Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 8. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Parsakaali-varsisellerikeitto

En ole aiemmin kokeillut näiden kahden vihanneksen yhdistämistä. Kaapista ei löytynyt sipulin lisäksi muuta, joten ajattelin kuitenkin kokeilla. Maut sopivat todella hyvin yhteen! Nyt syyskesästä vihannekset ja juurekset ovat tuoreita ja raikkaan makuisia, joten keittojakin niistä kannattaa valmistaa.






Parsakaali-varsisellerikeitto

1 pieni parsakaali varsineen
3-4 lehtisellerinvartta, lehtiosa mukaan jos sitä on
2 pientä salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
öljyä kuullotukseen
2-3 rkl sweet chili sauce (esim. Lidlin)
noin 1/2 dl kasvilientä (Bong Touch and taste)
ripaus suolaa
n. 1 1/2 l vettä

Puhdista vihannekset ja pilko pienemmiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit karkeasti. Kuullota öljytilkassa kattilan pohjassa. Lisää ripaus suolaa, jotta maut alkavat irrota. Lisää vesi mieluiten kiehuvana, niin kypsyminen alkaa heti. Lisää joukkoon myös liemitiiviste ja chilikastiketta. Keitä noin 40 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.Tarkista suola. Viimeistele annos esim. feta-kuutioilla tai kermalorauksella.

Pssst! Sattumiksi keiton pinnalle voit paistaa myös pieniä kantarelleja.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti