Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 11. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pannukakkua herkkuhimoon!

Tulipahan pitkästä aikaa paistettua pannukakkua! En muistanutkaan miten helppo ruokalaji se on. Todella kätevä, kun haluaa nopeasti tarjota jotain hyvää. Vaikka kahvin kanssa vieraille!

Yllättävää, miten paljon erilaisia pannariohjeita netissä on. Joihinkin lisätään leivinjauhetta. Minusta tämä ”lituska” malli on hyvä. Rahkan sijasta voi käyttää kermaviiliä tai ranskankermaa. Jos riisi- tai mannapuuroa on jäänyt tähteelle, sen voi sekoittaa taikinaan kuten Ahvenanmaalla.

Taikinan mausteeksi sopii aito vaniljasokeri sekä kardemumma. Paista pannari ja sulata pakastimesta marjoja tuorehilloksi.

Kermavaahtopursotus tekee annoksesta juhlavan ja antaa mukavasti makua. Kaupan valmis kermavaahto on nopea käyttää. Joskus juhlistan sillä myös kahviannoksen :)

Vaniljainen pannukakku

1 tlk (200 g) vaniljalla maustettua rahkaa
5 dl maitoa
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummarouhetta
ripaus suolaa
noin 3 dl venhäjauhoja

Sekoita ensin rahka ja maito kulhossa tasaiseksi vispilällä. Lisää munat ja mausteet ja lopuksi jauhot vähän kerrallaan. Lisää jauhoja niin paljon, että saat paksuhkon lettutaikinan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia.

Nyt vaan pannaria paistamaan. Se maistuu kylmänäkin!


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti