Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 3. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Parsa-aika on taas käsillä

Vihreää parsaa on vihannestiskeissä saatavana ympäri vuoden. Uuttakin satoa on jo saatavilla. Myös valkoista parsaa on on tuotu tarjolle ensimmäiset erät. Niiden suhteen ollaan kuitenkin vielä varsin aikaisessa vaiheessa maaliskuussa ja hintakin on sitten sen mukainen.

Parsa on ihana ja helppo raaka-aine. Siitä taikoo nopeasti herkullisen aterian vaikka tulevaksi viikonvaihteeksi.

Valkoista parsaa kannattaa ehkä vielä odotella. Sitä odotellessa maistuu vihreä parsakin vallan mainiosti. Niput ovat suht. edullisia, eikä harmita, vaikka kuivaa osaa joutuisi leikkaamaan reilustikin pois. Vihreä parsa sopii sellaisenaan sekä keitoissa ja salaateissa tarjottavaksi.

Loistava parsaviini!

Nederburg-viini on loistava parsaruokien kumppani. Tätä viiniä maistaessaan tietää mitä ”raikkaan hedelmäinen” kuvaus viinistä oikeasti tarkoittaa. Maussa on lisäksi mineraaleja ja ihania sitruksen sävyjä. Tämä on mielestäni kerrassaan ihana Sauvingon Blanc viini!!

Viini kannattaa ottaa mukaan kesäkeittiöönkin. Tarjoaisin tätä esim. valkosipuliöljyssä paahdettujen katkarapujen ja majoneesidipin kanssa sekä salaattipöydässä. Aperitiiviksi se sopii myös.

Etelä-Afrikka Western Cape
Nederburg
The Weinmasters Sauvignon Blanc
Hinta: 9,99 €

Lisätietoja viinistä:
https://viinimaa.fi/juomat/valkoviinit/nederburg-winemasters-sauvignon-blanc

(Samalta valmistajalta on Alkossa saatavana myös Riesling-viinejä)


Vihreää parsaa ja lisäkkeitä

1 nippu vihreää parsaa kahteen annokseen
1/2 kg pieniä kiinteitä perunoita
valmista hollantilaiskastiketta (tai itse tehtyä)
2-3 parmankinkkuviipaletta annokseen (ja/tai keittokinkkua)
(tai graavilohta)

Pese ja halkaise perunat ja kaada uunivuokaan. Mausta paprikalla ja suolalla. Kääntele joukkoon hieman oliiviöljyä ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Valmista sillä välin parsat. Katkaise parsojen päästä kuiva osa pois ja kuori ohuelti nupusta tyveen päin. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin 4-5 minuuttia parsojen paksuudesta riippuen. Parsoihin saa jäädä hieman puruvastusta. Lämmitä valmis kastike. Kokoa annokset.

 

Lisää parsa-aiheisia juttuja Umamissa: http://umami.fi/?s=parsa


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti