Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 1. 2020 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Sitrusten ihana aika

Keskitalven ruokailoja ovat kauniit ja mehukkaat sitrushedelmät. Paitsi vitamiineja ne tuovat sydäntalven pimeisiin päiviin valoa ja iloa. Keittiön pöydällä kannattaa aina olla kulhollinen aurinkoisten maiden tunnelmaa.







Kahvi-appelsiinipavlova

4 valkuaista
suolaripaus
250 g Siro-sokeria
2 rkl pikakahvijauhetta
2 tl maissijauhetta
1 tl valkoviinietikkaa

Täyte
250 g appelsiinilla maustettua maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle
Appelsiini-, veriappelsiini- ja/tai verigreippiviipaleita
(granaattiomenan siemeniä)
(1 rkl Grand Marnier likööriä)

Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuivilla välineillä kovaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja vähitellen vaahdon joukkoon. Kumoa vaahto kevyesti voidellun leivinpaperin päälle noin 20 cm:n halkaisijaltaan olevaksi ympyräksi. Muotoile nuolijalla keskelle hieman syvennystä. Anna kuivahtaa 180 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua tarjoiluvadilla. Vaahdota täyteaineet ja kumoa keskelle tehtyyn koloon. Kuori ja leikkaa sitrukset ohuiksi viipaleiksi ja levitä pinnalle. Ripottele pinnalle marenkimuruja ja halutessasi granaattiomenan siemeniä. Sitrusviipaleet voi kostuttaa halutessaan sitrusliköörillä.

Käytä halutessasi laktoosittomia tuotteita, tai korvaa esim. kookoskermalla.

Ota ohje talteen. Tämä jälkkäri sopii hyvin myös pääsiäispöytään. Täytteessä voi olla myös persikoita, kirsikoita jne.

Ohje on Minervan kustantamasta Tiia Koskimiehen Syksystä Jouluun -kirjasta.
www.minerva.fi


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti