Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 12. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Suklaa-vadelmapikkuleivät

Vielä ehdit leipoa pikkuleipiä jouluksi. Muutamalla pikkukonstilla voit leipoa niitä varsin vähällä vaivalla ja vikkelästi.

Näiden pikkuleipien ohje on alunperin Bon Appétit ruokaohjelmasarjasta, jossa Maija Silvennoinen niitä valmisti. Muokkasin hieman perusreseptiä, jotta sain niihin suklaista makua.

Käytä laadukasta kaakaojauhetta, jossa on reilusti suklaan makua. Jos haluat vaaleita pikkuleipiä jätä kaakao pois ja käytä 1 1/2 dl perunajauhoa. Raastettu sitruunan- tai appelsiininkuori ja vaniljasokeri sopivat myös taikinan mausteeksi.

Suklaa-vadelmapikkuleivät

300 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia

Väliin
Vadelmamarmeladia

Vaahdota voi ja tomusokeri. Sekoita muut aineet ensin keskenään ja sitten taikinan joukkoon. Muotoile taikina jauhotetuilla käsillä tangoksi ja koveta 1/2 tuntia jääkaapissa. Leikkaa tangosta paloja ja pyörittele pieniä pallosia leivinpaperin päälle uunipellille. Litistä pallot jauhoihin kastetulla haarukalla mataliksi ja paista 175 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Jäähdytä hyvin. Lusikoi pinnalle hieman vadelma- tai appelsiinimarmeladia ja paina toinen pikkuleipä kanneksi. Anna pikkuleipien tekeytyä muutama tunti. Sirottele pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Pikkuleivät kannattaa täyttää vasta muutamaa tuntia ennen tarjoilua, marmeladi pehmentää taikinaa.

Vinkki
Samalla tavoin voit nopeuttaa muidenkin pikkuleipien, miksei vaikka joulupiparkakkujen valmistamista. Nipistele taikinasta paloja, pyöritä pallosia, paina haarukalla ja paista. Piparkakut ovat yhtä hyviä pyöreinä kuin muotillakin leikattuina! Pinnalle voit halutessasi ripotella kanelisokeria tai puolukkasokeria ennen paistamista.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti