Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 11. 2017 Teksti Tiia Koskimies, kuvat EntoCube Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sirkkoja pöytään!

Suomalaiset määrätietoiset nuoret startup-yrittäjät ovat ennakkoluulottomasti lähteneet ”pelastamaan” maailman ruokatuotantoa. Hyönteiset ovat tulleet täydentämään proteiinin saantia alueilla, joissa karjankasvatus on hankalaa tai mahdotonta.

Ennakkoluulot on aika karistaa. Pidän tätä hyvänä asiana. Sain pussillisen paahdettuja sirkkoja maistiaisiksi. Ihan sellaisenaan ne ovat varsin miedon makuisia ja rapeita. Helposti naposteltavia. Niitä voi halutessaan  jatkojalostaa mieleisekseen ja pyöräyttää vaikka pannulla chili-valkosipuliöljyssä. Ne sopivat napostelupaloiksi ja keskustelunherättäjiksi,  esim glögin kanssa! Ne voi jauhaa ja käyttää taikinoissa ja esim. jauhelihan jatkeena, lisäarvoa tuomassa. Sirkat sisältävät paitsi proteiinia myös runsaasti rautaa ja vitamiineja.

EntoCube on hieno keksintö, jonka voi sijoittaa lähelle käyttöpaikkaa. Kontissa säätilat ovat sirkoille aina ihanteelliset.

Hatunnosto rohkeille ja innovatiivisille kasvattajille! Maistakaa sirkkoja!

Kasvattaja tiedottaa:

Suomalainen EntoCube tuo hyönteisruokaa osaksi länsimaista ruokakulttuuria. EntoCube kehittää myös teknologiaa ja ratkaisuja syötävien hyönteisten kasvatukseen. Ruoan tarve kasvaa jatkuvasti, kiitos maapallomme väkiluvun alati kiihtyvän kasvun. Ikävä kyllä luonnonvaroja ei ole käytettävissä loputtomiin ja ihmis- ja eläinkunta kuluttaakin jo nyt vuositasolla puolentoista maapallon verran luonnonvaroja, mikä tekee nykytilanteesta pidemmän päälle kestämättömän.

Syötävät hyönteiset ovat aivan loistava ja värikäs vaihtoehto, mutta ne eivät ole vielä löytäneet paikkaansa länsimaalaisessa ruokakulttuurissa. Hyönteisruoka tarjoaa herkullisen, ekologisen ja ravinteikkaan vaihtoehdon. Hyönteiset tarvitsevat kasvamiseen hyvin vähän tilaa, kuluttavat vähän rehua ja vettä, ja niiden lisääntymistahti on huikea. Maapallon luonnovarat hupenevat ja ihmiskunta tarvitsee kipeästi kestäviä ruoanlähteitä – EntoCube uskoo, että hyönteiset ovat ratkaisu tähän ongelmaan ja niiden avulla myös uusien planeettojen asuttaminen on mahdollista…

EntoCube koostuu kansainvälisestä tiimistä, jossa yhdistyvät insinööritaito, maatalousteollisuus, hyönteisviljely, UNFAO ja viestintä. EntoCube tekee aktiivisesti yhteistyötä sekä koulutus- että yritysmaailman kanssa etsiessään ratkaisuja hyönteispohjaisen ravinnon kestävässä tuotannossa.

Sirkkajauheessa on 68 % proteiinia, rautaa ja vitamiineja. Suomalaisen upean startup innovaation EntoCuben, eli sirkkakasvattamon voi perustaa lähes minne vain.

Katso videoista lisätietoja yrityksestä ja kasvatuksesta:

ttps://www.youtube.com/watch?v=cOceVjywaG0
https://www.youtube.com/watch?v=BSJuXbfxQJs

www.entocube.com

Tuotteita voi tiedustella paitsi kasvattajalta, myös osoitteesta
www.verkkokauppa.com

(kirjoita hakukenttään ”entocube heinäsirkat”)


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti