Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 3. 2018 Teksti Umami, kuvat K.H. Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Caesarsalaatti broilerilla – paras!

Caesarsalaatti on klassikko, joka vieläkin on hyvin yleinen monien ravintoloiden listoilla, myös ulkomailla. Se saattaa olla joskus hyvä, joskus taas ei. Monesti se on liian kuiva eli kastiketta on liian vähän tai siinä on joko liian vähän krutonkeja tai ne ovat kivikovia ja parmesaania saisi olla enemmän jne. Kotona voit valmistaa parhaimman caesarsalaatin.

Kokeilepa tätä ohjetta – siinä salaatin kruunaavat rapeat krutongit, aromikas parmesaani ja makuaisteja hyväilevä kastike. Broileri antaa salaattiin ruokaisuutta. Hyvän ruoan valmistuksessa on aina vähän vaivaa, mutta vaiva kyllä maussa palkitaan.

Caesarsalaatti broilerilla

4 annosta

3 broilerinrintafileetä (tai fileesuikaleita)

Marinadi

1/2 dl öljyä
2 valkosipulinkynttä viipaloitua
kourallinen basilikanlehtiä viipaloituna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Krutongit

3-4 isoa paahtoleipäviipaletta
marinadiöljy + vähän lisää
1 tl kuivattua basilikaa
2 rkl pinjansiemeniä

Kastike

2 keitetyn (8 min) munan keltuaista
1 valkosipulinkynsi
3 anjovisfileetä
puolikkaan sitruunan mehu
Worcestershire-kastiketta
mustapippuria myllystä
3/4–1 dl oliiviöljyä

Salaatti

2-3 ruukkua romainesalaattia
viinisuolaheinänlehtiä

Tarjoiluun

parmesaania

Pane broilerin rintafileet pakastepussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Sulje pussi ja laita lautaselle jääkaappiin noin vuorokautta ennen salaatin valmistusta. Kääntele pussia silloin tällöin.
Kun alat valmistella salaattia, ota broilerifileet jääkaapista huoneen lämpöön. Valuta marinadi fileistä paistinpannulle ja pyyhi fileet talouspaperilla. Viipaloi fileet sopiviksi suupaloiksi odottamaan paistamista.
Valmista krutongit. Leikkaa paahtoleivistä ohuelti reunat pois ja kuutioi leivät. Lisää pannulle marinadin joukkoon öljyä ja kuumenna öljy. Lisää basilika, leipäpalat ja pinjansiemenet. Paista leivät ja siemenet kullanruskeiksi, vähennä heti alussa lämpöä, etteivät leivät ja pinjansiemenet pala. Kaada krutonki-pinjansiemensekoitus lopuksi talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään.
Keitä munat. Ota jäähtyneistä munista keltuaiset ja pane kulhoon. Lisää veitsenlappeella murskattu valkosipuli, anjovisfileet, sitruunamehu ja pari tujausta Worcestershire-kastiketta. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku. Mausta halutessasi lisää. Lisää öljy ohuena norona, samalla sauvasekoittimella sekoittaen. Kastikkeen tulee olla juoksevaa.
Ruskista ja kypsennä broileripalat öljyssä pannulla. Höylää parmesaanista lastuja.
Irrota salaatinlehdet ja huuhdo ne salaattilingossa, linkoa kuiviksi. Paloittele salaatti suupaloiksi.
Kokoa salaatti. Kaada ison kulhon pohjalle kastike. Lisää salaatti ja sekoita kastike salaattiin salaattiottimilla nostellen. Jaa salaatti lautasille ja lisää salaateille jäähtyneet broileriviipaleet ja krutonki-pinjansiemensekoitus, viinisuolaheinänlehtiä ja runsaasti parmesaanilastuja.

Vieraiden arvio: ”Paras caesarsalaatti ikinä!”


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti