Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 4. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Rapeat silakkapihvit

Rapeaksi paistetut silakkapihvit ovat perinteistä herkkua, jota tulee syötyä aivan liian harvoin. Valmiista fileistä ne ovat nopeat valmistaa, mutta, jos jaksat itse perata silakat, makua on enemmän. Huuhtele nopeasti perkaamasi silakat, siinä paremman maun salaisuus.

Marinoidut silakkafileet ovat ihan parasta herkkua. Valmista silakkapihvit alla olevan ohjeen mukaan ja marinoi ne lasimestarin silakat -ohjeen mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera tai ruisleivällä.


Rapeat silakkapihvit

Kahdelle

500 g silakkafileitä
suolaa, valkopippuria
korppujauhoja
voita paistamiseen

Pottu-kukkakaalimuusi

3 pientä Rosamunda-perunaa
1 pieni kukkakaali
2 rkl ranskankermaa
suolaa
(maitoa)

Karamellisoidut purjorenkaat

1 purjo
voita paistamiseen
suolaa, pippuria, sokeria

Mausta silakkapihvit suolalla ja pippurilla. Kierittele korppujauhoissa tai ruisjauhoissa. Paista alhaisella lämmöllä hitaasti molemmilta puolilta rapeaksi. Kuori ja lohko vihannekset pienemmiksi paloiksi ja keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois. Soseuta peruna ja kukkakaali, mausta suolalla, pippurilla ja ranskankermalla. Ohenna keitinvedellä tai maidolla halutessasi. Leikkaa purjo renkaiksi ja paista kevyesti voissa, kunnes se pehmenee. Mausta suolalla, sokeriripauksella ja pippurilla ja tarjoa lisäkkeenä.

Lasimestarin silakkapihvit

600 g paistettuja silakkapihvejä

Liemi

1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 rkl suolaa

Lisäkkeet ja mausteet

2 porkkanaa
1 punasipuli
4 laakerinlehteä
1 rkl sinapinsiemeniä
10 maustepippuria
10 neilikkaa

Kiehauta ja jäähdytä liemi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja punasipuli. Lado lasipurkkiin tai muuhun kannelliseen astiaan kerroksittain silakkapihvit, porkkana- ja sipuliviipaleet sekä mausteet. Kaada jäähtynyt liemi päälle. Katso, että silakat ovat kokonaan liemen peitossa. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Ohje ja kuva Tiia Koskimies.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti