Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 5. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat /Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tsatsikikakku

Tsatsikikakku sopii hyvin kesäiseksi alkuruoaksi ja voileipäpöydissä raikkaan salaatin kanssa tarjottavaksi.

Tsatsiki on mielestäni loistava kesäinen lisäke perunoille, leivän päällä tarjottavaksi ja sopii vaikka hiillostettujen kalojen kumppaniksi. Kesäisissä auringonlämmittämissä kurkuissa on paljon aromia, joten valmistin tsatsikista tällä kertaa kakkua.







Tsatsikikakku

ruisleipäviipaleita (esim. Real)
2 pientä tuoretta kurkkua (pienissä on vähemmän siemeniä)
vähän suolaa
1/2 l kreikkalaista jogurttia (jogurtissa saa mielellään olla rasvaa)
1 paketti Feta-juustoa (Mevgal esim.)
(1 valkosipulinkynsi)
8 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
koristeeksi minitomaatteja, kurkkua ja lehtipersiljaa

Aloita vuoraamalla pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka tuorekelmulla. Leikkaa kakkupahvista* vuoan pohjan kokoinen ja aseta vuokaan kelmun päälle. Kakkupahvi helpottaa siirtelyä. Leikkaa ruisleivästä kovat reunat pois ja peitä vuoan pohja leipäpaloilla. Raasta kurkku karkealla terällä ja pane siivilään valumaan. Lisää joukkoon hieman suolaa, jotta mehu alkaa irrota. Kaada jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon Feta-juusto. Sekoita joukkoon kurkkuraaste ja purista mausteeksi valkosipulinkynsi, jos haluat. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia, puristele niistä enin neste, ja sulata ne kiehuvan kuumassa sitruunamehussa kattilassa. Valuta sula liivate seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan. Hyydytä kakkua kylmässä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Koristele salaatilla, tomaateilla tai vaikkapa mansikoilla tarjolle tuotaessa. Pyöräytä tomaatteihin ensin makuja kulhossa, tilkka hyvää oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria, sekä sitruunamehua.

strong>Pssst! Kakkuja valmistaessa pyöreät pahviset kakunpohjat ovat tosi käteviä käytössä. Niiden avulla hyytelökakkujen irrottaminen vuoasta sekä siirtely on helppoa. Kakkupahvien toinen puoli on kiiltävä ja tuote liukuu hyvin sitä pitkin.

Pssst! Makea maku sopii yllättävän hyvin kakun kumppaniksi. Halkaise mansikat ja marinoi niitä hieman vaahterasiirapissa. Kaada kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti