Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 4. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies, Alko Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Teryaki-lohta ja wasabi-muusia

Teryakikastiketta ei ole vaikea tehdä kotonakaan. Lohen rasvaisuus taittuu mukavasti suolaisenmakealla japanilaishenkisellä kastikkeella. Bataatin makeus puolestaan taittuu wasabi-tahnalla. Kevyesti etikkaiset kurkut raikastavat annoksen ja viinikin sopii annokseen hyvin. Tervetuloa viikonloppu!

 

 

 

Marinoitua lohta, wasabi-bataattimuusi

Noin 700 g lohifileetä

Teryaki-marinadi

pieni pala tuoretta inkivääriä
½ dl soijakastiketta
½ dl Miriniä
1 tl seesamiöljyä
½ dl ruokosokeria (tai tavallista)
1 ½ dl vettä
noin 1 rkl kanalientä fondista
pippuria
2 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

Muusi

1 pieni bataatti
2-3 jauhoista perunaa (Rosamunda, Puikula)
3 rkl voita
suolaa, pippuria
noin 3 tl wasabia

Lisäke

noin 1/2 kasvihuonekurkusta
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl riisiviinietikkaa
suolaa, sokeria

Leikkaa inkivääri paloiksi. Kaada kaikki marinadin aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Suurusta vesitilkkaan liuotetulla maissitärkkelyksellä ja jäähdytä hyvin. Leikkaa lohi neljään annospalaan, tai pyydä kauppiasta liekkaamaan kala valmiiksi. Pane jääkaappiin marinoitumaan pariksi tunniksi. Kääntele lohipaloja väillä. Valmista muusi. Kuori bataatti sekä perunat ja lohko paloiksi. Keitä niukassa suolavedessä kypsäksi. Kaada vesi lähes kokonaan pois. Soseuta käsivatkaimella. Lisää voi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon myös wasabi ja pidä lämpimänä. Jos muusi on kovin paksua, ohenna sitä hieman keitinvedellä. Valmista lisäke. Kuori kurkunpätkä, halkaise se ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa viipaleiksi ja pane mausteisiin marinoitumaan. Valuta lohipalat marinadista. Kaada marinadi pannulle kuumenemaan. Pane kalapalat kypsymään kuumaan liemeen lihapuoli alaspäin. Käännä palat toisinpäin ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Irrota nahka varovasti kalapaloista ennen annostelua. Kuullota kurkkuviipaleita voinokareessa ja kokoa annokset. Nahkan voi jättää koristeeksikin. Paista silloin nahkan pintaan ensin kaunis väri voissa pannulla, käännä ja lisää sitten marinadiliemi.

580207

Viinisuositus

Brown Brothersin Dry Muscat Hinta 9.99 €

http://www.viinimaa.fi/fi/Juomat/valkoviinit/1002700/


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti