Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 6. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Raparperimuffinit

Parhaaseen raparperiaikaan leivon raparperista yleensä piirakkaa ja keitän kiisseliä. Raparperikiisseli kuuluu mansikoilla ja kermavaahdolla höystettynä mielestäni kesän parhaisiin jälkiruokiin.

Tänä kesänä keksin lisätä piirastaikinaan kaakaota ja ilahduin! Suklaan maku sopii raparperin kirpakkuuteen kerrassaan loistavasti!

Tässä “raparperisilmällä” höystetyt suklaiset muffinit. Tarjoile ne sellaisenaan kahvin kanssa tai vaikkapa vaniljajäätelön kera jälkiruokana.



Raparperimuffinit

noin 1/2 l raparperia viipaloituna
nokare voita
tilkka vettä
2-3 rkl sokeria

Muffinit

4 munaa
2 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa

Kuorrute

2 rkl sitruunamehua
noin 1 1/2 dl tomusokeria

Tee ensin hilloke. Keitä raparperipalat pehmeäksi ja mausta sokerilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos. Lusikoi taikinaa amerikanmuffinvuokiin kahden lusikan avulla. Paina teelusikalla taikinaan kolo ja painele siihen raparperihilloketta. Paista muffineita 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sitruunamehu ja tomusokeri, jotta saat kevyesti valuvan kuorrutteen. Levitä jäähtyneiden muffinien pinnalle. Anna jähmettyä viileässä ennen tarjoilua. Myös mansikan makuinen tomusokeri sopii hyvin.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti