöljyä ruuanlaittoon ja
oliiviöljyä ruuanlaittoon ja voita leivälle
ninnu
30. 9. 2009 13.50
käytän 60% margariinia
käytän 60% margariinia leivälle,paistamiseen,leipomiseen..
iduska
30. 9. 2009 13.52
Käytän margariinia koska
Käytän margariinia koska se on halvempaa kuin voi.
Nää terveysjutut on minulle oikeastaan ihan yhdentekeviä,nykyään tuntuu että kaikkea pitäisi varoa syövän yms. pelossa.
sxx
30. 9. 2009 14.09
Rypsiöljyä ruuanlaittoon ja
Rypsiöljyä ruuanlaittoon ja Proactivia leivän päälle
Viiru
30. 9. 2009 14.18
käytän leivän päällä
käytän leivän päällä sulatejuustoa tai tuorejuustoa, margariin ja voi maistuvat pahalta.
anselmi71
30. 9. 2009 14.29
Yleensä en leivän
Yleensä en leivän päällä käytä voita tai margariinia. Ruuanlaitossa käytän oliiviöljyä.
naaaaa
30. 9. 2009 14.55
Rypsiöljyä ruoanlaittoon leivälle
Rypsiöljyä ruoanlaittoon leivälle voilevia
master82
30. 9. 2009 15.30
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
ja Beselliä leivän päälle.
West84
30. 9. 2009 15.37
Margariinia leivälle, paistamiseen
Margariinia leivälle, paistamiseen ja leivontaan
Nii-Na
30. 9. 2009 15.42
käytän mitä milloinkin
käytän mitä milloinkin sattuu saatavilla olemaan, mutta tosin jääkaapissa usein on jotain ns. kevytlevitettä, sekä oliiviöljyä. Monipuolisuus lienee tässäkin asiassa hyväksi.
kaius
30. 9. 2009 15.52
Nämä rasva-asiatkin ovat
Nämä rasva-asiatkin ovat tottumuskysymyksiä; se maistuu mihin itsensä totuttaa, joten kannattanee varmaan käyttää mahdollisuuksien mukaan ns. pehmeitä rasvoja.
nikke
30. 9. 2009 15.53
Leivälle laitan yleisimmin
Leivälle laitan yleisimmin Oivariinia, mutta oliiviöljyn käyttöä olen koettanut ruoanlaitossa lisätä.
benkku
30. 9. 2009 15.54
Oivariinia leivän päälle,
Oivariinia leivän päälle, paistamisessa käytän rypsiöljyä.
largogrande
30. 9. 2009 16.17
Käytän ruoassa ja
Käytän ruoassa ja leivonnassa vain rypsi- tai rapsiöljyä.
Janne
30. 9. 2009 16.36
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
elraimo
30. 9. 2009 16.51
Ruoanlaitoon ja leivontaan
Ruoanlaitoon ja leivontaan voita. Leivän päälle usein kevytlevitteitä.
Sarie
30. 9. 2009 17.55
Voita leivontaan. Rypsiöljyä
Voita leivontaan. Rypsiöljyä ruoanlaittoon.
saku
30. 9. 2009 17.56
Käytän voita ja
Käytän voita ja öljyä ruoanlaittamiseen ja leivontaan.
Oivariinia tai Floraa leivän päälle.
jonna
30. 9. 2009 17.58
Rypsiöljyä/oliiviöljyä ruoan laittamiseen.
Rypsiöljyä/oliiviöljyä ruoan laittamiseen.
Voi antaa hyvää makua leivonnaisiin.
Joskus olen maustanut itsevalmistamaani kevytlevitettä yrteillä ja valkosipulilla.
Kaije
30. 9. 2009 18.00
Ruokaöljtä paistamiseen,mutta kalan
Ruokaöljtä paistamiseen,mutta kalan paistan aina voissa tulee parempi maku.
Kevytlevitteitä tai oivariinia käytän ohuelti leiville.
paivi
30. 9. 2009 18.03
Voita tai rypsiöljyä
Voita tai rypsiöljyä ruoanlaittoon.
Leivän päälle kevytlevitteitä. Vaihtelen niitä.
jori
30. 9. 2009 18.05
Voita ja rypsiöljyä
Voita ja rypsiöljyä ne ovat terveellisiä. Oivariinia leivän päälle.
Välimeren tyypillisiin ruokiin käytän oliiviöljyä.
AM
30. 9. 2009 18.07
Voissa on makua!
Voissa on makua!
Loli81
30. 9. 2009 18.11
rypsiöljy ja voi,
rypsiöljy ja voi, oikeassa suhteessa
maria
30. 9. 2009 18.42
Käytän ihan perus
Käytän ihan perus voimariinia.
ansu88
30. 9. 2009 18.45
Kotona Beceliä ja
Kotona Beceliä ja muita margariineja ja koulussa Keijua, Beceliä ja Oivariinia. Ruokaa tehdessä rypsiöljyä, oliiviöljyä ja joskus voita.
Ne5
30. 9. 2009 19.17
Öljyä tai juoksevaa
Öljyä tai juoksevaa margariinia paistamiseen, leivontaan oikeaa voita, leivälle Beceliä.
Henni*
30. 9. 2009 19.34
Käytän ruoanlaittoon aina
Käytän ruoanlaittoon aina öljyä ja leivän päällä tuorejuustoa. Voin tai margariinin mausta en pidä.
lotte
30. 9. 2009 19.39
voita tai margariinia,
voita tai margariinia, kaikki käy.
kiti
30. 9. 2009 19.48
Paistamiseeen voita tai
Paistamiseeen voita tai ruokaöljyä. Leivälle laitan Beceliä.
tuizukka
30. 9. 2009 20.14
Käytän Keijua kaikkeen
Käytän Keijua kaikkeen ja lisäksi joskus leivontaan kylmäpuristettua rypsiöljyä tai juoksevaa Keijua. Hyvän koostumuksen lisäksi myös kotimaista!
Lumituuli
30. 9. 2009 20.18
Paistamiseen öljyä ja
Paistamiseen öljyä ja leivälle 25% levitettä
tapu
30. 9. 2009 20.29
Voita, Floraa, ruokaöljyä,
Voita, Floraa, ruokaöljyä, oivariinia, mitä milloinkin, tarpeen mukaan ja maku ratkaisee
Tiia
30. 9. 2009 20.31
leipä on hyvää
leipä on hyvää oliiviöljyyn kastettuna
Milla
30. 9. 2009 20.33
Öljyä paistamiseen, margariinia
Öljyä paistamiseen, margariinia leivän päälle.
Mok
30. 9. 2009 20.41
margariinia leivälle, öljyä
margariinia leivälle, öljyä ruoanlaittoon
jonttu
30. 9. 2009 20.42
Voita sen olla
Voita sen olla pitää. Leivän päälle jotain margariinia.
BrandonClare
30. 9. 2009 21.01
En käytä kotona
En käytä kotona voita lainkaan.Muutenkin suosin vähärasvaisia tuotteita,esim rasvatonta maitoa.Leivänpäällä käytän margariinia ja paistamiseen rypsiöljyä.
Jakke-81
30. 9. 2009 21.30
Kuka nyt ylipäätään
Kuka nyt ylipäätään on keksinyt, että levän päälle pitää laittaa jotain rasvaa? Siis mieluummin ilman.
tk
30. 9. 2009 21.40
Rasva ei ole
Rasva ei ole iso paha peikko. Ongelma siitä tulee vasta kun sitä syö liikaa.
Maija
30. 9. 2009 21.53
Mannattaa käyttää voita:
Mannattaa käyttää voita: näön vuoksi:)
koovee
30. 9. 2009 22.12
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
ja Floraa leivän päälle.
jasmin
30. 9. 2009 22.58
Voita sen olla
Voita sen olla pitää.
TH
30. 9. 2009 23.12
Käytän ruokaoljyä paistamiseen
Käytän ruokaoljyä paistamiseen leivänpäälle levitettä
Marre
30. 9. 2009 23.34
kevytlevite leivälle, rypsiöljy
kevytlevite leivälle, rypsiöljy paistamiseen.
aksu
1. 10. 2009 0.33
Kokeilempa kotitekoista margariinia.
Kokeilempa kotitekoista margariinia. Käytän rypsiöljyä paistamiseen, keijua leivälle.
Tartsa
1. 10. 2009 6.26
kohtuus kaikessa...
kohtuus kaikessa…
jussi
1. 10. 2009 7.09
Kyllä sitä oikeaa
Kyllä sitä oikeaa voita tarvii aina silloin tällöin johonkin laittaa…
Pässi
1. 10. 2009 8.18
Ehtaa voita sen
Ehtaa voita sen olla pitää.
jatta42
1. 10. 2009 9.20
Pro Acrtivia ja
Pro Acrtivia ja virgino neitsytöljyä aamupuuroon
MiKi
1. 10. 2009 9.26
Aika iso homma
Aika iso homma siihen nähden miten halpaa margariini on.
Knopfler
1. 10. 2009 11.18
Käytän paljon rypsiöljyä,
Käytän paljon rypsiöljyä, erityisesti paistamiseen sen neutraalin maun takia. Leivän päällä normaalisti kasviöljypohjaista margariinia (60 % rasvaa), herkutteluhetkiin, kuten tuoreen ruisleivän päälle, voita.
Vinkka
1. 10. 2009 11.37
keiju ja rypsiöljy
keiju ja rypsiöljy
te
1. 10. 2009 12.04
en kyllä itse
en kyllä itse alkaisi tekemään rasvaa
hanhi
1. 10. 2009 14.44
Minä käytän voita
Minä käytän voita kaikkeen ja koen sen parhaaksi vaihtoehdoksi myös lapsille.
Miia
1. 10. 2009 15.09
voita käytän ainoastaan
voita käytän ainoastaan leivän päällä, kaikkeen muuhun käytän öljyä, paistamiseen, ruoanlaittoon, leivontaa jne.
pets
1. 10. 2009 15.36
Keijua leivän päälle.
Keijua leivän päälle.
Ruby
1. 10. 2009 15.47
Kasvirasvoilla paistan suurimmaksi
Kasvirasvoilla paistan suurimmaksi osaksi
-M-
1. 10. 2009 15.48
Voi tekee ruoan
Voi tekee ruoan
hannamanna
1. 10. 2009 17.10
öljyä ruuanlaittoon, margariinia
öljyä ruuanlaittoon, margariinia leivälle
ankkuliini
1. 10. 2009 17.19
ei ole voin
ei ole voin voittanutta!
eppuli
1. 10. 2009 17.20
kyllähän voi antaa
kyllähän voi antaa ihan oman jäljittelemättömän maun
samb
1. 10. 2009 17.20
Lahden leipälevitettä tai
Lahden leipälevitettä tai beceliä leivän päälle, kokkaukseen öljyjä.
Jere
1. 10. 2009 17.29
Rasvoja ei saisi
Rasvoja ei saisi ihan kokonaan sulkea pois ruokavaliosta. Itse käytän rasvaa leivän päälle ja ruuanlaittoon.
Marja
1. 10. 2009 17.50
No maku se
No maku se on tärkein terveellisyys sen jälkeen… Ei tippa tapa mutta ämpäriin kyllä hukkuu…
EkiR
1. 10. 2009 18.56
En ole edes
En ole edes seurannut. Aina olen leivän päällä syönyt voimariinia ja jatkan samaan malliin.
sepi
1. 10. 2009 19.50
Aito Voi on
Aito Voi on parasta.
Lipfert
1. 10. 2009 20.18
Leivälle kevytflooraa ja
Leivälle kevytflooraa ja paistamiseen juoksevaa flooraa ja öljyjä
päiskä
1. 10. 2009 20.51
Käytän joko 40%
Käytän joko 40% tai 60% margariinia leivän päällä. Ennen laitoin vain vähän rasvaa, mutta nykyään käytän enemmän. Kyllä rasvaa pitää saada ainakin jonkin verran päivässä.
Jenni
1. 10. 2009 21.58
rypsiöljyä
rypsiöljyä
Tanjus
1. 10. 2009 22.34
voita ei mikään
voita ei mikään voita
Jonttu
1. 10. 2009 22.58
neitsytkookosöljy.... loppuu palelut,
neitsytkookosöljy…. loppuu palelut, olo on parempi, naamakin jopa lopetti kukkimisen
voi… parasta maultaan
noilla kahdella pärjään pitkälle
Samsam
1. 10. 2009 23.55
Rypsiöljyä tulee käytettyä
Rypsiöljyä tulee käytettyä ruoanlaitossa ja margariinia leivonnassa. Leivän päälle tulee joskus laitettua jotain, aika harvoin kuitenkin.
Jonsku
2. 10. 2009 9.27
Yritän katsoa minkälaista
Yritän katsoa minkälaista rasvaa käytän mutta en kyllä ihan aina ymmärrä pakkausselostetta.
Sarita
2. 10. 2009 10.20
margariiniä leivälle ruuan
margariiniä leivälle ruuan laittoon öljyä
jassa
2. 10. 2009 11.20
Kohtuullisesti käytettynä ei
Kohtuullisesti käytettynä ei mielestäni mikään rasva ole pahaksi. Voitakin voi aivan hyvin käyttää kuten joskus teenkin. Samoin leipomisessa voi on ykkönen, ei niitä tuotoksia tarvitse kaksin käsin ahtaa. Kun ruokavalio on pääosin terveellinen ei rasvan laatuun tarvitse kiinnittää huomiota eikä sillä ole merkitystä.
kizzu
2. 10. 2009 12.47
öljyä
öljyä
k
2. 10. 2009 16.41
voi vähänä ok
voi vähänä ok
d
2. 10. 2009 16.44
Kotimaista rypsiöljyä ruuanvalmistuksessa,
Kotimaista rypsiöljyä ruuanvalmistuksessa, salaatin kastiketta vähän salaattiin ja sydänmerkin saanutta levitetä leivän päälle.
Näillä eväillä mennää.
...
2. 10. 2009 18.30
milloin mitäkin, voita,
milloin mitäkin, voita, floraa, beceliä..ei se niin nokonuukaa ole.
Mallu
2. 10. 2009 18.57
Ei kaikkea rasvaa
Ei kaikkea rasvaa pois ruoanlaitosta. Ei se välttämättä se rasvan määrä ole pahaksi, mutta se reipas syöty ruokamäärä…
kifumirri
2. 10. 2009 19.47
Käytän leivällä Keiju
Käytän leivällä Keiju 30 ja paistan rypsiöljyllä.
Ellu66
2. 10. 2009 20.44
Kevyttämargarinia leivälle, paistamiseen
Kevyttämargarinia leivälle, paistamiseen vähän rasvaisempaa paistomargariinia, myös öljyä suositaan.
kk
2. 10. 2009 20.58
en usko mihinkään
en usko mihinkään floriin ja beceleihin.
Piitu
2. 10. 2009 21.42
voita, kohtuudella
voita, kohtuudella
Unicorn
2. 10. 2009 22.15
kyllä kalalle voita,
kyllä kalalle voita, leivälle oivariini, ja öljyä ja pikkasen voita muuhun paistamiseen…ja leivontaan leivontamargariinit…eli rasvoja löytyy käyttötarkoituksen mukaan…
ris
2. 10. 2009 22.36
Yritän käyttää kevyempiä
Yritän käyttää kevyempiä tuotteita, aina en kuitenkaan käytä rasvaa edes leivän päällä.
sue
3. 10. 2009 10.37
Yritän tarkkailla hyvien
Yritän tarkkailla hyvien ja huonojen rasvojen määrää.
Tiiu
3. 10. 2009 12.28
Kaikkea kohtuudella
Kaikkea kohtuudella
Sa
3. 10. 2009 15.25
suosin oliivi -ja
suosin oliivi -ja maissiöljyjä ruuanlaitossa
leivälle sipaisen margariinia
minttupastilli
3. 10. 2009 18.05
leivälle ja paitamiseen
leivälle ja paitamiseen tavallista voita
keikkana
3. 10. 2009 22.10
Leivälle jotain levitettä,paistamiseen
Leivälle jotain levitettä,paistamiseen ruokaöljyä
Masa
3. 10. 2009 23.54
Flora kevyt Culinessea
Flora kevyt Culinessea ja rypsiöljyä kannattaa suosia ruoanlaitossa. Niissä on vähän tyydyttynyttä rasvaa suhteessa rasvan määrään. Leivän päälle käytän Oivariini Balansia 30%.
lk
4. 10. 2009 1.50
Kaurapuurokin on epäterveellistä,
Kaurapuurokin on epäterveellistä, jos sitä syö liikaa!
boletus
4. 10. 2009 3.27
Käytän oliiviöljyä tai
Käytän oliiviöljyä tai rypsiöljyä ruoanlaitossa ja Minilättaa leivän päällä. Voin käyttöä pyrin välttämään.
tkoo
4. 10. 2009 4.08
Voita ei mikään
Voita ei mikään voita
vaari
4. 10. 2009 11.11
Leivälle vähärasvaista Oivariinia
Leivälle vähärasvaista Oivariinia ja paistamiseen rypsiöljyä.
hoitsu55
4. 10. 2009 11.11
Mitä milloinkin sattuu
Mitä milloinkin sattuu olemaan
pinja
4. 10. 2009 11.12
Voi on hyvää
Voi on hyvää
villem
4. 10. 2009 11.12
Kaurapuuro ilman voisilmää
Kaurapuuro ilman voisilmää ei maistu miltään,muihin voi käyttää öljyjä sun muita
repukka
4. 10. 2009 11.13
Mahdollisimman vähän rasvaa
Mahdollisimman vähän rasvaa yleensäkin mutta jos paistamiseen tarvitsen niin laitan jotain öljyä
makela32
4. 10. 2009 11.14
Leivälle Flooraa ja
Leivälle Flooraa ja ruokiin öljyä
tiinuska23
4. 10. 2009 11.14
Käytettävä on sitä
Käytettävä on sitä mitä sattuu löytymään kaapista
jontukka
4. 10. 2009 11.16
Voita tulee käytettyä
Voita tulee käytettyä varmaan liikaakin
aatu
4. 10. 2009 11.17
Leivälle sulatejuustoa ja
Leivälle sulatejuustoa ja ruokiin öljyä
taavi
4. 10. 2009 11.19
Margariinia kaikkeen
Margariinia kaikkeen
vallatonpoika
4. 10. 2009 11.19
Voita ja voimariinia
Voita ja voimariinia leivälle ja leivontaan,paistamiseen öljyä
Tuula
4. 10. 2009 11.21
Ruuanlaittoon käytän mieluiten
Ruuanlaittoon käytän mieluiten kylmäpuristettua rypsiöljyä, leivän päälle 60% margariinia.
sumi
4. 10. 2009 13.09
Voi on ällöttävää
Voi on ällöttävää ja margariiniakin käytän vain vähän, Ruuanlaitossa rypsiöljyy.
Taina
4. 10. 2009 13.28
kevytmargariinia leivälle ja
kevytmargariinia leivälle ja voita tai rypsiöljyä paistamiseen..riippuen ruoasta, yleensä suosin öljyä.
aino
4. 10. 2009 16.45
Muulla ruokavaliolla on
Muulla ruokavaliolla on suurempi merkitys kuin vain rasvoilla.
mikko
4. 10. 2009 18.00
Voi on ehdottomasti
Voi on ehdottomasti parasta ja myöskin terveellistä,samoin öljyt. En käytä lainkaan margariineja,semmoista ”myrkkyä” edes kehtaisi syöttää lapsilleen
Viper69
4. 10. 2009 22.23
Ruoan laittoon ja
Ruoan laittoon ja leivontaan voita. Leivälle ja puuroon Oivariinia.
Sippe
4. 10. 2009 22.48
rasvaa pitää käyttää
rasvaa pitää käyttää ja valita maun mukaan, eihän sitä kilokaupalla kuitenkaan minnekään laiteta.
Ellusca
5. 10. 2009 1.06
En käytä koskaan
En käytä koskaan voita ja vältän muutenkin tyydyttynyttä rasvaa. Voissa on tosin esim CLA:ta, jota jotku ihmiset ostaa erikseen ”laihdutuspillereinä”!!
aa pee
5. 10. 2009 1.50
voita tai neitsytoliiviöljyä,
voita tai neitsytoliiviöljyä, muuta en tarvi
Harmi
5. 10. 2009 12.09
saivat minutkin siirtymää
saivat minutkin siirtymää takaisin oivariiniin ,kevyttuotteista.
gyi
5. 10. 2009 12.22
Leivällä meidän kestosuosikkeja
Leivällä meidän kestosuosikkeja ovat Keiju ja Kevyt Levi, paistamisessa taasen erilaiset öljyt. Tosin lettujen kanssa tulee ihan margariinilla paistettua. :)
Titityy
5. 10. 2009 14.33
En käytä ylimääräistä
En käytä ylimääräistä rasvaa kuin pakkotilanteessa. Välttämättömät rasvat tulkoon sitten valmisruuasta.
Andrea
5. 10. 2009 15.26
Leivälle laitan Oivariinia,
Leivälle laitan Oivariinia,
ruoanlaittoon erilaisia öljyjä.
sinipiika
5. 10. 2009 15.26
Mitä enemmän rasvaa,
Mitä enemmän rasvaa, sitä vähemmän sitä pitää syödä. Rasvattomia tuotteita pitää syödä moninkertainen määrä.
Pallervo
5. 10. 2009 17.39
oivariini
oivariini
anna
5. 10. 2009 19.08
Mitä enemmän leivällä
Mitä enemmän leivällä on vihanneksia antamassa makua, sitä vähemmän rasvaa sinne kaipaa. Mutta toki joskus haluaa esimerkiksi tuoretta ruisleipää runsaalla oivariinilla. Ruoanlaitossa on mielestäni helpointa vaihtaa terveellisempiin versioihin, ilman että maku kärsii.
tiiti
6. 10. 2009 7.57
Voita leivälle ja
Voita leivälle ja leipomiseen, oliiviöljyä paistamiseen
klaara
6. 10. 2009 10.45
Ruoanlaitossa käytän rypsiöljyä,
Ruoanlaitossa käytän rypsiöljyä, mutta leivonnassa margariinia tai voita.
Kirsi
6. 10. 2009 13.38
ruoka ei ole
ruoka ei ole mitään ilman kunnon voita!
norppa
6. 10. 2009 14.30
Kyllä kasvirasvatuotteita tulee
Kyllä kasvirasvatuotteita tulee useimmiten käytettyä vaikka karpatessa olinkin hetken ehta voi-linjalla.
T
6. 10. 2009 15.20
voita leivälle ja
voita leivälle ja ruokaan
reppana
6. 10. 2009 15.21
ok
ok
kk
6. 10. 2009 18.00
margariinia tai voita
margariinia tai voita leivän päälle :))
arvontamies :D
6. 10. 2009 18.43
käytän; voita, floraa,
käytän;
voita, floraa, kevyt-keijua,
ja joskus benecolia
yes
6. 10. 2009 19.31
Rasvassa saa rasvaliukoiset
Rasvassa saa rasvaliukoiset vitamiinit, ja monesti ruuan maku tulee esille rasvan avulla
usu
6. 10. 2009 19.54
Leviä leivälle, voita
Leviä leivälle, voita leivontaan
Mirva
6. 10. 2009 21.34
Ruoanlaitossa ja leivonnassa
Ruoanlaitossa ja leivonnassa käytän rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia ja leivällä 70%-margariinia.
Tintti
7. 10. 2009 10.15
Leivälle laitan Oivariinia,
Leivälle laitan Oivariinia,
ruoanlaittoon erilaisia öljyjä.
erru
7. 10. 2009 11.06
kotoa löytyy leivontamargariinia,
kotoa löytyy leivontamargariinia, leivänpäällysmargariinia, juoksevaa margariinia sekä öljyä.
Leivän päälle hyvä vaihtoehto on myös itsetehty majoneesi
marjo66
7. 10. 2009 14.07
Yritän panostaa öljyn
Yritän panostaa öljyn käyttöön.
Piiku58
7. 10. 2009 14.46
oivariini, se oikea
oivariini, se oikea levite
Ippe
7. 10. 2009 18.39
öljyä paistamiseen mutta
öljyä paistamiseen mutta puuroon aito voisilmä.
Mirva
7. 10. 2009 19.09
Rehtiä voita sen
Rehtiä voita sen olla pitää!
Onni
7. 10. 2009 19.45
60% keiju terveellisin...
60% keiju terveellisin…
Miqee
7. 10. 2009 21.36
ruoanlaittoon rypsiöljyä! kannatan
ruoanlaittoon rypsiöljyä! kannatan kotimaista
Kukka
7. 10. 2009 22.35
kalaa kahdesti viikossa!
kalaa kahdesti viikossa!
hemppa
8. 10. 2009 12.09
leivän päälleBeceliä, leivontaan
leivän päälleBeceliä, leivontaan juoksevaa pullomargariini, joskus öljyä.Paistamiseen oliiviöljyä tai rypsiöljyä.MUTTA kyllähän kalalle täytyy antaa sille kuuluva arvostus ja paistaa se voissa !
Allu
8. 10. 2009 12.45
VoiLevi maistuu.
VoiLevi maistuu.
tj
8. 10. 2009 13.31
Ruuanlaittoon voita ja
Ruuanlaittoon voita ja kermaa, leivälle beceliä ja muuten oliiviöljyä. Yritän katsoa mitä syön, mutta yksi päivä viikossa on varattu herkutteluun.
MikMat
8. 10. 2009 13.34
Urheilen niin paljon,
Urheilen niin paljon, että väkisinkin tulee noudatettua hyviä ruokailutapoja, ja jos välillä sortuu roskaruokaan, niin ei kauheasti haitta
Jepu
8. 10. 2009 13.37
Tein täydellisen ruokaremontin
Tein täydellisen ruokaremontin vuoden vaihteessa, ja painoa putosi n. 20 kg, eli katsoin tarkkaan mitä suuhuni laitoin ja varoin turhia rasvoja ja sokereita sekä liikuin / liikun paljon. Nyt on arvot kunnossa ja ruokailutapoihin olen jo ihan tottunut.
Juppe
8. 10. 2009 13.40
Yritän syödä terveellisesti,
Yritän syödä terveellisesti, mutta en nyt kauheasti luo tuoteselosteita. Oliiviöljy kuuluu melkein kaikkeen ruoanlaittooni, ja välillä leivällä on margariinia tai sitten pelkkiä päällysteitä.
Yksi mistä tosin en luovu, on hyvät juusto, sääli vain että ne ovat oikeita rasvapommeja.
MiNi
8. 10. 2009 13.44
Sininen Keiju on
Sininen Keiju on ainoa levite, joka ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Siksi meillä käytetään sitä! Voitti muuten Kuluttaja-lehden testinkin.
Haiquu
8. 10. 2009 16.48
Uitan kaiken aina
Uitan kaiken aina voissa!Sorry vaan tiukkapipot,en ole edes ylipainoinen!
SM
8. 10. 2009 21.15
Beceliä, hyvä sydämelle!
Beceliä, hyvä sydämelle!
johanna
9. 10. 2009 0.53
omega 3 pitää
omega 3 pitää saada
KK
9. 10. 2009 7.25
margariinia kait
margariinia kait
Hemuli
9. 10. 2009 8.43
Keiju on sopivaa.
Keiju on sopivaa.
Blondi93
9. 10. 2009 9.59
paistan rypsiöljyllä ja
paistan rypsiöljyllä ja käytän leivänpäällä margariinia. Lisäksi syön pähkinöitä ja käytän niitä ruuissakin.
yki
9. 10. 2009 10.12
rypsiöljy, oliiviöljy ovat
rypsiöljy, oliiviöljy ovat useimmiten meillä käytössä
Tutu
9. 10. 2009 10.25
Ruoan laitossa käytän
Ruoan laitossa käytän öljyjä. Leivälle laitan yleensä juustoa ja sillloin en laita levitettä ollenkaan.
Pipsa
9. 10. 2009 11.52
voita mannapuuroon
voita mannapuuroon
te
9. 10. 2009 12.24
voita, mutta kohtuudella
voita, mutta kohtuudella
kalle
9. 10. 2009 14.35
kourallinen voita kattilaan
kourallinen voita kattilaan
iski
9. 10. 2009 16.22
Ihminen tarvitsee rasvaa,
Ihminen tarvitsee rasvaa, mutta rajansa kaikella.
Lotta
9. 10. 2009 16.46
voi saa ruoan
voi saa ruoan maistumaan, leivän päälle laitan keijua.
TT'79
9. 10. 2009 18.07
kaikkea kohtuudella,rasvaakin
kaikkea kohtuudella,rasvaakin
marjuska
9. 10. 2009 18.41
Pitääpä kokeilla tuota
Pitääpä kokeilla tuota kotitekoista margariiniä!
KIRSIkka
9. 10. 2009 19.50
Leivälle Oivariinia ja
Leivälle Oivariinia ja paistamiseen ja leivontaan voita.
Sippe
9. 10. 2009 20.32
paljon voita niin
paljon voita niin on herkullista, jonkinnäköinen raja kuitenkin kaikella…
neiu
9. 10. 2009 21.58
Flora on paras
Flora on paras Leivälle
HCML
9. 10. 2009 22.41
Kylmäpuristetut öljyt on
Kylmäpuristetut öljyt on ok.
Voita ja oivariinia hillitysti niin hyvä tulee.
Pätti
9. 10. 2009 23.41
Käytän oliiviöljyä kokkailussa
Käytän oliiviöljyä kokkailussa ja joskus voita myös paistamisessa. Floraa leivän päällä.
tp66
10. 10. 2009 9.51
"Voi on aina
”Voi on aina voita!” Kaikki margariinit jäävät kyllä kirkkaasti toiseksi voihin nähden. Parasta olisi kotivoi; oman lehmän maidosta kerma kuorittu ja voiksi sitten puukirnussa kirnuttu.
T. I. Ira
10. 10. 2009 13.11
Voi on paras
Voi on paras tuote leivontaan, leivän päälle ja kaikkeen! Ja sillä sipuli!
Yöperhonen
10. 10. 2009 14.44
Oivariini
Oivariini
Juho
10. 10. 2009 15.45
Oivariini
Oivariini
Marja-Kaisa
10. 10. 2009 16.42
Oivariini
Oivariini
Merja
10. 10. 2009 16.52
Oivariini
Oivariini
Viivi
10. 10. 2009 17.01
Oivariini
Oivariini
Eija
10. 10. 2009 17.10
Oivariini
Oivariini
Sami
10. 10. 2009 17.20
Oivariini
Oivariini
Markku
10. 10. 2009 17.32
Oivariini
Oivariini
Rosa
10. 10. 2009 17.42
Oivariini
Oivariini
Mika
10. 10. 2009 17.53
Oivariini
Oivariini
Satu
10. 10. 2009 18.06
Oivariini
Oivariini
Laura
10. 10. 2009 18.17
Oivariini
Oivariini
Krista
10. 10. 2009 18.28
Oivariini
Oivariini
Anne
10. 10. 2009 18.39
Oivariini
Oivariini
Jani
10. 10. 2009 18.52
Oivariini
Oivariini
Antti
10. 10. 2009 19.02
Oivariini
Oivariini
Ville
10. 10. 2009 19.14
Oivariini
Oivariini
Tuuli
10. 10. 2009 19.26
Käytän kaikenlaisia rasvoja,
Käytän kaikenlaisia rasvoja, läskiä poronkäristykseen, voita kalalle, öljyä ja voita paistamiseen…leivälle maunmukaista levitettä tai oivariinia, näitähän löytyy….aina sen mukaa,mitä olen muistanut ostaa jääkaappiin…
sis
10. 10. 2009 21.00
Maku on tärkein,
Maku on tärkein, terveys tulee toissijalla. Tottakai sitä rasvaa kohtuudella sydään, ettei se mitään pahempaa saa aikaan.
Anne-Mari
10. 10. 2009 21.40
Voita käytetään
Voita käytetään
seppola
10. 10. 2009 22.16
Leivälle kevyempää Keijua,paistamiset
Leivälle kevyempää Keijua,paistamiset sujuu rypsiöljyssä.
Tinde66
10. 10. 2009 22.47
voita ei voita
voita ei voita mikään
ritu
11. 10. 2009 11.23
Floraa ja Keijua
Floraa ja Keijua vaihtelevasti leivän päälle. Ruokaöljyä ruoan laittamiseen.
Mirkkux
11. 10. 2009 11.36
Kaikkea kohtuudella, mutta
Kaikkea kohtuudella, mutta
Beceliä enimmäkseen.
Mutsikka
11. 10. 2009 12.36
Kyllä rypsi- ja
Kyllä rypsi- ja oliiviöljy on raisvoista parhaita.
Kuntsi
11. 10. 2009 16.55
Beceliä
Beceliä
Nimetön
11. 10. 2009 19.32
pyrin kaikessa ruuanlaitossa
pyrin kaikessa ruuanlaitossa tarkkailemaan rasvojen määrää
riti
11. 10. 2009 19.43
voita
voita
m6
11. 10. 2009 21.50
Ruoanlaitossa käytän oliviiöljyä
Ruoanlaitossa käytän oliviiöljyä
Giglio
11. 10. 2009 22.13
Käytän ruoanlaitossa rypsiöljyä.
Käytän ruoanlaitossa rypsiöljyä.
Nono
11. 10. 2009 23.25
Pieni määrä voita
Pieni määrä voita sopii hyvin ruuanlaittoon, ei ole pakko käyttää nyrkillistä. Leivälle oivariinia, joskus oliiviöljyä.
närvätti
12. 10. 2009 11.09
margariinia leivälle, vaalean
margariinia leivälle, vaalean leivän kanssa usein oliiviöljy-balsamico-yhdistelmä. Paistamiseen rypsiöljyä, paitsi silakkapihvit jotka vaativat voin. Salaateille ym. oliiviöljyä niskaan.
shagma
12. 10. 2009 11.11
Yritän mahdollisuuksien mukaan
Yritän mahdollisuuksien mukaan katsoa millaista rasvaa käytän. Mielestäni kuitenkin kokonaisravinto ratkaisee, eli pelkkä rasvojen tuijottaminen ei auta, jos muu ruokavalio on retuperällä.
mmm
12. 10. 2009 12.20
Käytän mieluummin kohtuudella
Käytän mieluummin kohtuudella kunnon voita kuin käytän aikaani rasvojen ravintosisällön tarkkailuun.
JJ
12. 10. 2009 12.21
Periaatteessa tiedän mitä
Periaatteessa tiedän mitä rasvoja pitäisi käyttää ja mitä vältellä. Käytännössä kuitenkin ei kovinkaan paljon jaksa kiinnittää asiaan huomiota.
Meeri
12. 10. 2009 12.22
Suosin kasvirasvoja voin
Suosin kasvirasvoja voin sijasta.
maya
12. 10. 2009 12.22
Kirnuvoi paras vaihtoehto.
Kirnuvoi paras vaihtoehto. Sitähä se voi on ennenki ollu!
Tuiks
12. 10. 2009 13.30
öljyjä käyttämällä
öljyjä käyttämällä
mika
12. 10. 2009 14.22
Leivän päälle Kevytleviä.
Leivän päälle Kevytleviä. Voita lettujen ja kalan paistoon. Öljyä salaattiin ja erilaisiin salaattikastikkeisiin. Leivontaan margariiniä, jos en käytä voita.
Ve-Ha
12. 10. 2009 17.13
voi on parasta!
voi on parasta!
m
12. 10. 2009 19.22
Vaaleansininen Oivariini on
Vaaleansininen Oivariini on leivällä mukavan pehmeää. Parhaalta maistuu se tumman sininen, mutta se ei sitten olekaan enää yhtä kevyttä..
jenni
12. 10. 2009 20.30
Voita
Voita
tttt
13. 10. 2009 13.36
Lasten kanssa yritän
Lasten kanssa yritän noudattaa neuvolan ohjeita, jos ne olisi hyviksi todettu.
Nina
13. 10. 2009 16.03
minilättaa leivälle
minilättaa leivälle
mmmmm
13. 10. 2009 16.54
minilättaa
minilättaa
svsvs
13. 10. 2009 16.55
minilättaa
minilättaa
evsev
13. 10. 2009 16.55
välttää maitorasvaa, välttää
välttää maitorasvaa, välttää kovetettua kasvirasvaa, käyttää kalaöljykapseleita, paistamiseen rypsiöljya ja oliiviöljyä jne
tktkt
13. 10. 2009 16.56
Becelia meidän perhe
Becelia meidän perhe suosii!
Sharleen
13. 10. 2009 21.30
Ei mitään kevyt
Ei mitään kevyt tuotteita,ne ovat hölynpölyä.
Voita vain ja punaista maitoa,niitä on ennen vanhaankin syöty ja ihmiset ovat eläneet yli 100 vuotiaiksi – miksi ei sitten nykypäivänäkin!
Hessutyttö
13. 10. 2009 22.52
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Sonja Lång
13. 10. 2009 23.02
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Raimo Lång
13. 10. 2009 23.02
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Tuula Lång
13. 10. 2009 23.08
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Tanja Lång
13. 10. 2009 23.08
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Aki Lång
13. 10. 2009 23.09
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Anu Lång
13. 10. 2009 23.10
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Niko Lång
13. 10. 2009 23.10
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Jere Lång
13. 10. 2009 23.11
Kunnon voita ruoanlaittoon!
Kunnon voita ruoanlaittoon! Kaikenmaailman kevytrasvat ovat vain hölynpölyä ja tutkimusten mukaan eivät ollenkaan niin terveellisiä kuin hehkutetaan.
Emmi Lång
13. 10. 2009 23.12
Voita ei mikään
Voita ei mikään voita!
Butter
14. 10. 2009 13.37
Kyllä voin maku
Kyllä voin maku on se aidoin!
Petruska
14. 10. 2009 14.58
Pyrin käyttämään mahdollisimman
Pyrin käyttämään mahdollisimman vähän rasvaa, ihan terveyden takia.
hannele
14. 10. 2009 14.58
Käytän tosi vähän
Käytän tosi vähän rasvaa.
mertsi
14. 10. 2009 14.59
Jos käytän rasvaa
Jos käytän rasvaa johonkin, on aito ja oikea voi paras, ihan makunsa puolesta.
pera
14. 10. 2009 15.00
Suosin kevyttuotteita.
Suosin kevyttuotteita.
retu
14. 10. 2009 15.01
Voita ei voita
Voita ei voita mikään!
yasperi
14. 10. 2009 15.02
Kyllä voi on
Kyllä voi on parasta leivontaan. Rypsiöljyä käytän jonkin verran ruoalaitossa. Kalaruokiin aitoa voita esimerkiksi paistetut silakat ja italialaistyyppisiin
ruokiin oliiviöljyä maun vuoksi.
senia
14. 10. 2009 15.03
Ehdottomasti rypsiöljy ja
Ehdottomasti rypsiöljy ja AITO VOI. Oliiviöljy on sopivaa välimeren alueen ruokiin.
Mirkku
14. 10. 2009 15.07
Kyllähän sen pitää
Kyllähän sen pitää leivällä olla oivariinia mutta sitä vähärasvaista ja ruoanlaitossa oliivi-ja rypsiöljy on sitten ihan OK
Teuvo
14. 10. 2009 15.32
Käytän leivän päällä
Käytän leivän päällä ja ruuanlaitossa Oivariinia, vaikka tiedän, ettei se ole kovin terveellistä.
Pk
14. 10. 2009 16.26
Leivän päälle laitan
Leivän päälle laitan Oivariinia ja leivonnassa käytän voita. Tiedän melko paljon rasvoista ja niiden terveysvaikutuksista, mutta ns. terveellisemmät rasvat eivät maistu hyvältä joten en käytä niitä. Pyrin kuitenkin laittamaan vain vähän rasvaa leivän päälle, ja syömään kalaa, josta saa pehmeitä rasvoja.
Minä
14. 10. 2009 16.31
Käytän Oivariinia leivän
Käytän Oivariinia leivän päällä, enkä oikeastaan seuraa, minkä verran rasvaa käytän.
ilona
14. 10. 2009 16.35
Syön paljon rasvaisia
Syön paljon rasvaisia ruokia, mutta olen alkanut käyttämään kevyttuotteita jotten söisi niin paljoa rasvaa.
Nalla
14. 10. 2009 16.36
Pyrin syömään vähemmän
Pyrin syömään vähemmän rasvaa ja käyttämään pehmeitä rasvoja, jotka ovat terveellisiä.
sp
14. 10. 2009 16.39
Oivariiniä leivälle ja
Oivariiniä leivälle ja oikeeta voita ruuanlaittoon
LilliPii
14. 10. 2009 18.36
Harmi, että rasva
Harmi, että rasva on suurimmalta osin pahasta. siis se joka maistuu hyvältä:)
Aslakki
14. 10. 2009 19.24
Käytän oivariinia ja
Käytän oivariinia ja kylmäpuristettua rypsiöljyä, joihinkin välimerellisiin ruokiin myös oliiviöljyä
Tipitii
14. 10. 2009 20.54
paras ravintoarvo on
paras ravintoarvo on rypsi- ja oliiviöljyillä mutta myös leivän päällä täysrasvamargariinia käytän
jepjep
14. 10. 2009 20.56
Suosin kasvirasvoja..
Suosin kasvirasvoja..
Adelie
14. 10. 2009 22.50
Paistamiseen voi-öljysekoitus, ja
Paistamiseen voi-öljysekoitus, ja leivän päälle Flooraa 60
Siri-Saara
14. 10. 2009 22.57
Beceliä leivän päälle,
Beceliä leivän päälle, syön paljon kalaa, kanaa, kasviksia ja marjoja
Nikke1
15. 10. 2009 9.26
No voi on
No voi on aina voita , ja sitä ei kyllä mikään voita!
Teuvo
15. 10. 2009 10.13
Eiköhän se ole
Eiköhän se ole ihan sama mitä rasvoja käyttää kun käyttää niitä kohtuudella.
mie
15. 10. 2009 10.14
Käytän oivariinia leivälle
Käytän oivariinia leivälle ja voita leivontaan (todella harvoin leivon) ja ruoanlaittoon.
Tuulap
15. 10. 2009 10.49
Kaikkea kohtuudella...
Kaikkea kohtuudella…
Aija
15. 10. 2009 11.28
Yleensä rypsiöljyä ruuanlaitossa,
Yleensä rypsiöljyä ruuanlaitossa, mutta kalojen paistamiseen ehdottomasti voita. Leivän päälle kevytmargariinia
tuppura
15. 10. 2009 11.51
Olen kaikkiruokainen, rasvallakaan
Olen kaikkiruokainen, rasvallakaan ei ole niin väliä mitä löytyy sitä laitetaan
JUHIS
15. 10. 2009 14.16
Voi on esim.
Voi on esim. kalanpaistamisessa ainoa valinta.
Leivän päälle kevytlevitteitä.
elzheth
15. 10. 2009 16.10
Yritän käyttää terveellisiä
Yritän käyttää terveellisiä rasvoja, ja rasvat ovat kyllä tarpeellisia. Kovaa rasvaa yritän välttää, vaikka tulee sitäkin varmaan liikaa käytettyä.
mie
15. 10. 2009 17.48
Kaikki käy
Kaikki käy
Male
15. 10. 2009 18.24
leivälle beceliä ja
leivälle beceliä ja paitamiseen kasvisrasvaamistetta tai öljyä
elina
15. 10. 2009 18.40
kasviöljypohjaisia pitää käyttää,
kasviöljypohjaisia pitää käyttää, ja muutenkin huolehtia hyvän rasvan saannista
Naene
15. 10. 2009 19.01
Itse käytän Keijua,
Itse käytän Keijua, koska uskoisin sen olevan melko terveellinen vaihtoehto.
Laura
15. 10. 2009 19.19
voita ruuanlaitossa
voita ruuanlaitossa
lea
15. 10. 2009 20.01
Käytän leivän päälle
Käytän leivän päälle Benecolia ja ruuanlaittoon joko juoksevaa kasvisöljyvalmistetta tai Oliiviöljyä.
Lila
15. 10. 2009 20.07
Aitoa voita mutta
Aitoa voita mutta kohtuudella.
PL
15. 10. 2009 21.52
Jutussa oli hyviä
Jutussa oli hyviä muistutuksia monipuolisista levitteistä, aina ei tarvitse leivällä olla yhtä ja samaa margariinia…
Juliet
15. 10. 2009 21.53
Beceliä, kiitos!
Beceliä, kiitos!
heidi
15. 10. 2009 22.03
käytän aitoa oliiviöljyä.
käytän aitoa oliiviöljyä. omega 3 saan lisänä kalanmaksaöljystä.
janskuli
15. 10. 2009 22.55