Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 10. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vähemmän alkoholia enemmän seurustelua

Olen ilahtuneena seurannut suomalaisen nuorison juomakulttuurin muutosta. Se näyttää kääntyneen parempaan suuntaan. Alkoholin käyttö on selvästi vähentynyt, erityisesti kosteiden 70-80-lukujen jälkeen. Nuoret haluavat nykyisin näyttää hyvältä ja voida hyvin. He tietävät, mistä hyvä olo tulee, osaavat tarkkailla mitä syövät, urheilevat ja harrastavat paljon. Ylipäätään he tekevät nykyään paljon kaikkea sellaista, mistä hyviä endorfiineja syntyy ilman haittavaikutuksia.

Itsestään huolehtiminen on megatrendi kaikkialla maailmassa. Laatuviineistään tunnetulle Lindeman´sille matala-alkoholisten viinien tuominen markkinoille vuonna 2007 oli luonnollista, sillä brändin filosofiaan kuuluu paitsi elämästä nauttiminen, myös hyvinvoinnin vaaliminen. Kotimaassaan Early Harvest -viinit ovat valloittaneet puolet Australian kevytviinimarkkinoista.

Lindeman´s Early Harvest -sarjasta löytyy niin puna- kuin valkoviini. Ne on nimensä mukaisesti valmistettu rypäleistä, jotka on poimittu sadonkorjuun aikaisessa vaiheessa, jolloin rypäleiden sokeripitoisuus ei vielä ole ennättänyt huippuunsa. Siksi Early Harvest -viinit sisältävätkin noin 25 % vähemmän energiaa ja alkoholia kuin perinteiset viinit.

Mielestäni Lindemans viinit sopivat niin piknik-reppuun, kuin buffet- ja brunssipöytiin, vaikka meze-alkupalojen kanssa tarjottavaksi! Sitä voit tietysti nauttia sellaisenaan lasilsinen vaikka kumppanin kanssa työpäivän jälkeen ruokaa valmistaessa. Hyvä ”kokkailuviini” :)

Lindemans Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2013 valkoviinissä alkoholia on 8,5 % Hinta 9,98 €.

Viini on raikas, hapokas, sitruunainen, herkukkainen ja yrttinen. Hyvä seurusteluviini, joka sopii salaattien kanssa.

punaviini

Lindeman’s Early Harvest Shiraz 2013 punaviinissä alkoholia on 9,00 % Hinta 9,98 €. Maku on kepeä, vähätanniininen, kypsän puolukkainen, makean karpaloinen ja mausteinen.

Lindemans on Australian vanhin edelleen toiminnassa oleva viiniliike.

Tuotetiedot välitti tweglobal.com
Tuotekuvat Alkon sivuilta.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti