Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Uusi luomuviini ja pakkaus

Monella on tipaton tammikuu loppumassa viikonvaihteessa. Toivottavasti se on ollut virkistävää aikaa. Ehkä nyt kun viinien maailmaan taas palaa voisi samalla siirtyä kohtuukäyttöön ja maistella ympäristöystävällisesti tuotettuja tuotteita.

Chileläinen viinitalo Vina San Pedro tuo tammikuun lopussa Alkoihin luomuviinin uudessa ympäristöystävällisessä pullossa. 35 South Wild Ferment Cabernet Sauvignon Carmenère Merlot-punaviinin kevyempi pullo on viininystävälle arkinen ja heppo ekoteko.

Vina San Pedro lanseerasi vuoden 2009 syskuussa uuden kevyemmän viinipullon tavoitteenaan vähentäää viiniensä elinkaaren aikaisia ympäristörasituksia. Samalla kuluttajille haluttiin antaa mahdollisuus vastuulisempaan kuluttamiseen. Nyt myös suomalaisilla viininystävillä on mahdollisuus kantaa kortensa kekoon puhtaamman ympäristön puolesta.

– Uuteen pulloon on käytetty vähemmän pakkausmateriaalia, mikä vähentää jätteen määrää. Verrattuna esimerkiksi 35 South Merlot-viinin pulloihin, tämän uuden luomuviinin pullot ovat 60 g kevyempiä. Näin viinipullojen kuljetus ja jakelu rasittavat ympäristöä vähemmän. Esim. vuositasolla 50 000 pullon kohdalla jo 3000 kilon verran! Pullojen ulkonäkö, muoto ja laatu säilyvät kuitenkin muuttumattomina.

Uuden luomuviinin rypäleet ovat kasvaneet Cachapoalin alueella, Andien juurella. Käsin poimitut rypäleet on viljelty luonnollisella menetelmällä eikä viininvalmistukseen ole missään vaiheessa käytetty kemiallisia lisä- tai torjunta-aineita.

Täyteläinen uutuusviini on hyvä kumppani pihville tai lammasruoille. Se sopii nautiskeluun myös sellaisenaan.

Alkon tuotenumero ja kuluttajahinta: 459277, 9,74 €
Kierrekorkki, 14til-%

Päättäväistä ympäristötyötä

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Vina San Pedro on Chilen suurimpia ja vanhimpia viinintuottajia. San Pedron omistama, Curicó Valleyn alueella sijaitseva 1200 hehtaarin viinitarha on yksi maailman suurimpia ja sieltä tulevat mm. suomalaisten hyvin tuntemat Gato Negro eli ”kissaviinit”. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2500 hehtaaria.

San Pedro on panostanut ekologisuuteen erilaisilla ympäristöystävällisillä ohjelmilla jo useamman vuoden ajan. Viinitilojen sähkön ja vedenkäyttöä valvotaan tarkasti ja kierrätystä sekä jätteiden lajittelua on tehostettu. Viime vuoden elokuussa San Pedron Molinan viinitilalla aloitettiin viinintuotantoa koskevat hiilijalanjälkimittaukset. Tulevaisuudessa mittauksia tullaan tekemään myös muilla tiloilla. Vuonna 2006 yhtiö allekirjoitti myös puhtaan viinintuotannon sopimuksen.

Tiedotteen lähetti:

www.pernod-ricard-finland.com

Kommentti:
Maistelin viiniä ja hyväksi havaitsin. Siinä on mukavasti pyöreän pehmeä maku, joten se sopii hyvin myös aperitiiviksi tai maisteluviiniksi kokkauksen lomassa. Mausteisuus tekee siitä sopivan myös rapeakuoriseksi pariloidun naudanpihvin tai lampaankyljysten kanssa.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti