Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 10. 2018 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Välimeren muikut

Valmista muikut vaihteeksi Välimeren tyyliin. Portugalissa, Espanjassa ja Kreikassa syödään sardiineja. Ne ovat ihania etenkin grillattuna. Muikut ja silakat voi valmistaa samaan tyyliin.

Ruoan voi valmistaa myös silakoista. Täyte sopii myös isompiin kaloihin, kuhan ja siian täytteeksi, tai ruodottomaksi käsiteltyjen fileiden kuorrutteeksi!

 

 

Välimeren muikut

noin 4 isoa perattua muikkua annokseen
suolaa, pippuria

Täyte
noin 2 dl Feta-juustoa raastettuna
noin 1 dl pinjansiemeniä hienonnettuna
noin 1 dl kuivattuja karpaloita hienonnettuna
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan viipaleet
1 sitruunan mehu

Suolaa ja pippuroi muikut kevyesti. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi tahnaksi ja painele muikkujen sisään. Lado uunivuoan pohjalle sitruunaviipaleita ja muikut niiden päälle. Levitä vielä pinnallekin sitruunaviipaleita ja hiukan öljyä. Paista kuumassa 225 asteisessa uunissa noin 10  minuuttia. Voit myös käyttää grillivastusta, jotta saat pintaan rapeutta ja väriä. Tarjoa hyvän leivän kanssa.

 


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti