Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 9. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Silakkarullat maistuvat lapsillekin

Uunisilakat ovat hyvää arkiruokaa, jotka valmistuvat nopeasti työpäivän jälkeen. Leikkaa fileistä piikikäs selkäevä pois saksilla. Silloin pehmeiksi hautuneet silakkarullat maistuvat hyvin myös lapsille.

Rapusilakoissa on nimensä mukaisesti rapujen makua. Piparjuurisilakoissa ei kannata säästellä piparjuuressa, kerma pehmentää makua mukavasti.

Uunisilakoiden kanssa maistuu perunamuusi, jonka valmistat nopeimmin pakastetusta perunamuusista mikroaaltouunissa. Jos silakoita jää tähteeksi, ne maistuvat kylminäkin ihanilta vaikka ruisleivän päällä.

Jos silakan omasta mausta ei jostain syystä pidä sellaisenaan, sen makua voi taittaa myös piparjuuri- tai wasabitahnalla, anjoviksella tai vaikkapa kylmäsavulohella.

Helpot rapusilakat

600 g silakkafileitä
suolaa
1 nippu hakattua tilliä
5 dl tomaattimehua

Leikkaa fileistä selkäevä pois. Ripottele pinnalle suolaa. Ripottele nahkapuolelle tillisilppua ja kääri silakat rullalle. Lado ne vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Kaada tomaattimehu päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Piparjuurisilakat

600 g silakkafileitä
suolaa
2 rkl voita
2 rkl raastettua tuoretta piparjuurta (tai tuubista)
1 dl kevytkermaa
1 dl chiliketsuppia
2 rkl korppujauhoja

Leikkaa fileistä selkäevät pois. Levitä silakat laudalle ja ripottele pinnalle suolaa. Sekoita pehmeä voi ja piparjuuriraaste. Levitä silakoille ja kääri ne lihapuoli päällepäin vuokaan. Sekoita kerma ja chiliketsuppi ja kaada kaloille. Ripottele pinnalle vielä korppujauhoja ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti