Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 6. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tiian ihana rahkakakku

Rahkakakku maistuu vaikka viikonloppuna kotimaisten mansikoiden kanssa. Soseuta osa mansikoista kastikkeeksi kakulle.






Tiian rahkakakku

75 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte

800 g – 1 kg sitruuna- tai vaniljarahkaa
4 munaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl perunajauhoja
(1 dl sokeria, jos käytät maustamatonta rahkaa)

Valmista pohjataikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja vähitellen keskenään sekoitetut vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Taputtele taikina leivinpaperilla vuorattuun rengasvuokaan. Kaada kaikki täytteen aineet isoon kulhoon ja vatkaa vatkaimella oikein hyvin sekaisin. Kaada seos taikinalle. Paista 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Käännä lämpö pois uunista ja anna kakun vetäytyä siellä vielä 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnollla ennenkuin siirrät sen pois vuoasta. Koristele halutessasi tomusokerilla. Tarjoa kakkua sulatettujen pakastemansikoiden tai tuoreiden mansikoiden tai kirsikoiden kanssa. Myöhemmin kesällä kakun kanssa maistuvat muutkin marjat.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti