Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 2. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pikaiset pizzat

Pizza rantautui Suomeen 60-luvun alussa, valloitti sydämet, täytti vatsat ja tuli jäädäkseen. Hyvin tehty ja tuoreista raaka-aineista valmistettu pizza onkin varsin herkullista syötävää. Erityisen hyvältä ne maistuvat hyvässä seurassa!

Parhaat italialaistyyliset pizzat paistetaan kiviarinauunissa ja tuodaan höyryävän kuumana tarjolle. Kuori on ohut, rapea, mutta kuitenkin niin taipuisa, että sen pystyy halutessaan taivuttamaan suuhun sopivaksi. Italiassa paistetun pizzan pinnalle saatetaan ripotella vielä tuoreita tuotteita, salaattia, esim. rucolan lehtiä, parmankinkkua ja loraus oliiviöljyä. Pizzapohjan kostukkeeksi tehdään tuoreista ja makeista tomaateista voimakkaasti tomaatilta maistuva kastike.

Sovelsin tällä kertaa pizzan ideaa vaihteeksi vielä hieman pitemmälle.

Pikaiset pizzat

2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl öljyä
4 1/2-5 dl vehnäjauhoja (tai durumjauhoja)
(tai jauhoseosta, jossa on ravintoarvon lisäämiseksi 1 dl speltti- ja ruisjauhoa joukossa)

Pinnalle
Ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
Kylmäsavulohta viipaleina
Punasipulia ohuina puolikkaina renkaina
ruohosipulia
mustapippuria

Leivo ensin pizzat. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään kimmoisaksi taikinaksi. Leivo taikinasta saman tien tanko ja jaa se edelleen paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pieniksi pizzoiksi. Paista 225 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Levitä vielä lämpimien pizzapohjien pinnalle reilusti tuorejuustoa, kylmäsavulohta ja mausta ohuilla sipuliviipaleilla. Tarjoa heti.

Umamia elämäänne!


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti