Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 11. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sinivalkoinen jäätelö

Kehittelin Suomi-100 juhlaa varten helppotekoisen jälkiruoan. Valmis kermavaniljajäätelö ylevöitetään Lapponia-liköörillä maustetulla mustikkahillolla.

Helppo ohje ja takuuvarmasti maistuva. Aikuisten hilloon likööri lisätään keittämisen jälkeen syvyyttä antamaan. Lasten hillossa alkoholi keitetään pois.

Sinivalkoisen Suomen jäätelöjälkkäri

1 l kermavaniljajäätelöä valinnan mukaan laktoosittomana tms.

Kastike

noin 3 dl hyvää mustikkahilloa
1/2 dl Lapponia mustikkalikööriä

Jos keität itse hillon, käytä noin 1 kg pakastemustikoita ja 3-4 dl hillosokeria. Kaada marjat jäisinä kattilaan ja lisää 1 dl vettä. Kun höyryä alkaa muodostua lisää sokeri. Hämmentele hiljalleen ja keitä miedolla tulella noin 10 minuuttia. Lisää likööri heti, jos haluat haihduttaa alkoholin, tai hieman jäähtyneeseen hilloon. Jos säilytät hilloa pitemmän aikaa, desinfioi tölkit 100 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sulata jäätelöä hieman. Vuoraa suorakaiteen muotoinen, tai muu vuoka, tuorekelmulla. Lusikoi puolet pehmenneestä jäätelöstä pohjalle ja päälle reilusti mustikkahilloa. Lusikoi loput jäätelöstä päälle. Käännä kelmu ympärille ja pakasta. Ota temperoitumaan noin 1/2 tuntia ennen tarjoilua. Tarjoa hillon ja viilennetyn liköörin kera. Sama resepti onnistu tietysti kaikista suomalaisisita marjoista, tai niiden sekoituksista.

Tuotenumero Alko
288116

Lapponia marjaliköörejä valmistaa Pernod Ricard Oy


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti