Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 1. 2011 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Piristystä päivään

Juuri nyt appelsiinit ovat parhaimmillaan. Napa-appelsiinit ovat ihanan makeita ja mehukkaita. Kipin kapin kauppaan piristystä hakemaan!

Muistatko tämän raikkaan vinkin viime vuodelta? Jutun viesti on yhtä hyvä juuri nytkin. Sitrushedelmät ovat parhaimmillaan. Jos omistat sähkökäyttöisen sitruspuristimen kaiva se esille ja nautiskele vastapuristettua mehua välipalaksi ja heti aamusta. Kulhollinen sitruunoita ja appelsiineja toimii hyvin myös piristävänä koristeena aamiaispöydässä. Pane täysi valaistus päälle ja nauti siruunankeltaisesta ja appelsiininoranssista väristä.

Totta tietenkin, että appelsiineissa ei ole läheskään yhtä paljon C-vitamiinia kuin mustaherukoissa, mutta niissä on piristäväpi väri ja mehu on raikasta. Voisiko päivän herkullisemmin ja esteettisemmin aloittaa kuin lasillisella vastapuristettua appelsiinimehua?

Muista appelsiinimehu myös silloin kun teet salaatinkastiketta. Raikas, mutta makeahko maku toimii niissä hyvin. Appelsiineista on toki jos jonkinmoisia ruokaohjeitakin olemassa appelsiiniriisistä, appelsiinisipulisalaattiin. Juuri nyt niitä kannattaa kuitenkin syödä tuoreina.

Luepas lisää mielenkiintoista tietoa appelsiineista sivulta:
http://users.kymp.net/citruspages/appelsiinit.html

Sitruunoiden iloisen keltainen väri piristää talvea. Kokoa niitä kulhollinen koristeeksi tuomaan aurinkoa pilviseen päivään. Sitruunanmehua voit puristaa myös lattianpesuveteen!
sitruunat ja lime.s

Umamia elämäänne!


Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

Kirjoita kommentti