Umami muualla Facebook

Julkaistu 30. 1. 2014 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Tomaatti-papusalaatti

Tästä salaatista tulee jo kesä mieleen. Ainakin se vie ajatukset Välimeren aurinkoisiin maihin.

Vihreistä pavuista lounas- tai lisäkesalaatti syntyy helposti. Pavut keitetään lähes kypsiksi. Kovina ne eivät maistu hyvältä, toisaalta, jos niitä keittää liian pitkään ne menettävät rakenteensa ja vetistyvät. Papujen kypsyyttä kannattaa tarkkailla keittämisen aikana. Huuhtele papuja kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa. Täysin kylmät pavut eivät kuitenkaan enää ime itseenä kastikkeen makua, joten se kannattaa kaataa papujen joukkoon heti huuhtelun jälkeen.

Hyvänmakuinen salaatinkastike kruunaa salaatin kuin salaatin. Käytä hyvää oliiviöljyä, ja valkoviinetikkaa, tuoretta pippuria ja pehmeää sormisuolaa. Dijoninsinappi on hyvä salaatinkastikesinappi.

Katso kesäinen salaattiohje osoitteesta http://umami.fi/ruoka-juoma/tiia/salaattia-ja-savukalaa/. Sieltä löytyy lisäideoita hyvän salaattikastikkeen raaka-aineiksi.

salaatin raaka-aineet.s

Salaatin raaka-aineet.

Tomaatti-papusalaatti

200-300 g leikkopapuja

4 tomaattia

1/2 punasipulia

1 valkosipulinkynsi

Kastike

1 dl oliiviöljyä (tai avocadoöljyä)

1/2 dl valkoviinietikkaa (esim. pehmeä balsamico condimento)

ripaus suolaa, sokeria ja pippuria

1 tl dijoninsinappia

Leikkaa pavuista päät pois ja huuhtele. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Huuhdo heti kylmän veden alla, jotta vihreä väri säilyy. Leikkaa tomaateista kannat pois ja edelleen lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja leikkaa punasipulin puolikas puolikkaiksi ohuiksi renkaiksi. Sekoita vihannekset kulhossa. Sekoita kastikeaineet hyvin ja kääntele vihannesten joukkoon. Halutessasi voit lisätä salaattiin mustia calamata-oliiveja ja tuoreyrttejä. Kynteli sopii pavuille oikein hyvin.

Myös fetakuutiot sopivat hyvin salaatin joukkoon.

Vihreät pavut lisäkkeinä

Vihreät pavut ovat myös oiva lisäke. Voit esikypsennyksen jälkeen paistaa ne pannulla valkosipulilla maustetussa öljyssä ja ripauttaa pinnalle reilusti hienoksi jauhettua parmesaanijuustoa. Tarjoa sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti