Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Sakari Majantie Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Simpukkaspagetti

Italialainen simpukkaspagetti eli spaghetti alle vongole on yksi ihanimmista spagettiruoista. Siihen käytetään pieniä sydänsimpukoita, jotka avautuvat keitettäessä. Sydänsimpukoiden maku on miellyttävän merellinen ja hieman makea. Ne antavat kastikkeelle upean maun. Näitä simpukoita voit löytää hyvin varustetuiden markettien kalatiskeistä tai pakastealtaasta.

Simpukkaspagetti

4 hengelle

noin 350 g spagettia, linguinepastaa tai tuorepastaa,spagettia tai nauhapastaa
noin 1 kg pakastettuja vongole- eli sydänsimpukoita

LIEMI

1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1/2 l kuivaa vakoviiniä
1/2 dl kalafondia
1 dl hienonnettua persiljaa

TARJOILUUN

pecorino-juustoa raastettuna

Kiehauta pasta al dente ja jätä odottamaan. Sulata simpukat ja huuhtele ne hyvin. Kiehauta keitinliemi, viini ja fondi, sipulit ja persilja ja lisää simpukat kuuman liemen joukkoon. Keitä, kunnes simpukat ovat avautuneet. Heitä pois avautumattomat. Kääntele keitetty pasta joukkoon ja kuumenna. Annostele pastaa ja simpukoita lautasille. Raasta pinnalle pecorino-juustoa ja ripottele päälle hienonnettua persiljaa.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti