Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 12. 2017 Teksti Tiia Koskimies, kuvat tiia Koskimes Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Uuden vuoden nopeat ruokaohjeet

Joko olet keksinyt mitä tarjoat Uuden Vuoden iltana? Kokeilepa tätä tosi nopeasti syntyvää ja maukasta menua.

Uuden vuoden iltana kokoonnutaan yhteen pitämään hauskaa. Runsaiden jouluaterioiden ja perinneruokien jälkeen maistuvat jälleen eksoottisemmat maut. Valmiilla marinadikastikkeilla ruokiin loihtii nopeasti aasialaisia makuja. Teryaki-lohesta tulee mieleen japanilainen keittiö ja sushi. Lohen voi toki kypsentää, mutta herkullista se on aivan sellaisenaan. Pääasia, että kaikki raaka-aineet ovat mahdollisimman tuoreita. Lisäkesalaatiksi sopii hyvin myös kuskus-salaatti.

lohi ja marinadi.s

Teryaki-lohi

300 g tuoretta lohifileetä
noin 1 dl Teryaki-kastiketta

Leikkaa lohifilee irti nahkasta niin, että siihen ei jää yhtään ikävän väristä uimalihasta. Nypi pois myös mahdolliset ruodot. Leikkaa lohi paksuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Kaada kastike lohipaloille ja pane kylmään marinoitumaan 2-3 tunniksi. Kääntele paloja välillä. Valuta palat marinadista ja pujota 3 kuutiota kuhunkin varrastikkuun.

kypsät kanavartaat.s

Marinoidut broilerivartaat

3 kpl maustamattomia broilerin rintafileitä
1 dl Sweet chili-sauce kastiketta
1/2 dl Soija-kastiketta
1/2 dl sesaminsiemeniä

Leikkaa fileet poikkisyin suikaleiksi. Yksi filee noin kolmeen osaan paksuudesta riippuen. Upota suikaleet marinadiin ja jätä maustumaan 2-3 tunniksi. Pujottele fileet kiertäen varrastikkuihin ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
marinoitua kanaa.s

Pssst! Voit käyttää marinadikastikkeena myös valmista Satay-kastiketta.

Feta-salaatti

jäävuorisalaattia
valmiiksi marinoitua Feta-juustoa
mustia ja vihreitä oliiveja
kypsiä tomaatteja lohkoina
kurkkua kuutioina
punasipulia
hyvää oliiviöljyä, viinietikkaa, ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Vanha kunnon Feta-salaatti pitää aina pintansa juhlatarjoiluna! Käytä mahdollisimman hyvälaatuista ja aitoa kreikkalaista Fetaa ja hyviä oliiveja jos niitä on saatavilla. Revi salaatti kulhoon. Voit sekoitella joukkoon useampaakin salaattilajiketta, rucolaa, jääsalaattia, lollorossoa, viininlehtiä jne. Leikkaa tomaateista kannat aina pois niitä salaatteihin lisätessäsi. En pannut tähän raaka-aineiden määriä. Sillä ei ole niin suurta väliä käytä raaka-aineita mielesi mukaan. Niissä itsessään on jo paljon mehukkuutta ja makua.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti