Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 5. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Uutuusroseeviini: Jacob’s Creek Le Petit Rosé

Roseeviinejä voi toki nauttia milloin vain, mutta parhaimmilta ne ehkä maistuvat valoisaan vuodenaikaan. Keväisissä juhlissa ja buffet-pöydissä, valmistujaisjuhlissa sekä tietenkin aurinkoisilla terasseilla. Sopivan viileä tarjoilulämpötila ja heleän vaaleanpunainen väri tuovat juhlavuutta maisteluun.

 

Itse tarjoan roseeviinejä alkudrinkkeinä ja raikkaiden salaattien kanssa. Pakkaa piknik-koriin tai vie tuliaiseksi Jacob’s Creek Le Petit Rosé. Mainio aussiviini, joka on saanut inspiraation Provencen maakunnan viineistä.  Tarjoa välimerellisten makupalojen ja salaattien kanssa. Roseeviini sopisi tarjottavaksi myös kesähäissä. Ehkä muita viinejä ei tarvittaisikaan? Rosee maistuu onnittelumaljanaki.. Sen voi ”tuunata” romanttiseksi mansikalla tai kirsikalla.

Tiedote:
Tämä intensiivinen, mutta hento ja hedelmäinen viini on saanut inspiraationsa Provencesta. Jacob’s Creek Le Petit Rosé on australialainen tulkinta ranskalaisesta roseeviinistä ja oiva vaihtoehto kasvavaan Provence-tyylisen roseeviinin kysyntään.

Jacob’s Creekin viinintekijätiimi vieraili etelä-Ranskassa, tutustuen Provencen alueen roseeviineihin ja hakien inspiraatiota tämän upean ranskalaistyylisen roseeviinin kehitykseen. Pinot Noir, Grenache ja Mataro -rypäleet viiniin poimittiin sadonkorjuun varhaisessa vaiheessa, jotta ne säilyttivät luontaisen hapokkuutensa ja raikkautensa. Hentoinen kuorikäyminen antaa viinille kauniin vaaleanpunaisen värin.

Roseeviinin suosio on maailmanlaajuisesti suuressa kasvussa, ja jo vuonna 2012 jopa 36 % maailman roseeviinin kokonaiskulutuksesta oli ranskalaista roseeviiniä.

Roseeviini kruunaa erityiset hetket perheen ja ystävien kera niin kotona kuin sen ulkopuolellakin. Jacob’s Creek Le Petit Rosé nousi kotimaassaan lanseerauskesänsä aikana suosituimmaksi ja myydyimmäksi roseeviiniksi. Jacob’s Creek on Suomen tunnetuin australialainen viinimerkki*.

*PR BEM 2018 -tutkimus

Jacob’s Creek Le Petit Rosé on erinomainen roseeviini sellaisenaan, mutta toimii myös erinomaisesti esimerkiksi kesäisen frosé-drinkin ainesosana-


Jacob’s Creek Le Petit Rosé

South Eastern Australia
Kuiva, hapokas, vadelmainen, punaherukkainen, sitruksinen, kevyen mausteinen
75 cl • 11,99 €
Rypäleet: Pinot Noir 66 %, Grenache 24 %, Mataro 10 %
Tuotenumero: 428627
Vakiovalikoimaan 6.6.2019

Roseeviini jatkaa vahvaa kasvuaan

Vaikka roseeviinibuumi näkyy erityisesti kesäsesongin aikaan, maistuvat roseeviinin marjaiset ja raikkaat aromit yhä useammalle ympäri vuoden. Tästä kertovat myös Alkon tilastot: vuonna 2018 roseeviinien myynti kasvoi yli 30 prosenttia ja vuoden 2019 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kasvuvauhti on ollut samaa luokkaa. Odotettavissa on siis jälleen vahvasti roseinen kesä!


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti