Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 11. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /kuva Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Silakka on puhdasta ruokaa!

Ilouutisia silakasta! Itämeri on puhdistunut ja nyt voi syödä vähän isompaakin silakkaa rauhallisin mielin. Se kuuluu meidän perheessä kaloihin, joita syödään vähintään pari kertaa kuukaudessa.

Eniten kuitenkin keväällä ja kesällä, kun kalastamme niitä omasta rannasta. Paistamme ne yleensä aina klassisesti ruisjauhoissa leivitettynä voissa rapeaksi. Erilaiset maustesilakat ovat mahtavia uusien perunoiden kanssa.

Boquerones ovat sardiineja, joista Espanjassa valmistetaan tapas-paloja. Helppo herkku valmistuu yhtä hyvin silakoista ja miksei vaikka muikuista.

Boquerones suomalaisittain

500 g silakkafileitä

Marinadi

2 dl valkoviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
2 suolaa
rosépippureita
(persiljaa)

Vedä silakan fileet irti nahkasta. Sekoita marinadin aineet keskenään ja upota kalat siihen. Kala kypsyy syötäväksi jo parissa tunnissa, mutta voit hyvin marinoida niitä seuraavaan päivään. Valmiit silakat säilyvät kylmässä 2-3 päivää. Koristele pippureilla ja halutessasi hakatulla persiljalla. Tarjoa hyvän maalaisleivän kanssa.

Jos silakkaruokien ohjeeni kiinnostavat, kirjoita hakukentään sana silakka.

 


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti