Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 6. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Roséviinin ja buffet-pöytien aika

Auringon noustessa ylemmäs alkavat valko- ja roséviinit taas kiinnostaa. Kevään edetessä ja helteisillä kesäterasseilla viilennetty viini maistuu hyvältä.

Roséviini tuntuu värinsä vuoksi hieman juhlallisemmalta kuin valkoviini. Maku on räätälöity sopimaan erityisesti buffet-pöytien vaihtelevaan ruokatarjontaan. Vielä vuosia sitten roséviinejä ei paljon arvostettu, niihin ei panostettu, ja maku oli usein lattea ja makea. Suosion kasvamisen myötä viinitalot ovat alkaneet kehitellä niihin enemmän syvyyttä ja vivahteikkaita aromeja.

Kesää kohti mentäessä katetaan taas monenlaisia valmistujaispöytiä. Kalapöytä on helppo ratkaisu, josta useimmat pitävät. Kalat voi ostaa valmiina ja keskittyä kauniiseen esillepanoon. Suurissa juhlissa suosittelen savukalojen perkaamista valmiiksi. Kalan revitty ruotoinen ranka ei ilahduta ketään. Savukala on kuitenkin kaunis koriste. Yhden kalan voi jättää aluksi vadin koristeeksi kokonaisena ja perata tarjoiluun tulevat kalat sen viereen ruodottomiksi ja nahattomiksi.

Maistelin Chill out -roséta savusiikasalaatin kanssa ja se toimi mielestäni oikein hyvin.

 

Chill_Out_Rose

Chill out rosé -hanapakkaus 3 l

Heleän roosa, shiraz-rypäleestä valmistettu puolikuiva roséviini! Tuoksu on herkullisen mansikkainen. Maku on puolikuiva, raikkaan hapokas, marjaisa, hedelmäinen ja aromikas. Tämä viini sopii loistavasti mausteisille ruoille ja savukalalle, mutta myös sellaisenaan hyvässä seurassa nautittuna.

 

Hanapakkausviinin voi valuttaa pöytiin kauniisiin karahveihin.

Hinta 29,99 € Alkossa

Lisätietoja:
www.viinimaa.fi


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti