Tomaattinen jauhelihakastike spagetille
Klassinen, tomaattinen jauhelihakastike spagetille maistuu aina, mutta silloin sen kyllä pitää olla hyvin maustettu.Tätä kastiketta haudutetaan Italiassa tuntitolkulla, mutta nopeasti valmistettunakin se maistuu tosi hyvältä. Mausteita jokainen voi lisätä makunsa mukaan. Maistellen onnistuu!
Kypsennetyssä tomaatissa on enemmän soluille hyödyllistä lykopeeni-antioksidanttia kuin tuoreessa tomaatissa, joten tomaattikastikkeita on hyvä tehdä silloin tällöin.
Tomaattinen jauhelihakastike
4 annosta
400 g sika-nautajauhelihaa
rypsiöljyä
1 sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1/2-1 dl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja säilyketomaatteja
1 lihaliemifondiannosrasia
1-2 varsisellerinvartta
1-2 pienehköä porkkanaa
suolaa
1 tl tai enemmän kuivattua oreganoa ja timjamia
rouhittua mustapippuria
Viimeistelyyn
persiljaa hienonnettuna
Tarjoiluun
täysjyväspagettia
Grana Padanoa tai Parmigiano Reggianoa vastaraastettuna
Paista jauheliha öljytilkassa murumaiseksi ja siirrä kattilaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista ne pannulla kuulatviksi ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan tomaattipyree, tomaatit liemineen ja fondi. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen. Huuhdo varsiselleri ja kuori porkkanat. Leikkaa ne mahdollisimman pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Sekoita kastiketta välillä ja riko tomaattien rakenne. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Mausta kastike ja anna hautua vielä viisi minuuttia. Viimeistele kastike persiljalla. Tarjoa spagetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Tehkää näistä resepteistä
Tehkää näistä resepteistä ns. tulostusversio (kuten Hesarissa), se on helppo siirtää omaan reseptikansioon
teodor
1. 2. 2011 0.50