Umami muualla Facebook

Julkaistu 1. 8. 2018 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vadelma-suklaatartaletit

Mikään ei voita metsävadelmien makua, no yhtä hyviä ovat sentään metsämansikat ja -mustikat. Niiden aromit ovat täysin jäljittelemättömät. Vadelmat ovat parhainta herkkua ihan sellaisenaan, mutta tottakai ihania myös leivonnaisissa ja jälkiruoissa.







Vadelma-suklaatartaletit

noin 15 kpl

Pohjat

150 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 dl mantelijauhoa
3 dl erikoisvehnäjauhoja

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl ranskankermaa
3 rkl tomusokeria
50 g tummaa suklaata

Pinnalle

vadelmia
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
tuoretta sitruunamelissaa tai minttua

Vaahdota kulhossa pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja mantelijauho. Vaahdota, sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot. Muotoile taikina palloksi ja pane jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi. Voitele tartalettivuoat voilla. Painele taikinaa vuoan pohjalle ja reunoille noin 1 cm:n paksuinen tasainen kerros. Paista 225 asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia, kunnes pohjat kypsyvät ja saavat hieman väriä. Jäähdytä ja kumoa varovasti muoteista. Valmista täyte. Ohenna tuorejuusto notkeaksi ranskankermalla ja mausta sokerilla. Sulata suklaa vesihauteessa ja kääntele joukkoon. Lusikoi täytettä tartalettipohjille. Asettele pinnalle marjoja. Valmista kiille. Vatkaa hyytelösokeri kiehuvan veden joukkoon, kiehauta ja anna jäähtyä hieman. Lusikoi kiillettä marjojen pinnalle. Voit käyttää myös pakastemarjoja. Tarjoa tartaletteja kesäisillä kahvikekkereillä tai jälkiruokana hyvän kala-aterian päätteeksi. Tarjoa kastikkeeksi sulatettua suklaata tai kaupan valmista suklaakastiketta.

B0167P 0307

B0167P 0307

Ohje ja kuva Tiia Koskimies.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti